SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
ENCE sisään IEM Katowicen huipputurnaukseen – Yllättäjäjoukkue pisti suomalaisorganisaation ahtaalle ratkaisuottelussa
  • Perttu
    Leinonen

ENCE sisään IEM Katowicen huipputurnaukseen – Yllättäjäjoukkue pisti suomalaisorganisaation ahtaalle ratkaisuottelussa

julkaistu: 02.02.2024 21:05

IEM Katowicen Counter-Strike 2 -turnauksen aikaisemmin tällä viikolla käynnistynyt Play-in-vaihe saatellaan tänään päätökseensä ja itse pääturnauskin starttaillaan jo heti perään huomenna. Play-in-vaiheeseen osallistui 16 joukkuetta, joista puolet pelasivat tiensä pääturnaukseen. Suomalaisten iloksi sekä suomalaisorganisaatio ENCE, että Eetu “sAw” Sahan luotsaama Heroic etenivät kumpikin sisään pääturnaukseen.

ENCE kaatoi tänään ratkaisevassa alakaavion ottelussa TheMongolzin tiukan väännön päätteeksi lukemin 2-1. Voitokkaassa ottelussa ENCEn pitkäaikaisin jäsen Pawel “dycha” Dycha oli servun kunkku 57 tapollaan ja ratingilla 1.25.

Avauskarttana pelatussa Miragessa ENCE oli suurissa vaikeuksissa avauspuoliskolla, kun se pelasi CT-puolella. TheMongolz vei avauspuoliskon nimittäin omiin nimiinsä peräti 9-3 lukemin.

Tämä ei kuitenkaan riittänyt, kun Lukas “gla1ve” Rossander johdatteli mestarillisissa pelikutsuillaan ENCEn yhtä väkevään terroristipuoliskoon kuin mitä vastustaja oli vain hetkeä aikaisemmin itse esittänyt.

Avauskartta venyi siis jatkoajalle, jossa ENCE oli lopulta vahvempi napaten voiton Miragesta 16-13.

Suomalaisorganisaatio pääsi hakemaan ottelun voittoa omasta karttavalinnastaan Nukesta. Mongolialaisjoukkue aloitti toisenkin kartan jälleen vahvasti, kun se vei avauspuoliskon nimiinsä 8-4 CT-puolella.

Tällä kertaa se ei myöskään antanut ENCEn tehdä comebackia vaan onnistui hyökkäyspuolellaan sinetöimään Nuken nimiinsä 13-10.

Vasta 17-vuotias tulevaisuuden nimi Munkhbold “Senzu” Azbayar loisti Nukessa ollen servun kärkitiikeri 21 tapollaan.

Kolmannessa kartassa Anubiksessa ENCE löi lopulta luun kurkkuun TheMongolzille. Raikkaasti Anubikseen tullut ENCE takoi hyökätessään avauspuoliskon nimiinsä 9-3 ja sinetöi ratkaisukartan CT-puolellaan vakuuttavasti lukemiin 13-5.

Play-in-vaiheesta ENCEn ja Heroicin lisäksi jatkoon itsensä pelasivat Eternal Fire, Spirit, GamerLegion ja Cloud9. Jutun kirjoitushetkellä kahdesta viimeisestä jatkopaikasta kisaavat vielä RebelsM80 ja BIGApeks parivaljakot.

Kuva: Igor Bezborodov, ESL FACEIT Group