ETUSIVU / COUNTER STRIKE
HAVU:n xseven
  • Niko
    Nikkilä

HAVU ylsi Pinnacle Fall Seriesin kärkisijoille – Arvokas finaalipaikka ei jäänyt paljosta kiinni

julkaistu: 10.11.2021 12:25

84 000 dollarin palkintopotilla varustettu Pinnacle Fall Series #2 -CS:GO-turnaus huipentui eilen finaaliinsa. Lokakuun alussa alkaneeseen turnaukseen otti osaa yhteensä 28 joukkuetta, jotka taistelivat palkintopotin lisäksi myös voittajalle luvatusta paikasta LAN Sweet LAN -suurturnauksessa.

Suomea turnauksessa edustivat HAVU, hREDS ja sittemmin lakkautettu FunPlus Phoenix (Jesse “zehN” Linjalan joukkue). Näistä hREDSin matka katkesi jo turnauksen ensimmäiseen Swiss-vaiheeseen, kun taas FunPlus Phoenix joutui luovuttamaan pudotuspelien avausottelunsa aikatauluongelmien vuoksi.

HAVU sen sijaan eteni pudotuspeleissä aina semifinaaliin asti, jossa se kohtasi venäläisen Entropiquen. Ottelun ensimmäinen erä (Nuke) päättyi HAVUn selvään 16-9-voittoon. Toisessa erässä (Mirage) Entropiquen onnistui pitää tilanne tasaisena, mutta erätaukoon mennessä HAVU oli silti noussut 9-6-johtoasemaan.

Erän toisella puoliskolla venäläisjoukkue paransi peliään huomattavasti ja kiri HAVUn kiinni pistein 10-10. HAVU lähti korjaamaan tilannetta kahden pisteen kaulalla, mutta heti tämän jälkeen Entropiquen onnistui jättämään suomalaiset taaksensa. Joukkue kiri tilanteen pisteisiin 15-12, eikä HAVU enää kyennyt nousemaan niskan päälle. Erä päättyi lukemiin 16-13 Entropiquen hyväksi.

Kolmanteen ja ratkaisevaan erään (Overpass) mennessä HAVUn puhti näytti jo lähenevän loppuaan. Joukkueet olivat tasoissa vielä erän alussa, mutta Entropiq ampaisi nopeasti johtoon ja piti HAVUn visusti taka-alalla. Erä päättyi lopulta venäläisjoukkueen 16-8-voittolukemaan.

Vaikka halutti finaalipaikka jäikin sivu suun, HAVU palkittiin jaetusta 3.-4. sijastaan 4 000 dollarilla. Turnauksen voittajaksi nousi Entropiq, joka peittosi finaalissa tanskalaisen Lyngby Vikingsin tuloksella 2-1.

Lähde: HTLV, Liquipedia Kuvalähde: HAVU