SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Eetu “sAw” Saha ja Heroic järjestelivät jymy-yllätyksen – Maailman ykkösjoukkue jäi ilman pudotuspelipaikkaa huipputurnauksessa
  • Perttu
    Leinonen

Eetu “sAw” Saha ja Heroic järjestelivät jymy-yllätyksen – Maailman ykkösjoukkue jäi ilman pudotuspelipaikkaa huipputurnauksessa

julkaistu: 05.02.2024 22:19

Meneillään olevassa Counter-Strike 2:n IEM Katowicen huipputurnauksessa nähtiin tänään todellinen jättiyllätys. Tästä vastasivat suomalaisvalmentaja Eetu “sAw” Saha ja hänen johdattamansa Heroic, jotka pudottivat maailmanlistan ykkösjoukkueen Vitalityn turnauksesta ennen pudotuspelien alkua.

Heroic voitti B-lohkon alakaavion ottelun 2-1 lukemin. Vitality jäi siis katastrofaalisesti kokonaan ilman voittoja Katowicessa, kun se kärsi turnauksen avausottelussa jo tappion ENCE:lle.

Pudotuspelien ulkopuolelle jääminen on Vitalitylta jäätävä alisuoritus ja sinne yltäminen puolestaan Heroicilta hirmuinen hauiksen näyttö. Heroicin kokoonpano on ollut yhdessä vasta hieman yli kuukauden, joten odotukset joukkueen suhteen olivat hyvin maltillisia lähdettäessä IEM Katowicen turnaukseen.

Joukkueiden välinen ottelu oli giganttinen henkien taisto, jossa momentum vaihteli puolelta toiselle hurjaa tahtia.

Ottelu aloitettiin Heroicin valitsemasta Miragesta, joka venyi aina jatkoajalle saakka. Heroic oli lopulta niukasti vahvempi omassa karttavalinnassaan, kun se sinetöi sen jatkoajan jälkeen lukemiin 16-14.

Joukkueen avainpelaajia karttavoitossa olivat uusi AWP-pelaaja Nico “nicoodoz” Tamjidi 28 tapollaan ja Heroic-ikoni Rene “TeSeS” Madsen 24 tapollaan.

Toisena karttana vuorossa oli Vitalityn valitsema Anubis. Heroic sai karttaan ihanteellisen startin, kun se siirtyi 4-0 johtoon hyökkäyspuolella. Se johti avauspuoliskoa myös 5-1 ja 6-4 lukemin, mutta Vitality tasasi kuitenkin kierrokset puoltenvaihtoon mentäessä.

Altavastaaja Heroic aloitti myös toisen puoliskon loistavasti. Se johti karttaa 9-6, 10-7 ja 11-9 lukemin, ollen näin ainoastaan kahden kierrosvoiton päässä Vitalityn nollaamisesta.

Vitalityn kapteeni Dan “apEX” Madesclaire otti kuitenkin joukkueensa reppuselkään ja johdatti joukkonsa neljään perättäiseen kierrosvoittoon joiden avulla Vitality käänsi Anubiksen edukseen 13-11.

Kolmantena karttana oli luvassa Vertigo. Heroic aloitti kartan hyökkäyspuolelta – ja voi veljet sentään – millä intensiteetillä se sen tekikään. Vitality oli hätää kärsimässä, kun suomalaisen valmentajavelhon joukot rynnistivät hyökkäyksiään kerta toisensa jälkeen yli Vitalityn puolustuksen.

Vitalityn puolelta ainoastaan sen ykköstykki Mathieu “ZywOo” Herbaut pystyi pistämään hieman kampoihin avauspuoliskolla.

Avauspuoliskon jälkeen Heroic oli sensaatiomaisesti 9-3 johtoasemassa. Maailman parhaana joukkueena Vitality ei kuitenkaan lannistunut vaan tarjoili vielä yhden kierrepallon vastustajansa suuntaan.

Vitality veti nimittäin hihastaan yhtä vahvan hyökkäyspuoliskon, mitä Heroic oli hetkeä aikaisemmin itse tarjoillut. Vitalityn hyökkäykset vyöryivät nyt puolestaan kerta toisensa jälkeen Heroicin puolustuksen ylitse. Vitality lunasti itselleen yhden ottelupallon 12-11 tilanteessa, mutta möhli sen ja edessä oli jatkoaika.

Toisen puoliskon suurissa vaikeuksissa CT-puolella ollut Heroic tuli jatkoajalle uudesti syntyneenä. Guy “NertZ” Iluzin johdolla se pelasi täydellisen CT-puolikkaan jatkoajalla ja siirtyi 15-12 johtoasemaan.

Vitality kavensi tilannetta vielä yhdellä kierrosvoitolla, ennen kuin Heroic onnistui lyömään ottelun viimeinkin pakettiin 16-13.

Heroic ja Eetu “sAw” Saha jatkavat matkaansa B-lohkon alakaaviossa huomenna ottelussa Montea vastaan. Suomalaisvalmentajan projekti on vasta aluillaan, mutta myrskyvaroitus, se on nyt annettu.

Lähde: HLTV