SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS:GO-voittopotti teki S1mplestä ja electronicista miljonäärejä
  • Aleksi
    Majander

CS:GO-voittopotti teki S1mplestä ja electronicista miljonäärejä

julkaistu: 18.09.2021 18:00

Advertisement

Natus Vinceren tiukka finaalivoitto viime sunnuntaina Vitalitya vastaan ESL Proleague Season 14:ssa poiki kaksi uutta Counter Strike miljonääriä. Voiton myötä sekä ukranalainen Oleksandr “s1mple” Kostyliev, että venäläinen Denis “electronic” Sharipov nousivat miljoonakerhoon ensimmäisinä pelaajina IVY-maista.

Natus Vincere kuittasi voitosta paitsi turnauksen pääpalkinnon, 195 000 dollaria, myös arvostetun Intel Grand Slam palkinnon, joka on yhteensä miljoona dollaria. Intel Grand Slam jaetaan joukkueelle joka onnistuu voittamaan vuoden aikana neljä ESL:n tai Dreamhackin järjestämää suurturnausta.

Yhteensä Counter Strikessä on kolmetoista pelaajaa jotka ovat yltäneet miljoonan dollarin voittoihin, S1mplen ja electronicin lisäksi listalta löytyy Astraliksen legendaarinen kokoonpano, neljä pelaajaa SK Gamingin brasilialaisjoukkueen huippuvuosilta, sekä amerikkalaiset NAF ja Stewie2k.

Counter Striken on pitkästä iästään huolimatta leiponut melko vähän turnausmiljonääreja, esimerkiksi Dota 2:n puolella on kruunattu jo 65 miljonääriä ja vasta muutaman vuoden vanha Fortnite on CS:n luvuissa 12 miljonäärillä. Kaikkiaan tämä osoittaa, että kynärissä raha jakaantuu tasaisemmin kilpailijoiden kesken, mikä lienee yksi syy pelin pitkä-ikäisyydelle.

Lähde: Esports Earnings
Kuva: Natus Vincere