dreamhack winter 2018 logo
  • Toimitus

Dreamhack Open Winter 2018 toinen päivä päätökseen – ENCE selvitti tiensä jatkopeleihin

julkaistu: 01.12.2018 22:25

Toinen päivä oli voitokas suomalaisten kannalta. Eilen nolosti G2:lle sulanut ENCE haastoi OpTicin B-lohkon eliminaatiopelissä. Ensimmäisenä karttana nähtiin nuke ja kukaan ENCEstä ei herännyt kunnolla mukaan. OpTic veikin käänteiden kautta lopulta nuken nimiinsä 16-13. Toinen kartta taas tarjosi enemmän sitä mitä tiimiltä odotetaan, kun sergej ja allu heräsivät kantamaan tiimin voittoon. Ensimmäinen puolisko päättyi ENCEn hyväksi 10-5 ja tiimi siirtyikin parhaimmillaan 15-6 johtoon. Hetken kuitenkin näytti jo pelottavalta, kun Optic sai viisi perättäistä kierrosta, mutta ENCE sai tarvittavan viimeisen kierroksen ja vei sarjan kolmanteen karttaan. Kolmantena karttana nähtiin Dust2, jota ENCEn nähdään pelaavan erittäin paljon. Ensimmäinen puoli alkoi melko tasaisesti ja päättyi 9-6 ENCEn hyväksi. Toisen puoliskon pistoolikierros ja kaksi perättäistä kierrosta kyyditsivät ENCEn mukavaan 12-6 johtoon josta OpTic ei vain saanut kirittyä johtoa enää kiinni. ENCE nappasi kolmannen kartan itselleen 16-9 voittaen sarjan 2-1.

Toisen puoliskon kolmannella kierroksella nähtiin erittäin näyttävä tappo ENCEn Aerililta. Pelaaja oli kolmannen kartan ehdoton tähti ja päättikin kartan vakuuttavilla 33-11 tilastoilla.

Alkulohko ei kuitenkaan vielä ollut tässä ja ENCE kohtasi ratkaisuottelussa G2:n jolle se taipui eilen Dust2:ssa 14-16. ENCE oli alusta asti paljon paljon paremmassa vireessä kuin eilen ja G2 ei vain saanut kunnon otetta pelistä missään kohtaa. Aerial jatkoi siitä mihin jäi OpTicia vastaan ja oli tiiminsä tähti 26-15 tilastoilla, kun ENCE otti ensimmäisen kartan nimiinsä 16-11. Seuraavaksi nähtiin G2:n overpass joka on ollut tunnetusti hieman heikko ENCEn osalta. Allu ei kuitenkaan halunnut kolmatta karttaa nähdä ja varsinkin toisella puoliskolla nousi tiiminsä sankariksi. Allu päätti toisen kartan 32-17 tilastoilla ja hektisten kierrosten jälkeen ENCE voitti kartan 16-13 varmistaen sarjan itselleen 2-0 ja jatkopaikan.

G2 taistelee viimeiseen asti, mutta Shox ei osu ratkaisevia luoteja alluun

A-lohkon tulokset:

x6tence Galaxy – LDLC 2-0 (16-4. 16-14)
x6tence Galaxy – compLexity 2-0 (16-11, 16-11)

Sunnuntai 2.12.2018

Kolmas päivä huipentaa turnauksen, kun nähdään välierät sekä finaali. ENCE ottaa yhteen tähän mennessä turnauksen parhaimmin pelanneen tiimin kanssa, kun mittelö Heroicin kanssa käynnistyy 14.00. Ennen tätä kuitenkin nähdään erittäin yllättävä välierä Bravadon ja x6tence Galaxyn välillä 11.00 alkaen. Tämä meinaa, että vähintään toinen turnaukseen karsineista tiimeistä selviää turnaukseen finaaliin joka on erittäin vakuuttava saavutus