• Niko
    Nikkilä

julkaistu: 15.09.2022 14:19

Arvostetun ESL-huippuliigan kuudestoista kausi alkoi eilen suomalaisorganisaatio ENCEn osalta, kun joukkue kohtasi C-lohkon avausottelussaan ranskalaisen HEETin. C-lohkon pelit jatkuvat tämän viikon loppuun asti, ja ainoastaan kolme sen kuudesta joukkueesta etenevät pudotuspeleihin.

Liigan panokset ovat tällä kaudella varsin merkittävät, sillä sen voittaja kuittaa 175 000 dollarin pääpalkinnon lisäksi paikan BLAST World Final ja IEM Katowice -turnauksissa. Kauden kokonaispalkintopotti on 835 000 dollaria.

ENCEn eilinen avausottelu lähti käyntiin varsin suvereenisti. Joukkue kiri jo ensimmäisen erän (Dust2) alussa johtoasemaan tilittäessään itselleen peräti 13 pisteen voittoputken, ja erätauolle mentäessä HEETin oli onnistunut netota ainoastaan kaksi pistettä. Erän toinen puolisko pelattiin vahvemmin HEETin hallinnassa, mutta ENCEn mittava kaula takasi näille lopulta 16-6-erävoiton.

Myös toisen erän (Vertigo) alku sujui pitkälti ENCEn tahdin mukaan. Vaikka HEETin peli sujuikin jo ensimmäistä erää paremmin, vastasi ENCE näiden jokaiseen pisteeseen moninkertaisesti, ja erätauolle mentiin 11-4-tilanteessa ENCEn hyväksi. Toisella eräpuoliskolla HEETin peli kääntyi taas astetta kovempaan, mutta jälleen kerran kaula oli yksinkertaisesti liian suuri kurottavaksi. Erä päättyi ENCEn voittoon luvuin 16-11.

Vakuuttavan 2-0-voittonsa johdosta ENCE seisoo ainakin tällä hetkellä lohkonsa ykkössijalla. Joukkueen seuraava koitos tulee olemaan tänään, kun se kohtaa tanskalaisen Heroicin klo 20:30. Joukkueet seisovat lajin maailmanlistalla aivan rinta rinnan, sijoilla #16 (ENCE) ja #15 (Heroic), joten illan ottelu saattaa olla hyvinkin tiukka.

Ottelu on katsottavissa suorana ESL:n Twitch-kanavalta.

Lähde: Liquipedia, HLTV Kuvalähde: ENCE