SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Flashpoint-liiga riidoissa CS:GO-pelaajien liiton kanssa – Kieltäytyy maksamasta 165 000 dollaria
  • Niko
    Nikkilä

Flashpoint-liiga riidoissa CS:GO-pelaajien liiton kanssa – Kieltäytyy maksamasta 165 000 dollaria

julkaistu: 02.07.2020 17:00

Joukkueomisteinen, ensimmäisellä kaudellaan miljoonan dollarin palkintopotilla varustettu Flashpoint-CS:GO-liiga on riitautunut lajin ammattiliiton,  Counter-Strike Professional Players’ Associationin (CSPPA) kanssa.

Huhtikuussa päättyneeseen liigakauteen ottivat osaa myös suomalainen HAVU Gaming ja suomalaisen Otto “OttoNd” Sihvon joukkue c0ntact Gaming, joka on myös yksi liigan perustajista. HAVU sijoittui liigassa kolmanneksi, c0ntact Gaming taasen yhdeksänneksi.

Flashpoint on kieltäytynyt maksamasta liitolle aiemmin sovittua 165 000 dollarin maksua pelaajien immateriaalioikeuksista. Liigan mukaan liiton kommunikaatio-ongelmat, vastakkaiset intressit ja aloitekyvyttömyys aiheuttivat Flashpointille taloudellista vahinkoa, eikä se aio maksaa summaa ennen kuin kyseiset ongelmat on korjattu.

DBLTABin haltuunsa saamissa viesteissä väitetään, että pelaajien puolesta neuvotteleva liitto muun muassa viivytteli vastauksessaan, kun liiga tarvitsi hyväksyntää monitoreita toimittavan sponsorin asettamiin ehtoihin. Flashpoint sanoi, että se menetti tästä syystä sponsorin ja näiden tuoman maksun.

Lisäksi liiga väittää, että liitto oli haluton keskustelemaan Flashpointin sakkokäytännöistä, jonka takia niitä ei saatu otettua käyttöön tarpeeksi ajoissa. Tästä syystä monet pelaajat saapuivat otteluihin myöhässä, mikä puolestaan laski lähetysten tasoa ja sitä kautta laski liigan arvoa.

Näiden lisäksi liittoa syytettiin aiemmin sovitun uuden ranking-systeemin luomisesta livistämisestä, eturistiriidasta ja avoimuuden puutteesta. Kaikki syytösviestit ovat luettavissa kokonaisuudessaan DBLTABin sivuilta.

CSPPA on kieltänyt väitteet ja julkaisi Twitterissä lausunnon, jossa liiton asianajaja avasi kantaansa tarkemmin. Lausunnon mukaan Flashpointin “perättömät väitteet” eivät vapauta sitä maksuvelvollisuudesta, sillä sen ehtona oli ainoastaan pelaajien intellektuaalioikeuksien luovuttaminen.

Lähde: DBLTAB Kuvalähde: Flashpoint