SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
ENCE:n akatemiajoukkue taipui nimekkäälle vastustajalle – on nyt silti paras suomalainen CS-joukkue
  • Perttu
    Leinonen

ENCE:n akatemiajoukkue taipui nimekkäälle vastustajalle – on nyt silti paras suomalainen CS-joukkue

julkaistu: 17.04.2024 05:00

Suomalaisorganisaatio ENCE:n akatemiajoukkue ENCE Academy on noussut kaikessa hiljaisuudessa Suomen ykkösjoukkueeksi. ENCE AC:n HLTV-ranking on tällä hetkellä 65, kun HAVU ja JANO ovat puolestaan valahtaneet satasen huonommalle puolelle.

ENCE AC kilpailee tällä hetkellä muutamissa kansainvälisissä online-turnauksissa kotimaisen Elisa Pro Open 6:n lisäksi. Eilen illalla se taipui 1WIN:lle CCT Season 2 Europe Series:n suljetuissa karsinnoissa.

Nimivahva 1WIN voitti ENCE AC:n suoraan 2-0 ( Mirage 13-6, Anubis 13-8). 1WIN:n joukkueessa pelaavat tätä nykyä Virtus.pro:sta ja Cloud9:sta muistettava Timur “buster” Tulepov, Aurorassa kovaa jälkeä tehnyt Vladislav “lattykk” Vydrin ja Evil Geniusta sekä GamerLegionia edustanut Sanzhar “neaLan” Ishakov.

Joukkueen täydentävät kokenut virolainen Rassim “jyo” Valijev ja Boris “Ryujin” Kim. Ei siis kovinkaan suuri yllätys, että ENCE AC koki kevään ensimmäisen tappionsa juuri 1WIN:a vastaan.

Suomalaisjoukkueella on mahdollisuus napata CCT-turnaussarjan karsintojen pudotuspelipaikka perjantaina, kun se kohtaa Viperion. ENCE AC kaatoi eurooppalaismix Viperion viimeksi eilen 2-1 .

Toisessa online-turnauksessa European Pro League Season 15:sta ENCE AC porskutti puolestaan komeasti lohkovoittoon. Se varmisti pudotuspelipaikkansa kaatamalla Secretin ja Sampin kumpaisenkin puhtaasti 2-0.

ENCE:n akatemiajoukkue on jaksanut puurtaa pitkään samalla kokoonpanolla, siinä missä vastaavanlainen sitoutuminen on uupunut muilta suomalaisilta CS-joukkueilta.

Joukkue teki ensimmäisen muutoksensa sitten kokoonpanonsa julkaisun  – heinäkuun 2022 – tämän vuoden tammikuussa, kun Youssef “juissi” Adam korvattiin 17-vuotiaalla talentilla Teemu “teme” Korvalla.

Näyttäisi siltä, että joukkueen kova työ alkaa tuottamaan vihdoin tulosta rankingin noustessa hiljalleen ylöspäin.

ENCE AC:lla oli myös onnea matkassaan, kun Sproutiin siirtynyt Suomen kuumin CS-lupaus Paavo “podi” Heiskanen palasi takaisin joukkueen vahvuuteen, kun saksalaisorganisaatio ajautui konkurssiin miltei välittömästi hankittuaan suomalaisen AWP-taiturin.

Heiskasen kannalta tapahtumasarja oli epäonninen, mutta nyt ENCE AC:lta voidaan oikeasti odottaa koviakin tuloksia. Suomalaisjoukkueista ENCE:n akatemiajoukkue on se, joka pitää Suomi-lippua tällä hetkellä korkeimmalla kansainvälisissä otteluissa.

ENCE AC:n perjantainen Viperio-ottelu on katsottavissa Pelaajatcomin Twitch-kanavalla suomeksi selostettuna.

Kuva: ENCE Lähde: HLTV