SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Furia on Elisa Masters Espoon yllätysvoittaja – CS-turnauksen suurin yllättäjä oli silti HAVU
  • Perttu
    Leinonen

julkaistu: 03.12.2023 23:30

Counter-Strike 2 -pelissä pelattu Elisa Masters Espoo 2023 -turnaus huipentui tänään finaaliin, jossa kohtasivat FURIA ja Apeks. Molempien joukkueiden finaalipaikkaa voitiin pitää yllätyksenä, sillä turnauksessa olivat mukana myös mm. HLTV-ranking sijoilla 3 ja 4 majailevat MOUZ ja suomalaisorganisaatio ENCE.

Brasilialaisjoukkue FURIA pääsi juhlimaan mestaruutta, kun se kellisti Apeksin 3-1 Espoon Metro areenalla. Edellisen kerran LAN-turnausvoittoa brassijoukkue oli juhlinut myöskin Suomessa, sillä joukkueen edellinen suurturnausvoitto tuli 2019 Arctic Invitational -turnauksessa.

FURIA sai samalla revanssin Apeksista, sillä Apeks voitti FURIAn B-lohkossa 2-0.

Välierissä FURIA kaatoi puolestaan suomalaisjoukkue HAVUn 2-0. Apeks kellisti välierissä ENCEn samaisin 2-0 lukemin.

Turnausvoiton myötä Gabriel “Fallen” Toledon tähdittämä FURIA nappasi itselleen leijonanosan eli 100 000 dollaria 200 000 dollarin palkintopotista.

Finaali aloitettiin Infernosta, jossa FURIA oli vahvempi 13-8 lukemin Andrei “arT” Piovezanin johdolla, joka takoi taululle avauskartassa 21 tappoa.

Apeks tasoitti finaalin välittömästi toisena karttana pelatussa Ancientissa, jossa kokenut norjalainen viikinki Joakim “jkaem” Myrbostad näytti osaamistaan 22 tapolla. Ancient kirjattiin Apeksille 13-7 lukemin.

Kolmas kartta Vertigo oli jälleen FURIAn heiniä. Pilvenpiirtäjässä brassit ottivat itselleen 2-1 johtoaseman komealla 13-9 voitolla.

Neljännessä kartassa Miragessa FURIAn CT-puolisko oli lopulta liian vahva Apeksille ja brasilialaiset pääsivät juhlimaan voittoa Espoon illassa. Mirage FURIAn nimiin 13-9.

Ottelun paras pelaaja oli Imperialista yhtä aikaa Fallenin kanssa FURIAan siirtynyt Marcelo “chelo” Cespedes, joka paukutteli neljä karttaa kestäneessä ottelussa statseikseen 69-56 ja ratingikseen 1.20.

Turnausvoitto oli samalla 25-vuotiaalle Cespedekselle hänen ensimmäinen LAN-turnausvoitto.

Apeksin paras pelaaja ottelussa oli ruotsalainen AWP-pelaaja Tim “nawwk” Jonasson, joka ylsi ainoana pelaajana Apeksin puolelta yli 1.00 ratingiin. Jonassonin rating oli ottelun päätteeksi 1.17.

Jonasson sai hieman palsamia haavoihinsa, kun hänet valittiin turnauksen MVP-pelaajaksi.

Suomalaisittain turnaus meni kahtalaisesti. ENCE tippui välierissä ja Jimi “Jimpphat” Salon MOUZ jo lohkovaiheessa. Mielettömän turnauksen pelasi HAVU suomalaiskokoonpanollaan, joka nousi ilmiömäisen lohkovoiton johdosta välieriin. Vaikka Furia vei ottelun, on 3.-4.-sija valtava valopilkku  suomalaisella CS-kartalla.

Kuva: Guerri