SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
ENCE koki shokkitappion suurturnauksen karsinnoissa – Oliko katseet käännetty jo kohti tulevaa major-turnausta?
  • Perttu
    Leinonen

ENCE koki shokkitappion suurturnauksen karsinnoissa – Oliko katseet käännetty jo kohti tulevaa major-turnausta?

julkaistu: 12.03.2024 21:59

Suomalaisorganisaatio ENCE taipui yllättäen tiistai-iltana IEM Dallasin turnauksen suljetuissa karsinnoissa ukrainalaiselle B8:lle 2-1. Yllätysvoiton napannut B8 löytyy rankingissa reilut 70 sijaa ENCEn alapuolelta, kun sen ranking-sijoitus on 83 ja ENCEn vastaavasti 9.

Kyseessä oli alakaavion välieräottelu, joten tappion myötä ENCEn matka karsinnoissa päättyi kokonaan. ENCE aloitti karsinnat eilen kaatamalla avauskierroksen ottelussa Metizportin 2-1 lukemin.

Eilisen illan päätteeksi ENCE kärsi kuitenkin 2-1 tappion Eetu “sAw” Sahan valmentamalle Heroicille yläkaavion välierissä ja matka vei alakaavioon.

Otteluun B8:a vastaan ENCE sai ihanteellisen startin, kun se onnistui ryöstämään vastustajansa karttavalinnan Miragen lukemin 13-11.

CS2:n ensimmäiseen major-turnaukseen valmistautuva ENCE epäonnistui kuitenkin viimeistelemään ottelua omassa karttavalinnassaan Nukessa, jossa ukrainalaiset olivat vahvempia 13-10.

Suomalaisorganisaatiolle tarjoiltiinkin kolmannessa kartassa karvasta kalkkia, kun B8 sinetöi yllätysvoittonsa Ancientissa jatkoajan jälkeen 16-14.

ENCEn puolelta parhaiten servulla esiintyi AWP-pelaaja Olek “hades” Miskiewicz, joka päätti ottelun tehoilla 58-45 ja ratingilla 1.15.

Tanskalaisella pelinsisäiselläjohtajalla Lukas “gla1ve” Rossanderilla oli puolestaan heikompi päivä. Kokeneen pelimiehen tilastorivi oli ottelun tauottua synkempää luettavaa sen ollessa 38-57 ja rating 0.89.

Vaikka tappio oli isomman luokan yllätys, ei se aiheuta vielä syytä huoleen. ENCEn katseet ovat taatusti olleet jo pidemmän aikaa suunnattuna sunnuntaina alkavaan PGL Major Copenhagen -turnaukseen.

Major-turnaus on kevään tärkein turnaus ja huippujoukkueiden on ennenkin nähty säästelevän parhaita kikkojaan majoreille.

B8:n joukkueesta on nostettava esille Dmytro “esenthial” Tsvir, joka oli joukkueensa ykköstykki ENCE-voitossa. 18-vuotias pelimies takoi kolme karttaa kestäneessä ottelussa tilastorivin 63-53 ja ratingiksi 1.26.

Esenthial on pelannut vuoden alusta lähtien B8:n joukkueessa. Nuoresta pelaajasta ei löydy kuitenkaan HLTV:n sivuilta tietoja aikaisemmista joukkueista, joten kyseessä saattaa olla todellinen löytö Ukrainan CS-kentältä. Nimi on syytä painaa mieleen, varsinkin jos nuorukaisen otteet jatkuvat samanlaisina.

Kuva: PGL Lähde: HLTV