SEURAA MEITÄ:
×

BLAST

ETUSIVU / BLAST
Haastattelu: Pelaajatcom Series Fall Final on käynnissä Powerparkissa – Enhancedilla on loistava tilaisuus yllättää ennakkosuosikit
  • Toimitus

Haastattelu: Pelaajatcom Series Fall Final on käynnissä Powerparkissa – Enhancedilla on loistava tilaisuus yllättää ennakkosuosikit

julkaistu: 08.09.2023 20:00

Suomalainen CS:GO-joukkue Enhanced selvitti tiensä Pelaajatcom Series Fall Final -turnaukseen komeasti avoimien karsintojen kautta, jotka pelattiin viime viikonloppuna.

Assembly x Powerpark -tapahtumassa pelattava turnaus on panoksiltaan kova, sillä tarjolla on kaksi paikkaa BLAST-karsintoihin sekä yhteensä 5000 euroa. Turnaus pelataan tänä viikonloppuna 8.-9.9.

Turnauksessa on mukana Suomen parhaat joukkueet, ENCE AC, HAVU ja JANO. Turnauksessa viimeksi mainitussa joukkueessa pelaa viimeisen tapahtumansa legendaarinen pelaaja Lasse “ZOREE” Uronen. Loput neljä joukkuetta selviävät paikan päällä pelattavan BYOC-karsinnan myötä.

Haastattelu

Enhancedille turnauspaikka finaaleihin oli tärkeä saavutus, sillä syyskausi ei ole alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Joukkueen käynnissä olevalla ESEA-kaudella on tuloksena ollut viisi tappiota. Matka avoimen karsinnan kautta Pelaajatcom Series Fall Final -turnaukseen teki täten ymmärrettävästi hyvää.

“Pelit eivät ole menneet kovin nappiin, ja se on ollut kolaus itseluottamukselle, mutta nyt saatiin sitä takas karsinnoista”, Enhancedin valmentaja Riku “r1ksa” Räisänen kertoo.

“Eräällä tavalla, kun parhaat  joukkueet oli tänne jo kutsuttu, niin meidän vähän kuuluikin voittaa karsinnat. Nämä kolme joukkuetta täällä [ENCE AC, JANO, HAVU] on meidän seuraava tavoite kaataa.”

Pelaajatcom Series Fall Finalissa joukkueen tavoite on päästä kahden parhaan joukkoon, jotta hamuttu Nordic Masters -paikka irtoaisi. Blastiin karsiutumisen lisäksi Nordic Masters tarjoaa mahdollisuuden pelata “HLTV-pelejä”, eli virallisia otteluita, joilla voi nostaa joukkueen ränkkiä maailmanlistalla ja ansaita täten turnauskutsuja. Tavoite vaatii kovien tiimien voittamista Assembly x PowerPark -tapahtumassa.

“HAVUa vastaan revanssi olisi mukava, koska hävittiin assyilla”, r1ksa jatkaa.

“Rounds haluttais kohdata myös, koska ei olla pelattu niitä vastaan. Se on mielenkiintoinen porukka. kuten me, eivät hekään vaihtele pelaajia paljoa”, Pekko “p3kko” Korkalainen jatkaa.

Laneilla joukkue ei ole paljoa pelannut, mikä on ymmärrettävää, sillä peräti kolme kokoonpanon jäsentä on iältään 16-vuotias.

“Laneilla on kiva pelata, kun ei lagaa kone. On muutenkin enemmän fiilistä. Enemmän paineita se tuo myös”, nuorukaiset kertovat.

“Ja tärkeetä laneissa on myös se, että näkee oikeassa elämässä omaa joukkuetta, ei vaan Discordissa, ja pääsee viettämään kunnolla aikaa, CS:n ulkopuolellakin”, Aleksi “millert” Lehtopuu jatkaa

Tapahtumapaikka Härmässä saa joukkuelaisilta kiitosta. Pelaajat toivovat, että laneja järjestettäisiin useamminkin erilaisissa ympäristöissä.

“Uniikki ja rento fiilis täällä. On siistii kun on noi vuoristoradat ja karting tossa vieressä.”

Enhancedilla on ainutlaatuinen iskunpaikka yllättää, sillä ennakkosuosikit ovat muutoksien keskellä. ZOREE jättäytyy eläkkeelle JANOsta turnauksen jälkeen, HAVU puolestaan pelaa ensimmäisiä matsejaan tuoreimman jäsenensä Samu “uli” Leirilaakson kanssa, sillä Sami “xseveN” Laasanen niin ikään eläköityi elokuussa.

“Haikeeta kun kaikki goatit lähtee pois”, Ville “villeboe” Saarela tiivistää tuntemuksia viimeaikaisista eläköitymisistä. Enhancedin mielestä legendaaristen pelaajien lähteminen voi avata toki myös uusia mahdollisuuksia nuoremmille.

Ottelut alkavat pian, joten mikä on resepti Pelaajatcom Series Fall Finalin voittamiseen?

“Itseluottamus. Kun pelattiin assyilla, niin loristiin vähäsen, mutta veikkaan, että tämä viikonloppu on erilainen. Pelataan yhdessä”, P3kko tiivistää.

Näet matsit suorana Pelaajatcomin Twitch-kanavan kautta tai saapumalla paikan päälle PowerParkkiin, jossa vietetään viikonloppuna lanien lisäksi huvikauden päättäjäisiä.

Kuva: Enhanced