SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
ENCEn tuhkimotarinasta kulunut vuosi – Miltä tänään alkava IEM Katowice näyttää?
  • Joni
    "Jukkis"
    Herranen

ENCEn tuhkimotarinasta kulunut vuosi – Miltä tänään alkava IEM Katowice näyttää?

julkaistu: 24.02.2020 11:00

Viime vuonna Katowicen CS:GO-turnauksessa nähtiin ENCEn legendaarinen nousu CS-maailman huipulle. Jo turnaukseen karsiutuminen oli historiallinen teko, sillä suomalaisjoukkueita ei oltu majoreilla nähty sitten vuoden 2015 3DMAXin. Vastoin kaikkia odotuksia ENCEn onnistui taistella tiensä aina finaaliin asti vuoden 2019 turnauksessa.

Nyt ENCEn tilanne ei kuitenkaan näytä hyvältä. Online-karsinnoissa matka katkeaa ennenaikaisesti, kutsuturnauksissa joukkue ei onnistu pääsemään alkulohkoista jatkoon ja pelaaminen näyttää vähintäänkin kaoottiselta ja epäinspiroituneelta. ENCEn entisen kapteenin, Aleksi “Aleksib” Virolaisen OG:n tulevaisuus puolestaan näyttää lupavaalta.

Vaikka ENCE saavutti historiallisen finaalipaikan Katowicessa vuosi sitten, ei suomalaisjoukkueelle tämän vuoden turnaukseen tullut suoraa kutsua. Aleksi “allu” Jallin komentoonsa ottama ENCE ei myöskään onnistunut karsiutumaan turnaukseen, häviten tanskalaiselle MAD Lionsille 0-2 lukemin suljettujen karsintojen ratkaisevassa ottelussa.

Virolaisen OG:ta, Jesse “zehN” Linjalan GODSENTiä, Otto “ottoNd” Sihvon C0ntact Gamingiä, tai supisuomalaisia HAVUa, SJ:tä tai KOVA Esportsia ei Puolassa nähdä. Suomalaisvärin puutteesta huolimatta turnauksen alkuasetelmat ovat erittäin mielenkiintoiset.

Ei selvää ennakkosuosikkia

CS-huipputurnauksissa ollaan totuttu näkemään selvä ennakkosuosikki, Katowicessa tilanne on kuitenkin toinen. Kuudentoista joukkueen turnaukseen osallistuvista kokoonpanoista löytyy paljon kysymysmerkkejä ja yllätyspotentiaalia, muttei “varmaa” voittajaa. Edes aina tasavarmaa suorittajaa Astralista ei voida varmaksi voittajasuosikiksi tällä hetkellä nostaa.

Joukkueista, joille vuosi 2019 oli lähes ruusuilla tanssimista, on vuosi 2020 toistaiseksi ollut vaikea. Etenkin Astralikselle, 100 Thievesille, Evil Geniusesille, Team Liquidille ja Vitalitylle BLAST Premier oli pohjanoteeraus. Näistä jokaisella on Katowicessa näytön paikka.

Mousesports puolestaan päätti viime vuoden huipulla ja alku tähän vuoteen on ollut vahva. Otteluita ei kuitenkaan olla nähty paljoa, etenkään huippujoukkueita vastaan.

Kysymysmerkkejä ei huipputurnauksesta puutu

Kysymysmerkit eivät näihin kärkijoukkueisiin kuitenkaan lopu. Ruotsalaista fnaticia, joka nousi kuin feeniksin lailla ahdingosta viime vuonna, ei olla nähty LAN-turnauksissa joulukuun jälkeen. Missä kunnossa legendaarinen joukkue astelee Spodek areenalle, vai katkeaako matka jo lohkovaiheessa?

Na’Vi on pelannut Ilya “Perfecto” Zalutskiyn kanssa vasta kaksi turnausta, mutta peli näyttää yllättävän lupaavalta. Joukkueesta löytyy tulivoimaa ja Oleksandr “s1mple” Kostyliev on palannut AWP-rooliin. Joukkueen peli näyttää ajoittain kuitenkin hieman sekavalta ja nojaa yksilösuorituksien varassa.

FaZe, G2 Esports, ja MAD Lions ovat näyttäneet vahvoja otteita heti vuoden alusta alkaen. MAD Lionsin pelatessa tanskalaisen Tricked-organisaation alla,  oli joukkue vakuuttava tier 2 -turnauksissa viime vuonna. Nyt haasteena on kuitenkin parhaiden sekaan taisteleminen.

Sekä G2 että FaZe onnistuivat kumpikin voittamaan BLAST Premier -lohkonsa ja peli näyttää kulkevan. Joukkueiden on näytettävä kyvykkyys tuottaa tulosta jatkuvalla syötöllä, eikä vain yksittäisissä turnauksissa.

Selvinä altavastaajina turnaukseen astelee kiinalainen TYLOO, amerikkalainen Cloud9, australialainen Renegades, sekä kazakstanilainen Virtus.pro. Myös Ninjas in Pyjamasin projekti on vielä täysin alkuvaiheessa. Näiltä joukkueilta on vaikea odottaa paljoa, mutta Katowicessa on nähty ihmeitä ennenkin.

Tänään kello 13 alkava IEM Katowice 2020:n lohkovaihe ja koko turnaus on katsottavissa englanniksi selostettuna ESL:n virallisella Twitch-kanavalla.

Lähde: Liquipedia
Artikkelikuva: ESL