×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Gambit nousi IEM Katowice 2021 -turnauksen voittajaksi – 18-vuotiaalle lupaukselle MVP-palkinto
  • Onni
    Koponen

julkaistu: 01.03.2021 11:45

Eilen sunnuntaina pelattiin IEM Katowice 2021 -turnauksen finaali. Turnaus on yksi CS:GOn arvostetuimmista, ja viime vuonna sen voittaja oli ukrainalainen Natus Vincere. Eilinen finaali oli yllättävä, sillä siinä kohtasivat Virtus.pro ja Gambit Esports. Ottaen huomioon että turnauksessa pelasivat maailman parhaita joukkueita kuten AstralisTeam Vitality ja aiemmin mainittu NAVI, finaalijoukkueiden suoritus on todella upea.

Finaalin formaatti oli paras viidestä kartasta, ja kartoiksi valikoituivat Vertigo (Gambit), Dust 2 (Virtus.pro), Train (Gambit), Overpass (Virtus.pro) ja Mirage.

Vertigo oli finaalin tasaisin kartta, ja Virtus.pro voitti sen lukemin 16-14. Katsojat saivat nauttia kartan aikana muun muassa Sanjar “SANJI” Kulievin 1v2 clutchista. Klipin tilanteesta voi katsoa tästä.

Dust 2 oli selkeästi yksipuoleisempi, kun tasaisen 9-6 puoliskon jälkeen Gambit voitti jokaisen terroristipuolen kierroksen, ja kartan 16-6.

Gambit jatkoi samaa kaavaa Trainissa, ja varsinkin Gambitin Abay “Hobbit” Khasenov loisti. Virtus.pro:lla ei loppujen lopuksi ollut mitään mahdollisuutta voittoon, ja Gambit voitti lukemin 16-4.

Overpassissa Virtus.pro joutui lähtemään toiselle puoliskolle 4-11 tappiolla, ja kavennuksesta huolimatta Gambit voitti kartan 16-11, ja näin ollen koko finaalin 3-1.

Turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi kruunattiin vasta 18-vuotias AWP-pelaaja Dmitry “sh1ro” Sokolov, joka keräsi koko turnauksen aikana itselleen huikean 1.27 ratingin.