SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Eetu “sAw” Saha Counter-Strike 2:n major-turnaukseen – Pitkä ja kivinen matka sai onnellisen päätöksen
  • Perttu
    Leinonen

Eetu “sAw” Saha Counter-Strike 2:n major-turnaukseen – Pitkä ja kivinen matka sai onnellisen päätöksen

julkaistu: 22.02.2024 22:18

Euroopan RMR-karsintojen B-lohkon päätösottelussa torstai-iltana yhteen iskivät suomalaisvalmentaja Eetu “sAw” Sahan johdattama Heroic ja GamerLegion. Panoksena oli viimeinen suora paikka maaliskuussa pelattavaan PGL Major Copenhagen -turnaukseen.

Suomalaisten riemuksi Heroic kellisti GamerLegion suoraan 2-0 ja nappasi oman paikkansa CS2:n ensimmäisestä major-turnauksesta. Rajusti täksi vuodeksi uusiutunut Heroic kulki pitkän ja kivisen tien matkallaan major-turnaukseen.

Heroic aloitti karsintataipaleensa aina avoimista karsinnoista saakka. Joukkue marssi toisen avoimen karsinnan voittoon ja lunasti paikkansa suljetuissa karsinnoissa. Joukkue kaatoi voitokkaan runinsa aikana mm. suomalaisjoukkue HAVUn.

Suomalaisvalmentajan joukot ajautuivat suljetuissa karsinnoissa jo hieman ahtaampaan rakoon, kun Heroic hävisi MOUZ:lle ja KOI:lle, jonka seurauksena se joutui pelaamaan kaksi ottelua niin sanotusti veitsi kurkulla.

IKLA ja ySynck kaatuivat kuitenkin molemmat leikitellen ja Heroic nappasi paikkansa RMR-karsintojen B-lohkosta.

RMR-turnauksessa Heroicin matka oli vuoristorataa. Se kaatoi avausottelussaan tanskalaisjoukkue Preasyn (13-9), mutta koki seuraavaksi täystyrmäyksen Vitalitya vastaan (3-13).

Seuraavaksi oli jälleen voiton vuoro, kun Heroic kaatoi rakkaan kilpakumppaninsa Astraliksen 13-7. Voitto varmisti sen, että Heroic sai kaksi mahdollisuutta major-spotin lunastamiseen.

Ensimmäisessä ottelussa Spirit oli liian vahva pala purtavaksi, mutta tämän illan ottelussa GamerLegion kaatui tyylikkäästi 2-0.

Heroic ryösti GamerLegionilta ottelun alkuun sen parhaan kartan Overpassin näyttävästi 13-5 lukemin ja sinetöi ottelun omalla kotikentällään Miragessa lukemin 13-9.

ENCE:stä Sahan kanssa yhtä matkaa Heroiciin siirtynyt tähtipelaaja Guy “NertZ” Iluz oli jälleen ratkaisuottelussa joukkueensa kantava voima. Israelilaistähti oli servun kunkku tehoillaan 35-23 ja ratingilla 1.45.

Sahan alaisuudessa käynnistetty uusi projekti on lähtenyt mallikkaasti käyntiin ja Kööpenhaminassa pelattavassa major-turnauksessa nähdään taatusti jälleen hieman paranneltu versio Heroicista.

Kuva: PGL Lähde: HLTV