SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
dreamhack winter 2018 logo
  • Toimitus

Dreamhack Open Winter 2018 käyntiin huomenna – Ence yksi turnauksen ennakkosuosikkeja

julkaistu: 29.11.2018 20:56

Counter-Strike: Global Offensiven Dreamhack Open Winter 2018 käynnistyy huomenna Ruotsin Jönköpingingissä. Turnaus pelataan 30.11-2.12 ja pitää sisällään kahdeksan tiimiä joista kuusi kutsuttiin ja yksi karsi Euroopasta ja yksi Pohjois-Amerikasta. Yksi kuudesta kutsutusta on suomalainen Ence joka hakee vuoden neljättä turnausvoittoaan.

Turnaus tullaan pelaamaan kahdella alkulohkolla. Alkulohkon pelit pelataan paras yhdestä ja ne pelataan perjantaina. Lohkojen ratkaisupelit, eliminaatiopelit ja jatkopelit pelataan paras kolmesta. Lohkojen ratkaisupelit nähdään lauantaina ja välierät sekä finaali pelataan sunnuntaina.

Voittaja nappaa itselleen 50.000 dollaria, toinen sija 20.000 dollaria, sijat 3-4 saavat kukin 10.000 dollaria, sijat 5-6 3.000 dollaria ja sijat 7-8 2.000 dollaria.

Ence on yksi turnauksen ennakkosuosikkeja, mutta ylimielisyys ei kannata, sillä mukana on kovia tiimejä, kuten ranskalaiset G2 uudella kokoonpanolla ja LDLC joka ennen Vitalityn nousua kantoi hetken aikaa ranskan ykköstiimin viittaa.

Joukkueet

x6tence Galaxy

Euroopan karsinnoista läpi tullut x6tence Galaxy majailee tällä hetkellä rankingissa sijalla 48. ja tiimiltä ei odoteta paljoa tässä turnauksessa.

Paras yhdestä pelit ovat kuitenkin aina täynnä yllätyksiä ja ruotsalainen tiimi kaatoi karsintojen aikana LDLC:n sekä Fragstersin tasoisia tiimejä joten tiimillä on mahdollisuus yllättää avauspelissään compLexityä vastaan.

Joukkueen kokoonpano:

André “BARBARR” Möller
Gustav “ZINKEN” Björk
Linus “Bååten” Andersson
Nicolas “Plopski” Gonzalez
Tim “nawwk” Jonasson

ENCE

Suoran kutsun turnaukseen saanut suomalainen Ence saapuu turnaukseen allaan tuore voitto WESG 2018 North Europe Qualifier 2:sta, josta suomalaistiimi nappasi itselleen ykkössijan ja paikan WESG 2018:ssa.

Odotukset ovat kovat edetä pitkälle tässä turnauksessa, mutta avauspelissä voi sattua vaikka mitä, koska vastassa on uudella kokoonpanolla pelaava G2 jolla ei ole ollut huikeasti aikaa harjoitella.

Ence lähtee turnaukseen kokoonpanolla:

Aleksi “allu” Jalli
Aleksi “Aleksib” Virolainen
Jere “sergej” Salo
Jani “Aerial” Jussila
Sami “xseveN” Laasanen

 

G2

G2 teki vain muutama päivä sitten muutaman uuden pelaajasiirron, kun tiimin pelinsisäinen johtaja Ex6TenZ sekä SmithZz penkitettiin. Tilalle hankittiin 3DMAXista JACKZ sekä Lucky.

Ex6TenZille tarjottiin mahdollisuutta jäädä tiimiin korvaten bodyy, mutta belgialainen kieltäytyi sillä hänet olisi siirretty pois johtajan roolista ja se olisi palannut shoxille. Aikaisemmin on nähty ettei shox pysty pitämään omaa tasoaan yllä ja samalla johtamaan tiimiään hyvin, joten nähtäväksi jää onko tämä kokoonpano jälleen yksi iso floppi.

G2 saapuu turnaukseen kokoonpanolla:

Richard “shox” Papillon
Alexandre“bodyy” Pianaro
Kenny “kennyS” Schrub
Lucas “Lucky” Chastang
Audrid “JaCkz” Jug

Heroic

Heroic lähtee turnaukseen allaan onnistunut Toyota Master Bangkok 2018, jonka finaalissa se kaatoi kiinalaisen TYLOOn. Tiimi on muutenkin viimeaikoina vaikuttanut hyvältä ja tulee olemaan yksi kovimpia vastustajia joita ENCE voi turnauksen edetessä kohdata.

Heroic pelaa kokoonpanolla:

Andreas “MODDII” Fridh
Patrick “es3tag” Hansen
Adam “friberg” Friberg
Asger “AcilioN” Larsen
Daniel “mertz” Mertz

LDLC

LDLC saa turnaukseen todellisen tulikasteen, kun vastaan tulee avauspelissä Heroic. LDLC on kuitenkin näyttänyt pelistä toiseen miten on yksi ranskan kovimpia tiimejä, varsinkin paras kolmesta peleissä, sillä tiimin karttaosaaminen on erittäin hyvää.

Ranskalaiset saapuvat turnaukseen kokoonpanolla:

Antoine “to1nou” Pirard
Alexander “ALEX” McMeekin
Logan “logaN” Corti
Francois “AmaNEk” Delauney
David “devoduvek” Dobrosavljevic

OpTic

Encen lailla OpTic myös karsi WESG 2018 turnaukseen, mutta tanskalaiset tekivät sen North Europe Qualifier 1 kautta. Online-peleissä tiimillä ei ole mennyt aivan nappiin, mutta marraskuun alussa pelatussa cs_summit 3:ssa tiimi jyräsi finaaliin. Vaikka OpTic taipuikin NRG:lle 1-3 niin antoi tiimi selvän kuvan mihin pystyy Lanilla pelatessa.

Tanskalaiset pelaavat kokoonpanolla:

Kristian “k0nfig” Wienecke
René “cajunb” Borg
Marco “Snappi” Pfeiffer
Jakob “JUGi” Hansen
Nikolaj “niko” Kristensen

compLexity

Turnaukseen amerikkalaisväriä tuova compLexity hurmasi Faceit Majorissa syyskuussa, mutta ei ole tämän jälkeen saanut samanlaista virettä käyntiin. Tiimi kuitenkin esiintyi edukseen marraskuun puolessa välissä pelatussa Dreamhack Open Atlanta 2018:ssa jossa tiimi taipui lopulta turnauksen voittaneelle Vitalitylle.

Tiimillä on ollut nyt hetki aikaa harjoitella ennen tätä turnausta, joten jännityksellä odotetaan pystyykö tiimi kääntämään itsensä uuteen nousuun.

Amerikkalaiset esiintyvät kokoonpanolla:

Rory “dephh” Jackson
Brad “ANDROID” Fodor
Jaccob “yay” Whiteaker
Peter “stanislaw” Jarguz
Shahzeeb “ShahZaM” Khan

Bravado

Turnauksen toinen karsinut tiimi on etelä-afrikkalainen Bravado joka karsi Pohjois-Amerikasta. Tiimi on samassa asemassa kuin x6tence Galaxy, eli paperilla tiimi ei ole samalla tasolla kuin muut tiimit ja odotukset eivät ole korkealla. Paras yhdestä pelissä tiimi saattaa yllättää, mutta paras kolmesta voitto pitäisi olla miltei mahdoton.

Tiimin kokoonpano turnaukseen:

Dimitri “Detrony” Hadjipaschali
Aran “Sonic” Groesbeek
Ruan “ELUSIVE” van Wyk
Johnny “JT” Theodosiou
Rhys “Fadey” Armstrong

Turnauksen seuraaminen

Turnaus käynnistyy perjantaina 30.11 klo 13:00 compLexityn ja x6tence Galaxyn kohtaamisella. Encen peli on päivän neljäs peli, kun suomalainen tiimi saa vastaansa G2:n klo 17:30. Alla lohkot sekä koko turnauksen ohjelma:

A-lohko:
compLexity
Heroic
LDLC
x6tence Galaxy

B-lohko:
Bravado
ENCE
G2
OpTic

Perjantai 30.11.2018

Klo 13:00 compLexity – x6tence Galaxy
Klo 14:30 OpTic – Bravado
Klo 16:00 LDLC – Heroic
Klo 17:30 ENCE – G2
Klo 19:00 Lohko A voittajat
Klo 20:30 Lohko B voittajat

Lauantai 1.12.2018

Klo 11:00 Lohko A eliminaatiopeli
Klo 14:00 Lohko B eliminaatiopeli
Klo 17:00 Lohko A ratkaisupeli
Klo 20:00 Lohko B ratkaisupeli

Sunnuntai 2.2.2018

Klo 11:00 Välierä
Klo 14:00 Välierä

Klo 18:00 Finaali

Viralliseen striimiin linkki löytyy tästä

Kuvat: Tipify, Liquidpedia, Hltv