SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS:GOn uudet turnausaikataulut saivat kritiikkiä pelaajilta – Monia turnauksia peräkkäin, pelaajille vain kahden viikon tauko…
  • Onni
    Koponen

CS:GOn uudet turnausaikataulut saivat kritiikkiä pelaajilta – Monia turnauksia peräkkäin, pelaajille vain kahden viikon tauko…

julkaistu: 14.05.2021 12:00

“Nauttikaa 14 päivän lomastanne, pelaajat”. Näin alkoi tanskalaistähti Casper “cadiaN” Cadianin tilitys CS:GOn uusista turnausaikatauluista.

Cadianin twiitti jatkuu vielä: “ESL One Cologne päättyy 18.7, ja EPL alkaa 16.8. EPL:n alun jälkeen tulee olemaan neljä turnausta peräkkäin (EPL, Blast, IEM, BLAST) ja lisäksi vielä Major-turnaus. Ja tämä aikataulu ei muuten sisällä kolmea RMR-turnausta.”

Uudet turnausaikataulut ovat saaneet pelaajat sekä osan CS:GO-yhteisöstä huolestumaan pelaajien mahdollisista burnouteista, eikä ihme. Muun muassa Astralis joutui vaihtelemaan viime kesänä pelaajia uupumuksen takia, ja aikataulut eivät silloin edes olleet yhtä tiukkia kuin nyt.

Pelaajien huolen ymmärtää, sillä neljä ykköstason turnausta, Major ja vielä julkaisematta olevat kolme RMR-turnausta muodostavat yhteensä kahdeksan turnausta neljän kuukauden sisälle. Ottaen huomioon myös joukkueiden sisäiset harjoitukset, pelaajien yksilöharjoitukset ja matkustamiseen menevä aika, pelaajille ei juurikaan jää vapaa-aikaa.

Monet pelaajat ovat yhtyneet Cadianin mielipiteeseen uusista aikatauluista. Muun muassa maailmaan parhaisiin pelaajiin kuuluva Nicolai “dev1ce” Reedtz twiittasi ytimekkään tekstin uupumuksesta, ja siitä että pelaajat eivät ole koneita.

ESL tai BLAST ei ole vielä ottaneet kantaa pelaajien kritiikkiin, mutta jotkut ovat myös puolustaneet turnausjärjestäjiä. Esimerkiksi yksi ESL:n tunnetuimmista selostajista, entinen ammattilaispelaaja Chad “SPUNJ” Burchill otti tilanteeseen kantaa twitterissä kyseenalaistamalla, miksi joukkueiden täytyy pelata jokaisessa turnauksessa. Vastaukset täyttyivät nopeasti, ja monen kommentoijan mielestä pelaamatta jättämisellä on liian suuri vaikutus joukkueiden välisiin maailmansijoituksiin.

Monet ovat myös odottaneet CSPPAn (Counter Strike Professional Players’ Association) kommenttia aiheeseen. CSPPAn tehtävänä on toimia edunvalvojana CS:GO-pelaajille.

Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että aikataulua ei tulla enää muuttamaan, mutta mikään ei ole vielä varmaa.

Kuvalähde: gameinside.ua

Tuoreimmat uutiset: