×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
ENCE taisteli CS:GO Asia Championshipsin finaaliin – Kuittaako suomalaisjoukkue neljännesmiljoonan?
  • Niko
    Nikkilä

julkaistu: 24.11.2019 10:37

Shanghaissa järjestettävä CS:GO Asia Championships -turnaus huipentuu tänään finaaliinsa. Turnaukseen osallistui kaikkiaan kahdeksan joukkuetta ympäri maailman, mukaan lukien suomalainen ENCE. Tällä hetkellä mukana taistossa on kuitenkin vain kolme, ENCE ansaittua itselleen turnauksen ensimmäisen finaalipaikan.

Suomalaisten peli on ollut vaikuttavaa katseltavaa. Lohkovaiheessa ENCE nousi oman lohkonsa ykköseksi 2-0 voittotuloksella peitottuaan sekä ViCi Gamingin että mousesportsin. Tämä takasi näille suoran tien semifinaaliin, jossa vastaan asettui brasilialainen MIBR.

Kaksikko on HLTV:n maailmanlistalla aivan rinta rinnan; ENCE sijalla 14 ja MIBR sijalla 15. Semifinaaleista odotettiin siis varsin tiukkaa kamppailua. Juuri näin kävikin. MIBR avasi ottelun ensimmäisellä erävoitollaan, joka irtosi vain kahden pisteen erolla ENCEen, tuloksella 16-14. Suomalaiset pitivät kuitenkin pään kylmänä ja tasoittivat toisessa erässä huomattavasti selkeämmin luvuin 16-11.

Kolmas ja ratkaiseva erä pelattiin sekin suomalaisten pussiin. MIBR pisti kunniakkaasti vastaan, mutta erä päättyi lopulta 16-10 lukuihin ENCEn hyväksi.

Turnauksen finaali alkaa tänään klo 13:00 Suomen aikaa. ENCEn vastustaja päätetään juuri alkavassa toisessa semifinaaliottelussa, jossa vastakkain ovat TYLOO ja mousesports. Otteluita voi katsoa suorana PGL:n Twitch-kanavalta. Mikäli suomalaisjoukkue nousee finaalin voittoon, kuittaavat he itselleen leijonanosan turnauksen 500 000 dollarin palkintopotista; peräti 250 000 dollaria.

Lähde: Liquipedia Kuvalähde: CS:GO PerfectWorld