SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS:GO:n uudet hahmot keräävät kritiikkiä – Kiellettyjä jo kahden turnausjärjestäjän toimesta
  • Aleksi
    Majander

CS:GO:n uudet hahmot keräävät kritiikkiä – Kiellettyjä jo kahden turnausjärjestäjän toimesta

julkaistu: 29.11.2019 12:00

Counter Strike: Global Offensive sai viime viikolla yllättäen suurpäivityksen, kun kolme vuotta kehitteillä ollut Operation Shattered Web julkaistiin. Uuden operaation ja tehtävien lisäksi pelaajat pääsivät ensimmäistä kertaa pelin historiassa muuttamaan hahmojensa ulkonäköä.

Uudistus jakoi kuitenkin mielipiteitä. Etenkin kilpapelaajat huolestuivat nopeasti siitä, että uudet hahmot saattavat olla hankalampia nähdä kuin alkuperäiset. Erityisesti huoli on koskenut muutamaa CT-puolen hahmoa, jotka ammattipelaajien mukaan antavat pelaajille uusia paikkoja pelata kulmia ilman, että vastustaja pystyy heitä havaitsemaan. Alla olevasta twiitistä voi nähdä kuinka CT:n uudet vihreät asut sulautuvat pelin puskiin Overpass-kartassa.

CS:GO Players Association otti huolet vakavasti ja aloitti keskustelun turnausjärjestäjien kanssa. Ensimmäisenä pelaajien huoliin vastasi FACEIT. Yhtiön ilmoituksen mukaan turnaukset ja liigat pelataan jatkossakin uusimmalla päivityksellä, mutta pelaajat saavat käyttää vain peruspeliin kuuluvia hahmoja. Tämä koskee ennen kaikkea puolen miljoonan dollarin ECS Season 8 finaaleja, jotka alkoivat eilen Arlingtonissa. Muutama päivä myöhemmin aiheeseen tarttui myös ESL, joka kielsi uusien hahmojen käytön ESEA:ssa ja muissa ESL:n isännöimissä turnauksissa.

Uutinen hahmojen kiellosta on isku Valvelle, jolle suurturnaukset olisivat loistavaa mainosta päivitykselle. Kehittäjät eivät ole ainakaan vielä kommentoineet ongelmia, eli nähtäväksi jää saadaanko uusiin hahmoihin muutoksia ennen kevään huippuliigoja ja major-turnausta.

Lähde: Dexerto
Kuvakaappaus: Anomaly Youtube
Hahmokuva: Valve