SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Fnatic nousi Espoon CS:GO-suurturnauksen mestariksi – Kotijoukkueille tarjottiin kylmää kyytiä
  • Niko
    Nikkilä

Fnatic nousi Espoon CS:GO-suurturnauksen mestariksi – Kotijoukkueille tarjottiin kylmää kyytiä

julkaistu: 20.11.2022 23:30

Advertisement

Todennäköisesti Suomen historian suurin CS:GO-turnaus, Espoon Metro Arenalla järjestetty Elisa Masters Espoo, päättyi myöhään tänä iltana. Turnaukseen otti osaa yhteensä 12 joukkuetta, jotka taistelivat osuudestaan 200 000 dollarin palkintopotista ja voittajalle annettavasta paikasta Katowicen IEM Masters -turnauksessa.

Turnauksen finaalissa toisensa kohtasivat eurooppalainen Fnatic ja saksalainen BIG. Lohkovaiheessa oman lohkonsa kärkeen 4-1-voittotuloksella noussut Fnatic oli finaalin selkeä ennakkosuosikki, ja ottelu pelattiinkin käytännössä täysin näiden hallinnassa.

Ensimmäinen erä (Vertigo) päättyi 16-4-loppulukemaan Fnaticin hyväksi, ja myös toinen erä (Overpass) jatkoi samaa linjaa. BIGin onnistui sen aikana suoriutumaan hivenen aiempaa paremmin, mutta Fnatic kiisi silti erän voittoon kiistattomin 16-5-lukemin.

Fnatic palkittiin voitostaan Masters-paikan lisäksi 100 000 dollarin pääpalkinnolla, kun taas BIG ansaitsi hopeasijastaan 28 000 dollaria. Turnauksen pronssille ylsi Sprout, joka palkittiin 14 000 dollarilla.

Turnauksen suomalaisjoukkueista ENCE ylsi puolivälieriin asti, ja se palkittiin jaetusta 5.-6. sijasta 10 000 dollarilla. HAVU puolestaan passitettiin raa’asti lohkovaiheessa oman lohkonsa pohjalle, jonka perusteella se sijoittui jaetulle 11.-12. sijalle ja palkittiin 4 000 dollarilla.

Lähde: Liquipedia Kuvalähde: Elisa