SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
ENCE:lle pettymys – Pullahti ulos rahakkaasta CS-turnauksesta
  • Perttu
    Leinonen

ENCE:lle pettymys – Pullahti ulos rahakkaasta CS-turnauksesta

julkaistu: 10.04.2024 23:26

Counter-Strike 2:n ensimmäisessä major-turnauksessa pahasti epäonnistunut ENCE on jatkanut pelejään tällä viikolla käynnistyneessä Skyesports Mastersissa.

Kööpenhaminan major-turnauksessa Opening Stagelle hyytynyt suomalaisorganisaatio on jatkanut mollivoittoista kulkuaan myös mehevällä 345 000 dollarin palkintopotilla varustetussa onlineturnauksessa.

ENCE hävisi turnauksen avausottelunsa FORZE:lle 2-1 ja tänään sen matka päättyi lopullisesti, kun OG oli sitä vahvempi samaisin 2-1 lukemin.

ENCE lähti kahdeksan joukkueen turnaukseen korkeimmalla rankingilla, mutta ailahtelevat otteet pudottivat sen ulos turnauksesta ensimmäisenä.

ENCE sai otteluun OG:ta vastaan loistavan startin, kun se onnistui ryöstämään vastustajansa karttavalinnan Ancientin 13-11 numeroin. Kacper “Kylar” Walukiewicz oli ENCE:n ykköstykki avauskartassa 22 tapollaan ja ratingilla 1.68.

Toisena karttana oli vuorossa ENCE:n valitsema Anubis. OG aloitti kartan terroristipuolella ja hallitsikin avauspuoliskoa vahvasti voittaen sen lopulta 8-4.

ENCE sai toisen puoliskon alkuun hyvän startin ja nousi jo kierroksen päähän lukemiin 8-7. OG sai kuitenkin Anubiksen CT-puolesta kiinni täysostojen myötä ja joukkueessa stand-in-pelaajan roolissa tällä hetkellä pelaava Mădălin-Andrei “⁠MoDo⁠” Mirea alkoi tehdä tuhojaan AWP-tarkkuuskiväärillä.

OG vei kartan lopulta nimiinsä 13-10 lukemin 21 tappoa napsineen MoDon johdolla.

TSM:n penkillä tällä hetkellä oleva romanialainen MoDo on antamassa vakuuttavia näyttöjä OG:lle.

Ratkaisukarttana pelattiin Vertigo. OG sai unelmastartin kolmanteen karttaan, kun se johti avauspuoliskoa parhaimmillaan jo 7-2. ENCE onnistui kuitenkin kuromaan terroristipuolella eron inhimillisiin 8-4 lukemiin ennen puoltenvaihtoa.

ENCE aloitti oman CT-puoliskonsa räväkästi ja ketjutti peräti kuusi kierrosvoittoa putkeen siirtyen 10-8 keulille. Sitten kuvaan astui OG:n 20-vuotias Bram “Nexius” Campana, jonka johdolla OG käänsi ottelun täysin päälaelleen.

Viimeisestä kuudesta kierroksesta OG napsi nimiinsä viisi ja nousi näin ollen ratkaisukartassa voittoon lukemin 13-11. Belgialainen Nexus oli pilvenpiirtäjän kuningas 25 tapollaan ja mahtavalla 1.61 ratingilla.

ENCE:n matka turnauksessa päättyi ennen kuin se ehti edes kunnolla alkaakaan. OG puolestaan jatkaa 105 000 dollarin suuruisen voittopotin metsästystä.

Suomalaisorganisaatiolla on edessään iso mietinnän paikka. Kokeneen IGL:n Lukas “gla1ve” Rossanderin johdattama puolalaispoppoo ei ole vakuuttanut.

Kevätkausi on ollut sille hankala ja majoritkin menivät penkin alle. On hyvinkin mahdollista, että joukkueessa tullaan näkemään muutoksia kevään aikana. Yleisesti ottaen majoreiden jälkeinen aika on vilkkainta kokoonpanojen muokkaamisaikaa.

Kuva: PGL Lähde: HLTV