Kansikuva artikkelille: Ennakko: Aleksib ja Natus Vincere palaavat pelikentille ensimmäistä kertaa major-voiton jälkeen

Ennakko: Aleksib ja Natus Vincere palaavat pelikentille ensimmäistä kertaa major-voiton jälkeen

Counter-Strike 2:n ensimmäisen major-turnauksen voittanut suomalainen Aleksi “Aleksib” Virolainen palaa jälleen tositoimiin, kun Natus Vincere aloittaa oman matkansa ESL Pro Leaguen kaudella 19 keskiviikkona. Maltalla pelattavassa turnauksessa NaVi kuuluu D-lohkoon johon se lähtee selvänä ennakkosuosikkina.

D-lohkossa seuraa suomalaiselle CS-taiturille pitävät Eetu “sAw” Sahan valmentama Heroic, Ninjas in Pyjamas, BIG, BOSS, Complexity, PERA ja FlyQuest. Ensimmäiset D-lohkon ottelut väännetään tiistaina.

Natus Vincere lähtee turnaukseen kirkastamaan viime vuoden kakkossijaansa. Viime vuotisessa turnauksessa NaVin uusittu kokoonpano, koki finaalissa nöyryyttävän 3-0 tappion Jimi “Jimpphat” Salon edustamalle MOUZ:lle.

Natus Vincere

Lähtee omaan lohkoonsa täysin ylivertaisena ennakkosuosikkina. Major-voitto ei tullut välttämättä kauneimmalla tai vakuuttavimmalla mahdollisella tavalla, mutta se tuli tavalla, joka todisti NaVin sitkeyden ja yhtenäisyyden.

Joukkue on saanut palautua rauhassa major-turnauksesta ja käyttänyt aikaa taatusti rutkasti myös harjoitteluun.

Pitkältä tauolta servulle palaava Natus Vincere marssii lohkostaan taatusti kohti pudotuspelejä. Pitkä tauko saattaa tehdä kuitenkin turnauksen alusta hieman ruosteisen.

Avausottelussa vastassa Australian ykkösjoukkue FlyQuest (entinen Grayhound) jota ei parane aliarvioida.

FlyQuest

Kuten aikaisemmin todettua Australian ykkösjoukkue FlyQuest on D-lohkon mustahevonen. Omassa maanosassaan ylivoimainen joukkue kiusasi IEM Chengdun turnauksessa isompiaan ja näytti orastavaa potentiaalia myös tulevia kansainvälisiä turnauksia ajatellen.

FlyQuest kaatoi Kiinassa pelatussa huipputurnauksessa Cloud9:n ja Nemigan sekä varasti myös yhden kartan huippujoukkue Virtus.pro:lta.

Kokenut joukkue, josta löytyy taitoa. Alistair “aliStair” Johnston ja Jay “Liazz” Tregillgas ovat isoimmassa tulosvastuussa ja peliä johtaa paljon nähnyt sekä kokenut entinen MOUZ- ja Fnatic-kapteeni Christopher “dexter” Nong.

Avausottelussa vastassa hallitseva major-voittaja, joten tie vie mitä todennäköisimmin välittömästi alakaavioon, mutta siellä pystyy aiheuttamaan harmaita hiuksia vastustajilleen.

Complexity

Ainoa amerikkalaisjoukkue, joka nähtiin Kööpenhaminan major-turnauksessa on vetänyt major-urakkansa jälkeen Natus Vinceren tapaan ainoastaan happea. Reilun kuukauden mittainen tauko virallisista otteluista päättyy Maltalla avausottelussa PERA:a vastaan.

Complexity voi lähteä suhteellisen luottavaisin mielin ESL Pro Leagueen. Se kuuluu NaVin ohella lohkonsa suurimpiin ennakkosuosikkeihin, eikä sen polku voitollisena kohtaa NaVin kanssa ennen kuin yläkaavion finaalissa, josta molemmat siellä pelaavat joukkueet etenevät jatkoon.

Joukkueen norjalainen AWP-pelaaja Håkon “hallzerk” Fjærli kertoi turnauksen alla Pley.gg:n haastattelussa pelaavansa turnauksessa jatkosopimuksesta, sillä norjalaisen nykyinen sopimus pohjoisamerikkalaisorganisaation kanssa loppuu piakkoin.

Panosta siis riittää myös henkilökohtaisella puolella ja kaikki muu paitsi Complexityn pudotuspelipaikka olisi iso yllätys.

Jonathan “EliGE” Jablonowski kaipaa kuitenkin tulivoimaa ja muiden onnistumisia vierelleen, jotta Complexity pystyisi etenemään myös pudotuspeleissä pitkälle.

PERA

Ennakkoon D-lohkon heikoin, jolta ei voi odottaa ihmeitä Maltalla. Muovasin kokoonpanoaan hiljattain, kun joukkueeseen liittyivät irakilainen Bebu “Bibu” Aadil ja romanialainen Daniel-Cătălin “Ciocardau” Purice.

Molemmat pelaajat ovat katsomattomia kortteja tällä tasolla, eikä joukkueen laatu huimaa päätä muutenkaan.

Puolalainen Brajan “DGL” Lemecha, venäläinen Danil “Porya” Poryadin ja unkarilainen Aron “Aaron” Homoki ovat olleet PERA:n ydin viimeiset viisi kuukautta.

Mielenkiintoinen sekoitus eri kansalaisuuksia, joka pääsee haastamaan paineettomasti, sillä kukaan ei taatusti odota siltä ihmeitä.

Kilpaillut viime aikoina ainoastaan ESL Challenger Leaguessa, jossa tulokset ovat olleet todella laihoja.

Ei mitään saumaa pudotuspeleihin. Yksittäinen voittokin vaatii venymistä.

Ninjas in Pyjamas

Legendaarinen ruotsalaisorganisaatio on edelleen pahasti uudelleenrakennusvaiheessa.

B8:sta hankittu AWP-pelaaja Artem “r1nkle” Moroz on 19-vuotias lahjakkuus, jolla on rahkeita nousta tulevaisuuden isoksi nimeksi. Ukrainalaisen lisäksi joukkueeseen nostettiin akatemiasta Max “maxster” Jansson, joka on myös tulivoimainen pelaaja.

NIP sai turnauksen alla huonoja uutisia, kun Fredrik “REZ” Sterner sairastui virusinfektioon joutuen jättämään huipputurnauksen välistä.

Tilalle nostettiin akatemiajoukkueesta puolalainen Kacper “xKacpersky” Gabara. Vasta 17-vuotias pelaaja on varmasti tulevaisuuden nimiä, mutta joutuu nyt välittömästi altaan syvään päätyyn, jossa kellukkeita ei ole tarjolla.

Onkin mielenkiintoista nähdä millaisen pelisuunnitelman joukkueen IGL Alejandro “alex” Masanet on laatinut rikkonaiselle joukkueelleen Maltalle. Pohdittavaa on taatusti riittänyt.

Joukkueen viidentenä pelaajana Maltalla esiintyy niin ikään akatemiajoukkue Young Ninjasia normaalisti edustava Mao “BluePho3nix” Paz. Ruotsalaisorganisaatiolla on edelleen verkot vesillä viidennen pelaajan suhteen.

Haastavat asetelmat. Taitoa joukkueesta kuitenkin löytyy, mutta riittääkö se lohkossa jossa pelaavat sen lisäksi mm. Natus Vincere, BIG, Complexity ja Heroic.

Pudotuspelien ulkopuolelle.

Heroic

Suomalaisvalmentaja Eetu “sAw” Sahalla on riittänyt töitä joukkueensa kanssa. Vuoden vaihteessa työnsä aloittaneen kokoonpanoon otteet ailahtelevat edelleen rajusti. Hyvän ja huonon päivä ero on valtaisa.

Lotan “Spinx” Giladilta vaaditaan jälleen hurjia otteita tässäkin turnauksessa, jotta Heroic voi yltää menestykseen.

Kyseessä kuitenkin laadukas joukkue, joka kaipaisi sen viimeisen tarvittavan “potkun perseeseen” saadakseen perustasonsa riittävälle tasolle. Kokenut joukkue, joka pystyy haastamaan kenet tahansa.

Taistelee pudotuspelipaikasta kynsin ja hampain.

BIG

Saksan ylpeyttä BIG:ä ei nähty CS2:n ensimmäisessä major-turnauksessa. Muovasikin kokoonpanoaan välittömästi uuteen uskoon vaikean alkuvuoden jälkeen.

Florian “syrsoN” Rische hankittiin takaisin AWP-tarkkuuskiväärin varteen ja lisää tulivoimaa tuomaan hommattiin Jon “JDC” de Castro.

Molemmat pelaajat ovat saaneet hakea rytmiä ja peliään nyt kaksi kuukautta BIG:n joukkueessa.

Kilpaillut onlineturnauksissa, joissa jäänyt kuitenkin ratkaisupelien ulkopuolelle.

Paperilla todella hyvännäköinen nippu, kun joukkueesta löytyy edellä mainittujen lisäksi todella lahjakas ja taitava Karim “Krimbo” Moussa sekä hurjan älykkäänä pelaajana tunnettu Johannes “tabseN” Wodarz.

Hakee kuitenkin edelleen muotoaan ja koheesiota. Parempaa on taatusti luvassa.

Pudotuspelipaikka D-lohkosta on täysin BIG:n napattavissa.

BOSS

Pohjoisamerikkalaisjoukkue, joka on kilpaillut pääosin omassa maanosassaan. Saavuttanut siellä kiitettäviä tuloksia, mutta kuinka taso riittää Euroopan ja maailman huippuja vastaan onkin eri kysymys.

Nuori joukkue, johon kokemusta tuo 33-vuotias Pohjois-Amerikan skenen veteraani Josh “PwnAlone” Pigue. Joukkueen tunnetuin pelaaja lienee kuitenkin Justin “FaNg” Coackley, joka pelasi Complexityn riveissä vuoden päivät 2022-2023.

Kanadalainen FaNg paukutteli paikoitellen kelvollisia lukemia taululle Complexity paidassa ja 21-vuotias pelimies onkin joukkueen ainoita jolta löytyy kokemusta tämän tason turnauksista.

Joukkueen muu kolmikko Matthew “Cryptic” Whitmore, Matthew “d4rty” Paplawskas ja Adam “freshie” Paterson ovat täysin katsomattomia kortteja kansainvälisissä ympyröissä.

Pääsee PERA:n tavoin haastamaan paineettomasti muita lohkon joukkueita.

Iso altavastaaja, jolla ei asiaa pudotuspeleihin saakka.

Kuva: Stephanie Lindgren, PGL Lähde: HLTV, pley.gg

 

 

Yhteisö