×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
HAVU korkkasi Flashpoint-liigan toisen vaiheen murskavoitolla – Seuraavakin ottelu jo valmiiksi pedattu?
  • Niko
    Nikkilä

julkaistu: 28.03.2020 09:19

Uuden joukkueomisteisen CS:GO-liigan, Flashpointin toinen vaihe alkoi eilen. Ensi kuun 6. päivään kestävän vaiheen jälkeen selviää, mitkä 12 joukkueesta etenevät pudotuspeleihin taistelemaan liigakauden 1 000 000 dollarin palkintopotista ja 500 000 dollarin päävoitosta.

Suomalainen HAVU otti osaa heti eilisen toisen vaiheen avausotteluihin, jossa se kohtasi tanskalaisen Copenhagen Flamesin. Joukkueet olivat tavanneet historiansa aikana kolmesti aiemmin, viimeksi tämän kuun alussa, jolloin HAVU voitti yhteenoton ensimmäistä kertaa.

Valtavaa eroa joukkueiden välillä ei kuitenkaan ole, ja tämä nähtiin jo eilisen ottelun ensimmäisessä erässä. Copenhagen Flames pääsi heti alkuun merkittävään kärkeen, ja suomalaiset näyttivät olevan pulassa kun erätauolle lähdettiin 10-5 tilanteessa vastustajan hyväksi.

Tauon jälkeen peli kuitenkin saatiin ruotuun, ja HAVU nousi huikean seitsemän pisteen putken myötä 15-15 tasalukuun. Myös jatkoaika taipui suomalaisten hyväksi, ja nämä kuittasivat erävoiton pistein 19-17.

Tiukka häviö olisi hyvin voinut murtaa tanskalaisten taistelutahdon, mutta toinen erä pelattiin aivan yhtä tiukoissa tunnelmissa kuin ensimmäinenkin. Tällä kertaa oli HAVUn vuoro kerätä etumatkaa, ja nämä johtivatkin ottelua parhaimmillaan kuudella pisteellä tilanteessa 8-2. Vaikka tanskalaisten onnistuikin kuroa väli umpeen, ja paikoitellen nousta johtoonkin, ei se aivan riittänyt. HAVU päätti erän voittolukemiin 16-14 ja ottelun kiistattomaan 2-0 voittoon.

Seuraavan kerran HAVU ottelee tiistaina 31.3. klo 23:00, kun sitä vastassa on yhdysvaltalainen ENVY. Joukkue kärsi tappion heti ensimmäisen vaiheen avausottelussaan MIBR:ää vastaan, ja on maailmanlistalla yli 20 sijaa HAVUn alapuolella, joten mahdollisuudet toiseen peräkkäiseen voittoon ovat vahvat. Liigan toinen suomalaisedustaja, Otto “OttoNd” Sihvon kotijoukkue c0ntact taasen kohtaa toisen vaiheen avausottelussaan FunPlus Phoenixin liigapaikan ottaneen Swole Patrolin huomenna klo 23:00.

Ottelut ovat katsottavissa suorana Flashpointin Twitch-kanavalta. Lisätietoa liigan aikataulusta löydät täältä.

Lähde: HLTV Kuvalähde: Flashpoint