SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS:GO:hon iski banniaalto – Skinejä katosi yli 2 miljoonan dollarin edestä
  • Saara
    R

CS:GO:hon iski banniaalto – Skinejä katosi yli 2 miljoonan dollarin edestä

julkaistu: 03.07.2023 14:40

Valve on estänyt noin neljänkymmenen CS:GO-tilin kaupankäynnin, mikä on johtanut pelinsisäisten esineiden menetyksiin yli kahden miljoonan dollarin arvosta. Yhteisöbannin saaneet tilit eivät enää voi käydä kauppaa esineillä, joten heidän skinejä, tarroja, hanskoja, veitsiä ja vastaavia sisältävät varastonsa ovat nyt epämääräisessä limbotilassa. Toiset kaupustelijat näyttävät ottaneen tilanteen varoituksena ja myyvät kiiruusti omaisuuksiaan.

Kesäkuussa vedonlyöntisivusto CSGOEmpire julkaisi taulukon CS:GO-kauppiaista, joita he syyttivät osallisuudesta kryptovaluutan pesuun CSGORollin, kilpailevan vedonlyöntisaitin, kautta. Yhtä lukuun ottamatta kaikki näistä tileistä olivat mukana bänniaallossa, mikä on aiheuttanut spekulaatiota.

Pelimedia Dexerto otti yhteyttä Valven edustajaan saadakseen vahvistuksen siihen, onko tilit bännätty juuri CSGORoll-yhteiden vuoksi, mutta vastausta ei kuulunut.

Varmuutta ei siis ole, mutta CSGOEmpire on ottanut hiljaisuuden myöntymisen merkkinä ja osoituksena voitosta kilpailijaansa vastaan. Sivusto syyttää CSGORollia kryptovaluutan pesusta 12,7 miljoonan dollarin edestä pelkästään viimeisen kuukauden aikana sekä kiristysyrityksestä estää luettelon julkaiseminen.

CSGORollin omistaja julkaisi lausunnon Twitterissä kiistääkseen rahanpesusyytökset ja sanoutuakseen irti uhkapelaamisesta.

– Omistan skinikauppaan tarkoitetun alustan, hän kirjoitti.

– Lain mukaan tätä ei luokitella kasinoksi suurimmilla markkinoilla, koska emme tarjoa rahanostoja.

Steamin käyttäytymissäännöt rajoittavat käyttäjien osallistumista kaupalliseen toimintaan alustalla, mukaan lukien “kilpailujen järjestäminen, uhkapeli, Steam-tilien myyminen tai ostaminen, sisällön, lahjakorttien tai muiden tuotteiden myyminen”.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Valve