SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Dev1cen debyyttiottelusta nousi uskomaton kohu – Ottelu tullaan pelaamaan uudestaan, fanit raivostuivat turnausjärjestäjälle
  • Onni
    Koponen

Dev1cen debyyttiottelusta nousi uskomaton kohu – Ottelu tullaan pelaamaan uudestaan, fanit raivostuivat turnausjärjestäjälle

julkaistu: 16.05.2021 23:00

Nicolai “dev1ce” Reedtz debytoi ruotsalaisessa Ninjas in Pyjamasissa perjantai-iltana, kun ruotsalaisjoukkue kohtasi puolalaisen AnonymoFlashpoint 3:ssa, euroopan ensimmäisessä RMR-turnauksessa.

NIP oli ottelun selkeä ennakkosuosikki, mutta Anonymo ei antanut tämän haitata, ja yllätti suuren osan yhteisöstä voittamalla ottelun luvuin 2-1. Pian ottelun jälkeen dev1ce twiittasi häviöstä, ja kertoi samalla koko joukkueen kärsineen yhteysongelmista – niin pahoista, että peliä oli useissa tilanteissa mahdotonta pelata. Myöhemmin myös organisaatio julkisti lausunnon ottelusta.

Lausunnosta käy ilmi, että NIP kärsi ongelmista vain Flashpointin järjestäjän FACEITin palvelimilla. Pelin ollessa käynnissä NIP ehdotti, että ottelu pelattaisiin jonkun muun palveluntarjoajan palvelimella, joka sopi Anonymolle, muttei Flashpointille.

Organisaatio ja sen pelaajat osoittivat pettymyksensä turnausjärjestäjän huonoa tilannetajua kohtaan, sillä kyseessä oli RMR-turnaus, eli turnaus josta karsiudutaan lokakuussa pelattavaan major-turnaukseen, ja NIP putosi häviön takia turnauksen alempaan kaavioon.

Asia jäi sille tielleen, kunnes sunnuntai-iltana Anonymo julkaisi Twitterissä virallisen lausunnon, jonka mukaan NIP ja turnausjärjestäjät painostavat joukkuetta uusimaan ottelun.

Joukkueen mukaan he ehdottivat Ninjas In Pyjamasille ottelun siirtämistä vielä pelin ollessa käynnissä 1-1 tilanteessa ensimmäisen aikalisän aikana, kun he kuulivat ruotsalaisten teknisistä ongelmista. NIP ei kuitenkaan suostunut ottelun siirtämiseen. Joukkue suostui myös pelaamaan ottelun millä tahansa palvelimella, paitsi sellaisella, joka sijaitsisi Ruotsissa.

Anonymo sai tietää uusintaottelusta alle 24 tuntia ennen sen pelaamista, kesken ESL Polish Championships 2021 -turnauksen semifinaalia, jossa joukkue pelasi. Uusintaottelun pelaamisajankohta vaihdettiin kuitenkin myöhemmin.

Organisaatio on siinä käsityksessä, että Ninjas in Pyjamas painostaisi FACEITia yritystasolla, jonka huomaisi NIPin, pelaajien ja työntekijöiden twiiteistä, esimerkiksi alla olevasta dev1cen twiitistä.

Teoriaa tukee myös Flashpointin nyt jo poistettu twiitti, jossa turnausjärjestäjä kertoi NIPin, eikä itse turnausjärjestäjien tarjonneen kaksi vaihtoehtoa, paras yhdestä tai paras kolmesta formaatilla pelattava ottelu.

Kun Flashpoint ilmoitti joukkueiden pelaavan uusintaottelun, CS:GO-fanit eivät todellakaan pitäneet päätöksestä, ja Twitterissä alkoi pian myrsky, jossa fanit ja useat ammattilaispelaajat kuten Lukas “gla1ve” Rossander ja Jonathan “EliGe” Jablonowski ilmaisivat tyytymättömyyttä Flashpointia kohtaan.

Monissa vastauksissa pidettiin turnausjärjestäjien toimintaa epäreiluna, ja Anonymon pelaaja, legendaariseen Virtus.pron kokoonpanoon kuulunut Janusz “Snax” Pogorzelski vitsaili ELEAGUE Major Atlanta 2017 finaaliottelun uusinnalla, jonka Virtus.pro hävisi Astralikselle. Myöskään CSPPA, pelaajien edunvalvojana toimiva järjestö ei puoltanut Flashpointin päätöstä, ja sen jäsenet vaativat turnausjärjestäjää perumaan uusintaottelun.

Raivokkaasta vastaanotosta huolimatta Flashpoint ei ole muuttanut päätöstään, tosin uusintaottelun ajankohdasta ei ole vielä tietoa.

Tuoreimmat uutiset: