SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Daavid vastaan Goljat tänään klo 19:00 – Kyseessä historiallinen CS-Major-finaali
  • Juho
    "Pimmyjage"
    Salminen

Daavid vastaan Goljat tänään klo 19:00 – Kyseessä historiallinen CS-Major-finaali

julkaistu: 08.09.2019 14:50

Advertisement

Berliinin Major -turnauksen finaali pelataan tänään kello 19 alkaen ja Pelaajatcom lähettää ottelun rallienglanniksi omalta Twitch-kanavaltaan. Bo3-finaalissa kohtaavat tanskalainen Astralis sekä kazakstanilainen AVANGAR.

Astralis näyttänyt ylivoimaiselta

Selvä ennakkosuosikki Major-voittajaksi on CS-Goljat, Astralis. Joukkue aloitti turnauksen hitaasti, mutta on sittemmin parantanut otettaan vaarallisen näköisesti.

Tanskalaiset ovat voittaneet nyt viisi karttaa putkeen, eivätkä heidän tiellään ole seisseet edes maailman ykkönen Team Liquid tai hyvässä vireessä ollut NRG. Kumpikin edellä mainituista joukkueista kaatui Astralikselle turnauksen pudotuspeliotteluissa 2-0.

Astraliksen valmentaja Danny “zonic” Sørensen (oik.) on ollut tyytyväinen joukkueensa pelaamiseen. Vasemmalla joukkueen awp-pelaaja Nicolai “dev1ce” Reedtz.

 

Kyseessä ei ole Astraliksen ensimmäinen Major-finaali. Se on voittanut samalla kokoonpanolla kummatkin edeltävät CS:GO-Major-turnaukset , Lontoo 2018 sekä Katowice 2019. Jälkimmäisessä se kaatoi altavastaajana toimineen suomalaisen ENCEn helponnäköisesti 2-0.

Onko AVANGARilla mahdollisuuksia?

Major-finaalin altavastaajana, Daavidina, toimii kazakstanialainen AVANGAR. Joukkue ei ole aiemmin voittanut yhtäkään Major-turnausta ja tähänkin turnaukseen se asteli katsojien silmissä vain villinä jokerikorttina.

AVANGAR on kuitenkin yllättänyt kaikki raivatessaan tiensä Major-finaaliin. Edestä on kaatunut niin maailman ykkönen Liquid kuin kakkonenkin Team Vitality. Joukkueelle onkin täten alettu pedata mahdollisuuksia jopa Major-voittoon. Astralista joukkue ei ole vielä turnauksessa kohdannut.

Luvassa historiallinen Major-finaali

Finaalista historiallisen tekee yksi tärkeä elementti, AVANGARissa pelaava CS-veteraani Dauren “AdreN” Kystaubayev. 29-vuotias kazakstanilainen on pelannut CS:ää kilpaa jo liki 10 vuotta ja kyseessä ei ole suinkaan tämän ensimmäinen Major-koettelemus.

AdreN tunnetaan parhaiten venäläisen Gambit Esportsin pelaajana, jossa tämä on tehnyt myös tähän mennessä uransa merkittävimmät saavutukset. Yksi näistä saavutuksista on Major Krakova 2017 -turnauksen voittaminen. Tällöin Gambit kykeni päihittämään altavastaajan asemesta silloisen Immortalsin ja AdreN nimettiin turnauksen arvoikkaimmaksi pelaajaksi.

Dauren “AdreN” Kystaubayev on kokenut CS-veteraani.

 

AdreN siirtyi sivuun Gambitin aktiivisesta kokoonpanosta viime vuoden lopulla. Tämän vuoden alusta pelaaja sai mahdollisuuden pelata yhden menestyneimmän CS:GO-organisaation,  FaZe Clanin, riveissä. Tuolloin joukkue onnistui haalimaan kaksi isoa turnausvoittoa, Blast Pro Miami ja ELEAGUE Invitational, mutta se ei silti riittänyt pitkäaikaiseen FaZe-paikkaan. AdreN korvattiin toukokuussa puolalaisella Filip “NEO” Kubskilla.

AVANGAR paljastui lottovoitoksi

Kesäkuun lopussa AdreN päätti siirtyi AVANGARin riveihin. Päätös osoittautui äärimmäisen hedelmälliseksi, sillä nyt AdreNilla on mahdollisuus toistaa kahden vuoden takainen Major-yllätys. AdreNin aiemmin edustama FaZe tippui Berliinin Major -turnauksesta jo sen legendavaiheessa 1-3 tuloksella.

AdreNilla on takanaan 10 Major-turnausta, joissa tie pudotuspeleihin on löydetty kuusi kertaa. Pelaajan motivaatio kantaa kotimainen organisaatio ensimmäiseen Major-voittoon koskaan on varmasti korkealla.

AdreNin tilastot berliinin Major-turnauksessa eivät puhu puolestaan. Veteraanin HLTV-rating on vain 0.92 ja KDR 0.85. Hänen kokemuksensa kuitenkin näkyy joukkueen pelaamisessa ja sitä voidaan pitää osasyynä sille, miten hyvin AVANGARin strategiat ovat turnauksessa toimineet.

Turnauksen yllättäjäjoukkueen AVANGARin kokoonpano (vasemmalta oikealle): Dastan “dastan” Akbaev (valmentaja), Sanjar “SANJI” Kuliev, Dzhami “Jame” Ali, Alexey “qikert” Golubev, Timur “buster” Tulepov & Dauren “AdreN” Kystaubayev.

 

AVANGARin tilastokärkenä toimii joukkueen kapteeni, 21-vuotias venäläinen Dzhami “Jame” Ali. Hyvässä vireessä olleen awp-pelaajan HLTV-rating on 1.20 ja KDR jopa 1.27.

Seuraa ottelua “myllyenglanniksi”

Major-finaali alkaa tänään sunnuntaina noin kello 19:00 Suomen aikaa. Pelaajatcom lähettää ottelun legendaksi muodostuneella rallienglannilla omalla Twitch-kanavallaan.

Selostajina kuullaan Arttu “Olvari” Hämäläistä ja Timo “Renemesis” Tarvaista. Studiovieraana toimii Erno “Balzu” Sjöblom.

Tätä ottelua et voi missata. Tule mukaan Pelaajatcomin kanssa seuraamaan CS:GO-spektaakkelia: Daavid vastaan Goljat, klo 19:00 alkaen.

Lähde: HLTV, Liquipedia Kuva: HLTV(1), HLTV(2), HLTV(3), HLTV(4), HLTV(5)