SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
G2:n CS-joukkueen mestaruuksiin vienyt valmentaja: “Olen menettänyt intohimoni peliä kohtaan”
  • Perttu
    Leinonen

G2:n CS-joukkueen mestaruuksiin vienyt valmentaja: “Olen menettänyt intohimoni peliä kohtaan”

julkaistu: 05.04.2024 05:00

Saksalainen Counter-Strike -valmentaja Jan “Swani” Müller kertoi keskiviikkona lopettavansa uransa. 29-vuotias valmentaja tiedotti asiasta Twitterissä. Swanin viimeiseksi joukkueeksi jäi G2, jota hän valmensi viime vuoden joulukuuhun saakka.

Müllerin ura alkoi analyytikon tehtävistä, kun hän otti ensimmäisiä askeliaan ammattimaisesti ALTERNATE aTTaX-joukkueessa. Saksalainen kiersi useita CS:n isoja organisaatioita analyytikkona ennen kuin päätyi G2:een, jossa hän myös päätti uransa.

Swani toimi analyytikkona Liquidissa, SK Gamingissa, MIBR:ssa, NRG:ssa ja FURIA:ssa ennen kuin siirtyi G2:n palvelukseen vuonna 2019. Swani toimi ensimmäiset kolme vuotta analyytikkona myös G2:ssa ennen kuin hän hyppäsi apuvalmentajan tontille.

Lopulta Swani sai mahdollisuuden päävalmentajana, kun Remy “XTQZZZ” Quoniam jätti pestinsä vuonna 2022. Swani ehti toimia G2:n päävalmentajana reilun vuoden päivät ennen kuin saksalaisvalmentaja päätti jättäytyä pois G2:n palveluksesta henkilökohtaisten syiden vuoksi.

Swani voitti G2:n kanssa kolme isoa turnausta. BLAST Premier World Final 2022-, IEM Katowice 2023– ja IEM Cologne 2023 -turnaukset päättyivät kaikki G2:n voittoihin Swanin toimiessa päävalmentajana.

Hypättyään pois G2:n valmentajan tontilta Swani jäi tauolle. Saksalaisvalmentaja kertoo saaneensa houkuttelevia tarjouksia taukonsa aikana, mutta lopulta lopettaminen oli paras päätös.

Päätöksensä taustoja Swani avasi Twitterissä jakamassaan viestissä.

“Taukoni aikana tajusin, että en halua enää käyttää suurinta osaa ajastani tämän pelin parissa. Olen vähitellen menettänyt intohimoni peliä kohtaan, viime vuosi oli minulle raskas. Oli erityisen raskasta olla poissa kotoa yli 180 päivää, en pystynyt suunnittelemaan mitään ja se on yksi isoimmista syistä lopettamiseni taustalla.”

“Olin todella onnekas saadessani matkustaa ympäri maailmaa hyvien ystävieni kanssa,  ystävien, joiden kanssa jaoimme yhteisen intohimon. Valtava kiitos G2:lle siitä, että luotitte minuun vuonna 2023 vaikka minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta päävalmentajan tehtävistä. Meillä oli melko kohtuullinen vuosi enkä kadu mitään, katsoessani taaksepäin voin olla ylpeä siitä kuinka selvisimme vastoinkäymisistä yhdessä.”

 

Kuva: ESL FACEIT GROUP/IEM Lähde: HLTV