SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
ESL Pro League -otteluohjelma julki – Suomalaisten avauspelit tiistaina klo 15 alkaen
  • Joni
    "Jukkis"
    Herranen

ESL Pro League -otteluohjelma julki – Suomalaisten avauspelit tiistaina klo 15 alkaen

julkaistu: 28.08.2020 14:00

CS:GO-maailman kovatasoisin liiga, ESL Pro League käynnistyy neljän päivän päästä 12. kaudellaan. Mukana nähdään kolme suomalaisedusteista joukkuetta, ENCE, Jesse “zehN” Linjalan GODSENT, sekä Aleksi “Aleksib” Virolaisen OG. Lohkojaosta voit lukea lisää täältä.

Linjalan GODSENT ja Aleksib:n OG aloittavat matkansa viiteen eri alueeseen verkossa jaetussa liigassa tiistaina, 1. syyskuuta. Kukin kolmesta suomalaisedusteisesta joukkueesta on asetettu samaan lohkoon, mutta aina himoittua ENCEn ja OG:n kohtaamista on odotettava aina syyskuun 16. päivään asti.

GODSENT – Na’Vi (1. syyskuuta klo 15:00)

Ennen pelaajataukoa zehNin edustama GODSENT oli huippuvireessä. Mikail “Maikelele” Billin siirryttyä penkille toukokuussa, tanskalaislupaus Asger “farlig” Jensen otti AWP-roolin itselleen.

Farligin rohkeampi ja enemmän kartalla sekä tilaa ottava, että luova pelityyli on nostanut GODSENTin täysin uudelle tasolle. CS_summit 6:ssa kaatuivat fnatic, Ninjas in Pyjamas, G2 Esports, sekä mousesports. Elokuun alussa loppuneen pelaajatauon jälkeen GODSENT ei ole vielä virallisia otteluita pelannut.

Ennen kyseistä pelaajataukoa Na’Vi voitti WePlay! Clutch Islandin, joka on tuorein seuraavalle majorille karsiva CIS-turnaus. Pelaajatauon jälkeen Oleksandr “s1mple” Kostylievin tähdittämän venäläisjoukkueen kone on kuitenkin yskähdellyt. Verkossa pelattavasta ESL One Colognen Euroopan turnauksesta tuloksena oli 2-1 voitto vaikeuksissa olevasta mousesporsista, ja 0-2 häviöt sekä complexitylle että Ninjas in Pyjamasille.

OG – G2 (1. syyskuuta klo 16:00)

Aleksi Virolaisen johtama OG saa vastaansa viime kuukausina ilmiliekeissä olleen G2 Esportsin. ESL One Colognen lohkovaiheessa kaatuivat Heroic 2-1 lukemin, sekä brasilialainen MIBR leikiten 2-0.

Myös OG on taistellut tiensä Colognen pudotuspeleihin voittamalla NiP:n 2-1 ja MAD Lionsin 2-0 lukemin. MAD Lions -voitto oli raavittava lohkon ratkaisottelusta Sproutille kärsityn 1-2 tappion vuoksi.

Virolaiselle tämä on ensimmäinen kerta Cologne-pudotuspeleissä, vuosina 2018 ja 2019 matka ENCEn kanssa katkesi lohkovaiheessa. Ennen tiistain kohtaamista OG ja G2 pelaavat vastakkain Colognen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella jo tänään kello 16.

ENCE – Heroic (2. syyskuuta klo 15:00)

ENCE ei ole kesän pelaajatauon jälkeen pelannut vielä otteluakaan, Heroic puolestaan on ollut täydessä vauhdissa. Huippuvireessä olevalla tanskalaisjoukkueella on takanaan elokuulta IEM New York 2020 Euroopan karsinnan voitto, DreamHack Open Summer 2020 Euroopan hopeasija, ja ESL One Colognessa tie on vienyt aina semifinaaleihin asti.

HAVUa lukuunottamatta muiden suomalaisjoukkueiden tie jatkuu ESEAn liigoissa. SJ Gaming, KOVA Esports, sekä hREDS löytyvät ESEA MDL:ää tason alempana olevasta ESEA Advancedista.

HAVU jättäytyi MDL:n 33. kaudelta pois viime keväänä kilpaillakseen Flashpointin ensimmäisellä kaudella, ja ei täten tällä hetkellä pelaa ESL/ESEA liigajärjestelmässä. ESL Pro League -karsinnoissa tie katkesi venäläistä Team Spiritiä vastaan OG ja North -voittojen jälkeen.

Artikkelikuva: OG Esports Instagram