ENCElle tiukka tappio ESL Pro Leaguessa – Vain muutamasta pisteestä kiinni
  • Niko
    Nikkilä

julkaistu: 19.08.2021 21:58

CS:GO-huippuliiga ESL Pro Leaguen neljästoista kausi alkoi tällä viikolla. Mukana 750 000 dollarin palkintopottia jahtaamassa on yhteensä 24 huippujoukkuetta. Suomea turnauksessa edustavat ENCE sekä Aleksi “Aleksib” Virolaisen joukkue OG.

Parhaillaan käynnissä on turnauksen lohkovaihe, jossa ENCE kuuluu ensimmäisenä pelattavaan lohkoon. Joukkueella oli jo ennestään takanaan kaksi voittoa ja yksi tappio, ennen kuin se kohtasi illan yhteenotossaan tanskalaisen Heroicin.

Ottelun ensimmäinen erä (Mirage) alkoi suomalaisittain rohkaisevasti. ENCE piti pelin hallinnassaan ja Heroicin pistetilin niukkana läpi koko erän. Lopulta se päättyi ENCEn komean kuuden pisteen voittoputken myötä näiden 16-5-voittoon.

Toisessa erässä (Overpass) tanskalaiset vahvistivat linjojaan ja laittoivat ENCElle kunnolla hanttiin. Erä oli äärimmäisen tasainen. Vaikka väliajalle mentiinkin 10-5-tilanteessa Heroicin hyväksi, karsi ENCE eron pian umpeen ja nousi jopa johtoasemaan pistein 11-10. Tämä ei kuitenkaan riittänyt voittoon, vaan erä meni Heroicille tuloksella 16-14.

Viimeinen ja ratkaiseva erä (Nuke) seurasi toisen erän kaavaa, tarjoten tiukkaakin tiukempaa jännitysnäytelmää. Erän loppua kohden Heroicin oli onnistunut yltää 15-12-johtoasemaan, mikä laittoi ENCEn selkä seinää vastaan. Vaikka joukkueen kaksi seuraavaa pistevoittoa sytyttivätkin toivon kipinän, onnistui Heroicin ansaita itselleen seuraava piste ja päättää erä tulokseen 16-14.

Tappiosta huolimatta ottelun aikana päästiin näkemään varsinaisia taidonnäytteitä:

Häviönsä myötä ENCEn ottelutulokset asettuvat lukuihin 2-2; kaksi voittoa ja kaksi tappiota. A-lohkon viimeiset ottelut pelataan huomenna, ja niiden myötä selviää, kuuluuko ENCE kolmen pois karsiutuvan joukkueen joukkoon vai jatkaako se turnauksen seuraavaan vaiheeseen.

Joukkue kohtaa huomisen ottelussaan yhdysvaltalaisen Bad News Bearsin, joka on hävinnyt kaikki aiemmat ottelunsa, eli tilanne näyttää ainakin alustavasti rohkaisevalta. Ottelu alkaa klo 21:00 ja sen voi katsoa suorana ESL:n Twitch-kanavalta.

Lähde: HLTV Kuvalähde: ENCE