SEURAA MEITÄ:
×

DreamHack Masters Spring

ETUSIVU / DreamHack Masters Spring
DreamHack Masters avauspäivä paketissa – JUGin Astralis-uralle unelma-alku
  • Joni
    "Jukkis"
    Herranen

DreamHack Masters avauspäivä paketissa – JUGin Astralis-uralle unelma-alku

julkaistu: 19.05.2020 22:30

Verkossa pelattava Euroopan DreamHack Masters Spring 2020 -turnaus sai alkunsa tänään kahdella vähintäänkin vaiheikkaalla tanskalaisedusteisella ottelulla.

Turnauksen avausotteluna nähtiin tulikuuma tanskalaisderby Astraliksen ja Heroicin välillä. Ottelun teki mielenkiintoiseksi se, että Lukas “gla1ve” Rossanderin kokoonpanosta terveysongelmien vuoksi sivuunastuminen oli julkistettu vain muutama tunti ennen ottelun alkua.

Vaikka kyseinen muutos oli joukkueella varmasti ollut jo pitkään tiedossa, ei Astralis tuskin ollut kerennyt harjoittelemaan Jakob “JUGi” Hansenin kanssa vielä kauaa. Ottelun loppulukemista (2-0) voisi päätellä ottelun olleen helppo HLTV-rankingin korkeimmaksi rankatulle joukkueelle, mutta kumpikin kartta olisi voinut kääntyä kummin päin tahansa.

Avauskarttana toimi Heroicin valitsema Train ja katsojat pääsivät näkemään jotain, jota Astralikselta ei olla juurikaan nähty vuosiin. Tanskalaisjoukkueen “core” tunnettiin vuosien ajan kyvyttömyydestä sulkea otteluita ennen Astralis dynastian alkua.

Heroicin onnistui kammeta itsensä CT-puolella 4-11 tappioasemasta aina jatko-ajalle jossa Astralis oli kuitenkin vahvempi 19-16 lukemin. Nicolai “dev1ce” Reedtzin ja JUGin välistä tupla-AWP -taktiikkaa nähtiin Astraliksen CT-puolilla paljon.

Myös toisena karttana pelattu Inferno oli erittäin tiukka ja kyseiselle kartalle tuttuun tapaan CT-painotteinen. Astralis vei karttavoiton lopulta 16-14 ja ottelusarjan 2-0 lukemin.

Päivän toisena otteluna nähtiin Northin ja G2 Esportsin välinen taisto. Kumpikin joukkue voitti karttavalintansa vakuuttavasti. Northin valitsema Vertigo päättyi 16-10, kun taas G2 dominoi Infernoa 16-8 lukemin.

Päivän päätöskartassa Dust2:ssa nähtiin jälleen kerran sulaminen. G2 johti karttaa parhaimmillaan 13-7, muttei kyennyt sulkemaan peliä ja voitto valui Northille 2-1 lukemin tiukan 16-14 Dust2-voiton tuloksena.

Turnaus jatkuu huomenna kello 15, kun tänään hävinneet Heroic sekä G2 kohtaavat “paras kolmesta” sarjassa. Ottelu on seurattavissa YLEn Twitch-kanavalla.

Voit seurata DreamHack Masters Spring -turnauksen etenemistä kätevästi turnausportaalistamme

Artikkelikuva: ESL