SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
ENCE:n tappioputki jatkuu – Tiukka sarja ei riittänyt ranskalaisia vastaan
  • Aleksi
    Majander

ENCE:n tappioputki jatkuu – Tiukka sarja ei riittänyt ranskalaisia vastaan

julkaistu: 19.03.2020 09:34

Maailman kovatasoisin CS:GO-liiga ESL Pro League jatkui eilen suomalaisittain surullisesti.

Ensimmäinen suomalaisottelu nähtiin alkuillasta, kun Jesse “zehN” Linjalan tähdittämä GODSENT kohtasi maailmanlistalla toisena olevan Astraliksen. Maanantain tappio NiP:iä vastaan ei painanut tanskalaisia ja GODSENT kaatui kahdessa kartassa (Vertigo, Inferno) tylysti lukemin 5-16 ja 7-16.

Ottelupäivä huipentui myöhään, kun ENCE kohtasi ranskalaisen Vitalityn. Juuri ennen liigaa kapteeninsa menettänyt Vitality oli ottanut avausottelussa 2-0 voiton GODSENTistä. Kartoiksi valikoituvat ENCE:n valitsema Mirage, Vitalityn poimima Inferno ja ratkaisukartaksi jäänyt Dust2.

Avauskarttana pelattu Mirage oli ENCE:n terroristipuolelle suoranainen katastrofielokuva, kun ranskalaisjoukkue vyörytti ensimmäiset kolmetoista kierrosta omiin nimiinsä. Ennen puolenvaihtoa Vitalityn ote helleni ja suomalaiskokoonpano kavensi lopulta lukemiin 2-13. Pistoolikierroksen häviö toisella puoliskolla lupaili jo uusintaa maanantain 2-16 lukemista, mutta seuraavan kierroksen pakko-osto pelasti ENCE:n unelmat karttavoitosta. Suomalaisten CT-puolisko oli alun nöyryytyksen täysi vastakohta ja ENCE nousi jopa kymmeneen kierrosvoittoon ennen kuin Vitality sinetöi kartan luvuin 10-16.

Vitality kokeili terroristipuolella aivan kaikkea

 

Kierrosvoitot valoivat ENCEen selkeästi itseluottamusta, sillä Vitalityn valitsema Inferno lähti käyntiin huomattavasti paremmin. Pistoolikierroksen häviöstä huolimatta suomalaisten onnistui estää Vitalityä rakentamasta ekonomiaa ja voittaa CT-puolisko luvuin 10-5. Toisella puoliskolla Vitality avasi vahvasti voittamalla neljännen pistoolikierroksensa ottelussa ja kavensi lukuihin 11-7 ennenkuin ENCE pääsi vastaamaan. Puolisko jatkui vuorovoitoin ja ENCE:n onnistui katkaista Vitalityn ekonomia. Pakko-ostot eivät tuottaneet tulosta ranskalaisille ja ENCE nappasi kartan vakuuttavin 16-8 lukemin.


ENCE:n Inferno oli täydellinen vastakohta Miragelle

 

Dust2:ssa ENCE nappasi illan ensimmäisen pistoolivoittonsa ja aloitti väkevästi CT-puolella. Ensimmäisestä kahdeksasta kierroksesta ENCE nappasi kuusi ja Vitality joutui kärsimään ekonomiansa kanssa. Ranskalaiset eivät kuitenkaan suostuneet luovuttamaan ja puolisko päättyi lopulta Vitalityn tiukkaan 7-8 voittoon. Toinen pistoolivoitto palautti momentin suomalaisille ja ENCE karkasi 10-8 johtoon. Asekierrosten alettua kumpikaan joukkue ei suostunut antamaan tuumaakaan periksi.

Kartta päättyi, kun 14-15 jäljessä ollut ENCE teki ratkaisevan virheen. Edellisellä kierroksella henkiinjäänyt Jere ”sergej” Salo pudotti oman kiväärinsä joukkuetovereille, osti kierroksen kranaatit, mutta ilmeisesti unohti ostaa itselleen kiväärin ja joutui pelaamaan pistoolilla. Vitality voitti kierroksen kahdella pelaajalla ja kuittasi sarjan itselleen luvuin 2-1.

Suomalaisten seuraavat ottelut pelataan huomenna perjantaina, kun GODSENT kohtaa lohkon johdossa olevan NiP:n ja ENCE saa vastaansa maailmanlistalla toisena olevan Astraliksen.

Lähde: HLTV

Kuvakaappaukset: ESL Twitch

Artikkelikuva: Jouni Lehtonen