SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
“En ole ennen tavannut yhtä törkeitä tai rasistisia pelaajia” – Kolmelle kenkää CS:GO-huippuliigasta
  • Aleksi
    Majander

“En ole ennen tavannut yhtä törkeitä tai rasistisia pelaajia” – Kolmelle kenkää CS:GO-huippuliigasta

julkaistu: 12.02.2021 12:00

Pohjoisamerikkalainen Depth Esports on päättänyt erottaa Counter-Strike-joukkueensa kun kolme sen jäsentä sai kenkää FACEIT Pro Leaguesta äärimmäisen huonon käytöksen takia. Joukkue kilpaili myös ESEA:n MDL liigassa.

Tilanteen nosti ensimmäisen tapetille Team Liquidissa pelaava CS-huippu Jonathan “EliGE” Jablonowski, joka ihmetteli Twitterissään, miten organisaation pelaajat saavat kilpailla Faceitin FPL -huippuliigassa. EliGe kommentoi twiitissään ettei ole ikinä nähnyt yhtä toksisia tai rasistisia pelaajia avoimissa peleissä. EliGe liitti mukaan myös kymmeniä kuvakaappauksia, joissa Depthin pelaajat muunmuassa viljelivät n-sanaa ja muita törkeyksiä.

FPL on Faceitin liiga, jossa pelaajat kilpailevat yksilöinä 20 000 dollarin kuukausittaisesta palkintopotista. Liigassa joukkueet muodostetaan suoritustusten mukaan ja nousevat lupaukset pääsevät ottelemaan alan huippujen kanssa.

FPL:n tuotejohtaja Amir Khair julkaisi Redditissä lausunnon tapahtumasta. Hänen mukaansa FACEIT:llä oli jo aiemmin useita valituksia pelaajien käytöksestä, mutta ilman kuvakaappauksia tilanteeseen oli vaikea puuttua. Amirin mukaan EliGen twiitti ja kuvakaappaukset nostivat ongelman tarpeeksi tapetille, että asiaan voitiin puuttua.

Amir myöntää, että pelaajia olisi pitänyt rangaista jo aiemmin, mutta toteaa, että ilman konkreettisia todisteita käytöksestä, FACEIT:lla ei ole resursseja käydä läpi pelitallenteita ja selvittää mahdollisten raporttien todenperäisyyttä. Tallenteiden perusteella Shane “shane” Dressler, Derek “dare” Brown ja Wyatt “snav” Phillippi poistettiin liigasta ilman mahdollisuutta takaisinpääsyyn.

Artikkelikuva: FPL
Lähde: AFKgaming