SEURAA MEITÄ:
×

DreamHack Masters Spring

ETUSIVU / DreamHack Masters Spring
CS:GO-huipputurnaus käynnistyy – Näin suomalaiset sijoittuvat DreamHack-lohkoissa
 • Aleksi
  Majander

CS:GO-huipputurnaus käynnistyy – Näin suomalaiset sijoittuvat DreamHack-lohkoissa

julkaistu: 18.05.2020 13:47

Koronatilanteen muuttaessa Counter-Striken kilpakenttää, nousee kevään huipputurnaukseksi huomenna tiistaina käynnistyvä Dreamhack Masters Spring. Dreamhack Masters on aiempina vuosina vakiinnuttanut paikkansa noin TOP20-joukkueille, mutta nyt turnauksessa nähdään kaikki maailman kymmenen parasta. Turnaus pelataan alueittain ja sen ehdoton huippu nähdään Euroopassa.

Vaikka Euroopan turnauksen palkintopotti onkin vain ”vaatimattomat” 160 000 dollaria, nähdään turnauksessa kaikki maailman huippujoukkueet. Täysin netin välityksellä pelattavassa turnauksessa onkin tiedossa huipputason Counter-Strikeä viikoiksi, sillä pelkästään sen lohkovaihe kestää kaksi viikkoa. Lohkot pelataan Round Robin -formaatilla ja kaikki ottelut ovat paras kolmesta.

Jokainen lohko kestää kolme päivää ja jokaisena päivänä pelataan aina kaksi ottelua. Päivän ensimmäinen ottelu pelataan kello 15:00 ja toinen ottelu kello 18:30. Suomeksi otteluita voi seurata YLE:n Twitch-kanavalta. Mukana YLE:n selostamossa on myös Pelaajat.comin oma kultakurkku Arttu ”Olvari” Hämäläinen. Arttua voit kuulla selostamassa A-lohkoa 19.-21. toukokuuta, C-lohkoa 25.-26. toukokuuta ja D-lohkoa 29.-30. toukokuuta.

Pelaajat.com seuraa turnauksen etenemistä päivittäin ja uusimmat uutiset, sekä tulokset voi tarkistaa aina omasta turnausportaalistamme.

Lohko A 19.-21.5

 • Astralis (HLTV #1)
 • G2 (HLTV #6)
 • North (HTLV #22)
 • Heroic (HLTV #30)

Turnauksen avaava A-lohko on todellinen tanskalaistalentin temmellyskenttä. Kolmesta tanskalaiskokoonpanosta pääsee ottamaan mittaa ranskalainen G2, joka hävisi juuri maailman ykköselle Astralikselle 0-3 Road to Rion finaalissa.

Mielenkiintoiseksi lohkon tekevät altavastaajina pelaavat North ja Heroic, sillä Astralis on kevään aikana napannut molempien entiset pelaajat varapelaajikseen. Heroicissa pelannut Patrick “es3tag” Hansen aloittaa Astraliksessa vasta kesäkuussa, mutta juuri sopimuksen saanut Jakob “JUGi” Hansen voi saada tilaisuuden pelaa vanhaa joukkuettaan Northia vastaan.

Lohko B 22.-24.5.

 • Mousesports (HLTV #4)
 • MAD Lions (HLTV #12)
 • BIG (HLTV #18)
 • Complexity (HLTV #25)

Paperilla B-lohko on turnauksen heikoin, sillä siinä pelaa vain yksi joukkue kymmenen parhaan listalta. Maailmanlistan neljäntenä oleva mousesports saapuu turnaukseen todellisen jättipettymyksen kanssa, sillä se jäi alkukuusta pelatussa Road to Rio turnauksessa jaetulle 13. sijalle yhdessä Complexityn kanssa. MAD Lions ja BIG eivät Rion karsinnoissa kilpailleet, mutta kummallakaan ei myöskään ole järin menestyksekäs vuosi takanaan tähän mennessä.

Lohko C 25.-27.5.

 • Fnatic (HLTV #2)
 • FaZe (HLTV #7)
 • Spirit (HLTV #19)
 • GODSENT (HLTV #20)

Jesse “zehN” Linjalan GODSENT on kovan paikan edessä C-lohkossa. Paperilla lohkon kärjessä on maailmanlistalla toisena oleva Fnatic, mutta ruotsalaisjoukkue osoitti epävarmuutta online-peleihssä Euroopan Road to Riossa, missä se jäi sijalle 12. Mikäli kyseinen turnaus antaa osviittaa lohkoa varten, ennakkosuosikiksi nousee viime aikoina loistavasti pelannut FaZe Clan, joka sijoittui Major-karsintaturnauksessa kolmanneksi. Myös Spirit on ollut loistavassa iskussa, voittaessaan IVY-maiden Road to Rio -turnauksen.

Lohko D 28.-30.5.

 • Natus Vincere (HLTV #3)
 • Ninjas in Pyjamas (HLTV #11)
 • Vitality (HLTV #12)
 • ENCE (HLTV #21)

Karsintavaiheen päättää D-lohko jossa ENCE:llä on edessä tiukka taistelu jatkopaikasta. On vaikea sanoa, kuka lähtee lohkoon ennakkosuosikkina, sillä maailmanlistan kolmantena oleva Natus Vincere pärjäsi erittäin heikosti Road to Riossa tippuen jo sen lohkovaiheessa. Samaan aikaan Ninjas in Pyjamas yllätti kaikki yltämällä viidenneksi ja Vitality nappasi tasaisella suorituksella neljännen sijan.

ENCE pelaa otteluissa tuoreeltaan joukkueeseen liittyneen Elias “Jamppi” Olkkosen kanssa. Mikäli Elisa Invitational -turnausmenestys antaa mitään osviittaa ENCEn pelivireestä, voi suomalaisjoukkue laittaa kovan kovaa vastaan kaikille vastustajilleen.

Kuva: ENCE