SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Ennakko: Eteneekö Jimi “Jimpphat” Salo CS-majoreille? Karsintojen toinen lohko alkaa
  • Perttu
    Leinonen

Ennakko: Eteneekö Jimi “Jimpphat” Salo CS-majoreille? Karsintojen toinen lohko alkaa

julkaistu: 18.02.2024 20:38

Euroopan RMR-karsintojen B-lohko käynnistyy maanantaina. Turnauksessa mukana olevasta 16 joukkueesta kahdeksan parasta joukkuetta lunastavat itselleen paikan maaliskuussa pelattavaan PGL Major Copenhagen turnaukseen. Kyseessä on Counter-Strike 2:n ensimmäinen major-turnaus.

Turnauksen ensimmäiset kierrokset pelataan BO1-otteluina. BO3-formaattiin vaihdetaan, kun aletaan pelaamaan jatkoon pääsystä tai turnauksesta putoamisesta. Kolmella voitolla pääsee jatkoon ja kolmella voitolla unelmat majoreista voi haudata.

Pelaajatcom seuraa turnauksen tapahtumia jälleen tiivisti Twitch-kanavallaan, jossa jokaisen pelipäivän otteluista näytetään puolet. Loput näyttää Elisa omalla Twitch-kanavallaan.

B-lohkossa suomalaisten katseet kohdistuvat erityisesti Jimi “Jimpphat” Saloon ja MOUZ:n, sekä Eetu “sAw” Sahan valmentamaan Heroiciin. Mukana on myös suomalaisorganisaatio ENCE.

Karsintaturnaus pelataan Romaniassa sen pääkaupungissa Bukarestissa.

Ennakkosuosikit

Vitality

Vitality on Euroopan RMR-karsintojen B-lohkon suurin suosikki yhdessä Spiritin kanssa. Joukkueella on alla heikko IEM Katowice -turnaus helmikuun alusta, kun se putosi huipputurnauksesta suoraan kahdessa ottelussa. Vitality hävisi sekä ENCE:lle, että Heroicille yllättäen.

Joukkueen materiaali on kuitenkin niin älyttömän kova, että näissä karkeloissa pelkät yksilöt pystyvät kääntämään karttoja ja otteluita sen eduksi. Lisäksi joukkue on varmasti käyttänyt kuluneet pari viikkoa valmistautumiseen ja saapuu sisuuntuneena Bukarestiin.

Avausottelussa vastassa GamerLegion, joka tarjoilee heti tasokkaan mittarin. Vitality kirkkaimman tähtensä Mathieu “ZywOo” Herbautin johdolla on kuitenkin ennakkosuosikki oikeastaan kaikkia muita paitsi Spiritia vastaan tässä karsintaturnauksessa.

Jatkoon niin, että pauke kuuluu.

Spirit

Toinen 99,99% varma jatkoon menijä Vitalityn ohella. Osoitti IEM Katowicen turnauksessa, että se on pirullinen vastustaja, jota on todella vaikea kaataa.

Danil “donk” Kryshkovets on lisäksi aivan omissa sfääreissään tällä hetkellä CS2:ssa ja nuorukainen pystyy melkein yksinään tuhoamaan vastustajansa.

Kohtaa avausottelussa ENCEn, mutta suomalaisorganisaation ei pitäisi pystyä horjuttamaan Spiritia vaikka kyseessä onkin BO1-ottelu.

Spirit jatkoon ehdottomasti ja kohti CS2:n ensimmäistä major-turnausta.

MOUZ

Jimi “Jimpphat” Salon edustamalla MOUZ:lla ei myöskään pitäisi olla suurempia ongelmia major-paikan metsästyksessä. Joukkue on hyvin rakennettu ja se on hitsautunut todella vahvaksi yksiköksi.

Uusin lisäys Ludvig “Brollan” Brolin on myös löytänyt uudessa joukkueessaan jälleen ilon pelaamiseen ja tämä on vapauttanut taitavan ruotsalaisen otteita muistuttamaan hänen parhaimpien aikojensa virettä.

MOUZ jyrää takuuvarmasti jatkoon tästä karsintaturnauksesta. Avausottelussa vastassa Guild Eagles, joka on perustasoltaan huomattavasti heikompi, mutta vaarallinen joukkue erityisesti LAN-turnauksissa.

Heroic

Rajusti tälle vuodelle uusiutunut Heroic on parantanut vuoden alusta lähtien peliään kuin sika juoksua. Suomalaisvalmentaja Eetu “sAw” Sahan johtama projekti on vielä alkutekijöissään, mutta potentiaalia on nähty.

Joukkueesta löytyy taitoa siitä ei ole kyse, mutta edelleenkin joukkueen yhteiset kokemukset ovat hyvin minimissään.

Heroicin pitäisi kuitenkin selviytyä tästä major-karsinnasta kuivin jaloin ja päästä major-turnaukseen asti. Lohko on kova, mutta joukkueen peli on varmasti ottanut taas askeleita oikeaan suuntaan IEM Katowicen turnauksen jälkeen.

Kohtaa avausottelussa tanskalaisen Preasyn, jota vastaan Heroic on selvä ennakkosuosikki.

ENCE

RMR-karsintojen B-lohko on todella kova ja ENCEn nostaminen ennakkosuosikkien listalle on vähän niin ja näin. Tässä sitä kuitenkin ollaan.

Tämä johtuu lähinnä siitä, että Monte on lähdössä turnaukseen ilman parasta pelaajansa Viktor “sdy” Orudzhevia ja Cloud9:n paletti tuntuu olevan välillä todellisessa umpisolmussa.

Suomalaisorganisaatio on samassa tilanteessa kuin Heroic. Joukkue on ollut vasta hyvin vähän aikaa kasassa, mutta tuloksia pitäisi silti pystyä painamaan taululle.

IEM Katowicen turnauksessa ENCE:ltä nähtiin jälleen parempaa. Joukkue kaatoi mm. Vitalityn ja G2:n joiden voittaminen vaatii aina nappionnistumista.

Neljän puolalaispelaajan ympärillä joukkoja johdattava kokenut Lukas “gla1ve” Rossander näyttää saaneen jo melko hyvin iskostettua pelifilosofiansa joukkueeseen. Lisäksi pelaajat tuntuvat ostaneen tanskalaisen näkemykset ja ENCE on pelannut ennen kaikkea loistavasti joukkueena.

Major-paikka on täysin mahdollinen.

Avausottelussa vastassa Spirit, joka todennäköisesti liian kova pala ENCE:lle, joten matka alkanee tappiolla.

Astralis

Toinen joukkue, joka saattaisi sopia paremmin haastajat listalle, mutta niin timanttinen materiaalia on tässä tanskalaisjoukkueessa, että heikompaa hirvittää.

Joukkueen kirkkaimmat tähdet Nicolai “device” Reedtz ja Benjamin “BlameF” Bremer eivät taatusti halua jäädä ulos Kööpenhaminassa pelattavasti CS2:n ensimmäisestä major-turnauksesta.

IEM Katowicen turnauksesta muodostui pannukakku, kun Astralis hyytyi jo Play-in-vaiheeseen. Tässäkin turnauksessa joukkue pelaa megaluokan paineet niskassaan, mikä saattaa näkyä joukkueen otteissa.

Joukkueesta löytyy kuitenkin runsaasti kokemusta ja mikäli pari edellistä viikkoa on keskitytty oikeisiin asioihin niin nähdään turnauksessa varmasti jälleen parempi versio Astraliksesta.

Saa lisäksi avausottelussa vastaansa lohkon kenties heikoimman joukkueen Nexuksen, joten mahdollista saada helpottava startti matkalle kohti majoreita. Tämä voi puolestaan vapauttaa joukkueen peliä entisestään.

Jatkoon

Cloud9

Vahva joukkue, jossa osaamista riittää yllin kyllin. Joukkueella on kuitenkin valtavan kokoinen aukko pelissään, sillä ei löydy edelleenkään AWP-pelaajaa riveistään. AWP-pelaajan puuttuminen on valtava puute, joka sattuu erityisesti, kun vastaan tulevat huippujoukkueet joilla ei vastaavaa puutetta löydy.

IGL:n tontilla operoiva Kirill “Boombl4” Mikhailov käyttelee toisinaan AWP-tarkkuuskivääriä ihan kohtuullisella tasoilla. Samoin kuin Ilya “Perfecto” Zalutskiy. Ero kuitenkin näiden kahden ja huippujoukkueiden AWP-pelaajien välillä on järisyttävän suuri.

Tässäkin turnauksessa taso on äärimmäisen kova ja Cloud9:n antaa lähtökohtaisesti tasoitusta muille tällä vajavaisuudellaan. Vaikka se on muuten loistava joukkue varustettuna loistavilla pelaajille niin AWP-pelaajan puuttuminen voi jopa ratkaista otteluita sitä vastaan.

Todennäköisesti jatkoon, en kuitenkaan olisi shokissa, mikäli matka tyssäisi tähän karsintaan.

Haastajat

 

Monte

Ukrainalaisjoukkue olisi ehdottomasti ennakkosuosikit-listalla jos Viktor “sdy” Orudzhevin pelaaminen turnauksessa olisi varmaa. Lauantai-iltana tulleet uutiset kuitenkin kertovat, että kokenut ukrainalaispelaaja on sairastumisen takia poissa ainakin turnauksen avauspäivän.

Tämä on todella iso isku päin Monten kasvoja, joka ei voi olla näkymättä myöskään sen pelissä. Sen lisäksi, että Sdy on iso johtaja joukkueessa, on hän myös paukutellut kovimmat tehot viimeisimpinä kuukausina taululle.

Ukrainalainen on myös Monten pelinsisäisenjohtajan Volodymyr “Woro2k” Veletniukin oikea käsi servulla mid-roundien pelikutsujen kutsumisessa.

Vaikka Sdy olisikin poissa koko karsinnat, on Montella silti mahdollisuudet major-paikkaan. Joskin ne mahdollisuudet ovat huomattavasti ohuemmat ilman Sdy:tä kuin hänen kanssaan.

Näiden syiden takia Monte löytyy vasta haastajat-listalta.

Avausottelussa vastassa ECSTATIC, josta voiton täytyy irrota.

Apeks

Aina sitkeä Apeks laittaa myös oman lusikkansa soppaan taistelussa major-paikoista. Venymistä siltä vaaditaan, mutta joukkue on ennenkin osoittanut, että se on kykenevä venymään tiukoissa paikoissa.

Nuori norjalainen Ådne “sense” Fredriksen johtaa joukkueen peliä ja hänellä on vielä paljon todistettavaa CS:n terävimmissä kärjessä.

Viereltä löytyvät kuitenkin kokeneet Martin “STYKO” Styk ja Sensen maanmies Joakim “jkaem” Myrbostad, jotka tukevat varmasti kaikilla mahdollisilla keinoilla nuorta IGL:ään.

AWP-tontilla Tim “nawwk” Jonasson, joka pystyy parhaimmillaan ottamaan koko joukkueen reppuselkäänsä.

Vaikea kaadettava kaikille turnauksessa. Taistelee lujasti paikasta majoreille, mutta saattaa kuitenkin jäädä rannalle.

GamerLegion

Taistelee Apeksin tavoin kynsin ja hampain pääsystä major-turnaukseen. Rahkeet eivät aivan riittäneet ennakkosuosikit-listalle, mutta joukkueella on ihan hyvät mahdollisuudet tehdä unelmistaan totta.

Valitettavasti avausottelussa on vastassa Vitality, joka sysää todennäköisesti GamerLegion välittömästi 0-1 saldolla pelaavien otteluun. Siellä voiton on viimeistään tartuttava tai matka kohti majoreita muuttuu liian kiviseksi.

GamerLegion on joukkue, joka pystyy haastamaan kenet tahansa parhaana päivänään. Otteet tuntuvat kuitenkin ailahtelevan liiaksi, jotta voisi saavuttaa seuraavan tason.

Löytyykö kokeneelta puolalaisketulta Janusz “snax” Pogorzelskilta jälleen ässä hihastaan, jolla taikoo joukkueensa majoreille. Nähtäväksi jää.

Preasy

Tanskalaisjoukkue, joka janoaa hullunlailla kotiyleisönsä eteen PGL Major Copenhagen -turnaukseen. On jäljessä turnauksen ennakkosuosikkeja merkittävästi, mutta nostetaan joukkue kuitenkin haastajat-listalle.

Kokenut Peter “dupreeh” Rasmussen johtaa joukkuetta esimerkillä. Kaikkia eteenpäin puskeva yhteinen tavoite kotimaassa pelattavasta major-turnauksesta, saattaa nostattaa Preasyn liekkeihin.

Realiteetti on kuitenkin se, että on yksinkertaisesti älyttömän kovassa seurassa.

Jos kaikki natsaa kohdilleen mahdollisuudet toki ovat. Avausottelussa vastassa Heroic, josta voitto voisi tuoda sen purjeisiin kaivattua myötätuulta.

Todennäköisesti kuitenkin ilman major-paikkaa.

Guild Eagles

LAN-porukka. Tämä kosovolaisjoukkue on pelannut pitkään yhdessä ja pelaajat tuntevat toisensa paremmin kuin itsensä. On todistanut, että pystyy nousemaan LAN-ympäristössä aivan uudelle tasolle.

Uudelle tasolle nousua vaaditaankin, mikäli organisaation vihdoin löytäneet pelaajat haluavat majoreille marssia.

Tämän vuoden puolella tulokset eivät oli mairitelleet. Jäi niukasti ulos ESL Pro Leaguesta hävittyään karsintojen finaalissa PERA:lle.

Myöskin IEM Chengdun -turnaus jäi joukkueelta haaveksi, kun se hävisi yllättäen suljetuissa karsinnoissa RUBY:lle ja Insilionille.

Jos kaivaa jostain esiin sen hullun mentaliteetin ja vireen, jolla ennenkin kaatanut isoja LAN-turnauksissa niin mahdollisuudet ovat.

Todennäköisesti jää kuitenkin ilman major-paikkaa.

Pahalta näyttää

OG

OG raivasi tiensä RMR-turnaukseen aina avoimista karsinnoista saakka. Nyt haaste on kuitenkin yksinkertaisesti aivan eri luokkaa eikä OG:lla ole käytännössä minkään sortin mahdollisuuksia jatkoon.

Kokoonpano on varsin mitään sanomaton, jolta ei voi odottaakaan urotekoja näin kovassa turnauksessa.

Nikita “HeavyGod” Martynenko on pelaaja, jota kannattaa kuitenkin seurata erityisellä tarkkuudella. Endpointista OG:n riveihin hankittu israelilaispelaaja on seuraamassa Guy “NertZ” Iluzin ja Shahar “flameZ” Shushanin jalanjälkiä.

Edellä mainittu kaksikko ponkaisi nimittäin juurikin Endpointin riveistä kansainvälisiin huippujoukkueisiin.

Avausottelussa vastassa Apeks, josta OG tarvitsee voiton pitääkseen haaveensa elossa.

Ei jatkoon.

ECSTATIC

Ihan kiva tanskalaispumppu, joka on pelannut pitkään yhdessä. Fakta on kuitenkin vaan se, että seura on liian kovaa ECSTATIC:n tasoiselle joukkueelle.

Pystyy haastamaan, mutta kolmen voiton hakeminen tästä RMR-turnauksesta tuntuu utopistiselta.

Ei jatkoon.

PERA

Myöskin avoimista karsinnoista saakka oman tiensä RMR-turnaukseen asti raivannut joukkue. Mielenkiintoinen sekoitus, josta löytyy Unkarin parhaita CS-pelaajia, höystettynä venäläis- ja puolalaispelaajalla.

Raivasi tosiaan tiensä hieman yllättäen ESL Pro Leaguen tulevalle kaudelle. Voitto Guild Eaglesista ratkaisevassa ottelussa sai sosiaalisen median kanavissa liikkeelle huijaussyytökset.

Näille ei ole kuitenkaan löytynyt mitään todisteita.

Mielenkiintoinen joukkue, mutta ei asiaa jatkoon. Avausottelussa vastassa vieläpä Cloud9.

Nexus

Avoimista karsinnoista on myös tämä romanialaisjoukkue tullut RMR-vaiheeseen asti. Pääsee pelaamaan vieläpä RMR-turnausta kotimaassaan, kun pelipaikaksi on valikoitunut Romanian pääkaupunki Bukarest.

Tähän kuitenkin loppuvat ilonaiheet Nexuksen osalta. Vaikka kaatoikin suljetuissa karsinnoissa BIG:n ja SINNERS:n niin on valtavan altavastaajan asemassa tässä turnauksessa.

Edes kotikaupungin tuoma etu ei riitä tuomaan Nexukselle jatkopaikkaa, saati sitten pääsemään lähelle sitä.

Avausottelussa vastassa Astralis, joten tappiolla homma käyntiin.

Kiitos osallistumisesta, mutta ei jatkoon.

Kuva: Stephanie Lindgren ESL FACEIT Group