SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
ENCE:stä Heroiciin siirtynyt Eetu “sAw” Saha: “Organisaatio odottaa meiltä major-voittoa”
  • Perttu
    Leinonen

ENCE:stä Heroiciin siirtynyt Eetu “sAw” Saha: “Organisaatio odottaa meiltä major-voittoa”

julkaistu: 08.02.2024 15:51

Heroic oli yksi Counter-Strike joukkueista, jotka mylläsivät kokoonpanonsa uusiksi vuodelle 2024. Organisaatio menetti viime vuoden lopulla Martin “stavn” Lundin ja Jakob “jabbi” Nygaardin riitaisan kohun päätteeksi pahimpaan kilpailijaansa Astralikseen, joten uudelleenrakennus tuli ajankohtaiseksi.

Paletti päätettiin laittaa lähestulkoon kokonaan uusiksi, kun edellisen kauden joukkueesta jatkoivat ainoastaan Rene “TeSeS” Madsen ja Rasmus “sjuush” Beck. Uudelleenrakennusprojekti aloitettiin valmentajasta, kun Heroic hankki ENCE:ssä loistavaa jälkeä tehneen Eetu “sAw” Sahan johdattamaan uutta projektia.

ENCE:stä Heroiciin siirtyi myös suomalaisorganisaation supertähtenä toiminut Guy “NertZ” Iluz, jolle uudessa Heroicin kokoonpanossa kaavailtiin taatusti jättimäistä roolia.

AWP-tarkkuuskiväärin varteen Heroic hankki Preasysta Nico “nicoodoz” Tamjidin ja IGL:n paikalle Apeksissa ihastuttaneen Damjan “kyxsan” Stoilkovskin.

Heroicin uusitulle kokoonpanolle ensimmäinen testi vuodelle 2024 olivat PGL Major Copenhagen -turnauksen karsinnat. Joukkue selvitti tiensä aina avoimista karsinnoista suljettujen karsintojen kautta RMR-vaiheeseen, joka pelataan helmikuun puolivälissä.

BLAST Premier Spring Groupseista Heroic pullahti ulos suoraan kahden tappion myötä, mutta nyt käynnissä olevassa IEM Katowicen turnauksessa nähtiin jo parempaa Heroicia.

Katowicessa joukkue kaatoi mm. maailman ykkösjoukkue Vitalityn ja eteni aina oman lohkonsa alakaavion finaaliin, jossa G2:n kuitenkin torppasi Heroicin haaveet pudotuspeleistä.

Suomalaisvalmentaja Eetu “sAw” Saha antoi HLTV:lle haastattelun turnauksen aikaan, jossa hän kertoi meneillään olevasta uudelleenrakennusprojektista ja kommentoi kuinka joukkue on saatu niin nopeasti varsin kelvolliseen lentoon.

“Mielestäni aloitimme oikeilla askeleilla juuri tämän joukkueen kannalta. Tällä hetkellä rakennamme pohjaa joukkueelle ja meillä on kokeneita pelaajia, jotka ovat pelanneet huippujoukkueissa, joten he tietävät jo vähän mitä haluavat. Mielestäni teemme jo nyt paljon asioita oikein ja tämä näkyy harjoituksissakin, seuraavaksi meidän pitää saada siirrettyä se vielä virallisten otteluiden puolelle.”

“Luulen oppineeni paljon myös ENCE:stä ja siitä kuinka rakensimme sen projektin. Nyt otamme askeleita ainoastaan nopeammin, koska visioni on parempi siitä, miten asiat täytyy tehdä.”

Haastattelu siirtyy seuraavaksi joukkueen kokoonpanoon. Kyxsan tuli Apeksista, Nicoodoz Preasysta ja NertZ Sahan tapaan ENCE:stä. Kasassa on siis pelaajia, jotka ovat tottuneet varsin erilaisiin pelityyleihin.

“Se oli aluksi tottakai vaikeaa, koska kaikki tulivat eri paikoista, se oli yksi ensimmäisistä asioista joista keskustelimme. On tärkeää, että emme ajattele itseämme ENCE:nä tai tanskalaisena Heroicina tai Apeksina tai Preasyna… Meidän täytyy olla uusi kansainvälinen Heroic ja tehdä asiat omalla tyylillämme.”

“Tietysti jos sinulla oli joku hyvin toimiva asia edellisessä joukkueessasi niin voimme yrittää tuoda sen myös uuteen joukkueeseen, mutta meidän täytyy kuitenkin tehdä se omalla tavallamme ja meidän on oltava samalla sivulla noiden asioiden kanssa. Meillä voi olla viisi hyvää ideaa, mutta lopulta voimme valita ainoastaan yhden, joten se on valitsemista ja sen hyväksymistä. ”

Lopussa haastattelu kääntyy organisaation suuntaan. Millaisia tavoitteita organisaatio on antanut uudelle kokoonpanolleen.

“Odotukset ovat, että olemme jossain vaiheessa maailman ykkösjoukkue ja major-voittaja, organisaatio on kuitenkin realistinen näiden tavoitteiden suhteen ja olemme keskustelleet niistä avoimesti. Meillä on vielä paljon töitä edessä emmekä odota, että major-voitto tulee heti ensimmäisistä majoreista, varsinkin kun aloitimme aina avoimista karsinnoista saakka. Se on pitkä tie. Organisaatio on siis realistinen ja tunnen, että olemme sitä myös itse, mutta se vie aikaa ja sitten näemme missä olemme.”

Lähde: HLTV Kuva: Heroic