HAVU nousi BLAST Rising -mestariksi! – Voitto oli lipsahtaa sormien välistä
  • Niko
    Nikkilä

julkaistu: 23.05.2020 10:00

Suomalaisen e-urheiluorganisaation HAVU Gamingin CS:GO-joukkue voitti tänään kuun alussa alkaneen BLAST Rising -turnauksen. Turnaukseen otti osaa yhteensä 16 joukkuetta, joista finaalissa oli HAVUn lisäksi jäljellä enää englantilainen Endpoint.

HAVU oli pelannut koko turnauksen ajan vahvaa peliä. Se päätti lohkovaiheen lohkonsa toisena ottelutoivoin 4-2, ja pudotuspelien alkuottelut Japalenoa ja ALTERNATE aTTaXia vastaan ratkesivat molemmat selvällä 2-0-tuloksella. Myös Endpoint oli vakuuttanut läpi turnauksen: se nousi oman lohkonsa ykköseksi tuloksella 5-1 ja voitti pudotuspeleissä AVEZin ja Nordavindin 2-0.

Finaaliottelu alkoi suomalaisittain huolestuttavissa tunnelmissa, kun Endpoint vei ensimmäisen erän (Vertigo) pitkän väännön jälkeen 19-17-tuloksella. Joukkue dominoi erän ensimmäistä puoliskoa ja vaikka HAVUn onnistuikin toisella puoliskolla tasoittaa 4-11-asemasta 15-15-tulokseen, nousi Endpoint lopulta jatkoajan kautta voittoon.

Loppuottelussa nähtiin kuitenkin yllättävä tilanteen kääntäminen, kun HAVUn ensin onnistui toisessa kartassa (Train) nousta samankaltaisesta tiukasta tilanteesta voittoon. Ensimmäisen erän tavoin Endpoint dominoi erän ensimmäistä puoliskoa, mutta tällä kertaa HAVUn loppukiri nosti heidät 5-10-asemasta voitokkaaseen 16-14-tulokseen.

Jälkikäteen vaikuttaakin siltä, että pitkä ja raskas vääntö vei kaiken löpön Endpointin tankista, sillä kolmas ja ratkaiseva erä (Dust2) pelatiin puhtaasti HAVUn pussiin. Suomalaisjoukkue suorastaan liisi erän voittoon ja päätti sen 16-3-pistetilanteeseen, jolloin ottelu itsessään päätettiin 2-1-lukemiin HAVUn hyväksi.

Joukkue ansaitsi voitostaan 16 000 euroa, kun taas Endpoint palkittiin 8 000 eurolla. Turnauksen kolmanniksi yltäneet Nordavind ja ALTERNATE aTTaX taasen saivat 3 000 euroa.

Lähde: Liquipedia Kuvalähde: DreamHack