SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS:GO-tähti cadiaNin huutelu vastustajille jakaa yhteisöä — ”You fucking noobs”
  • Saara
    R

CS:GO-tähti cadiaNin huutelu vastustajille jakaa yhteisöä — ”You fucking noobs”

julkaistu: 31.07.2023 21:53

CS:GO-yhteisö jakautui viikonloppuna leireihin, kun Heroic-kapu Casper “cadiaN” Møller purki tunnekuohuaan IEM Cologne 2023 -turnauksen avausottelussa TheMongolZ:ia vastaan.

Heroicin odotettiin hoitelevan mongolialaistiimin vaivatta, mutta TheMongolZ yllätti ja voitti avauskartta Miragen 16-11 pakottaen Heroicin voittamaan seuraavan kartan, Overpassin.

Heroic aloitellessa mukavassa 4-1-johtoasemassa cadiaN puuhasi vastahyökkäystä TheMongolZ:lle 1v2-pelissä. Hän esti vastustajaa palauttamasta tilannetta haltuunsa ja kasvatti tiiminsä johtoa. Äänekkäästä ja rehvakkaasta käytöksestään tunnettu cadiaN huusi vastustajilleen huoneen toiselta puolelta:

– You fucking noobs!

Eli nätisti suomennettuna himskutin keltanokat. Roskapuhe eli trash talk on ollut keskeinen osa monen kilpapelin kulttuuria hamasta alusta lähtien, mutta osa yhteisöstä katsoi cadiaNin menneen liian pitkälle.

Asiasta syntyi kipakkaa keskustelua Redditissä.

-Se on okei, kun se on vastavuoroista, kuten devicellä ja m0NESYllä tänään, mutta mielestäni cadiaN teki ylilyönnin, kirjoitti eräs fani viitaten Astralisin ja G2:n AWP-pelaajien sananvaihtoon m0NESYn uskomattoman Deagle-kierroksen jälkeen.

Toinen katsoja huomautti, että roskapuhetta nähtiin koko tapahtuman ajan, mutta yhteisö kohdisti kritiikkinsä cadiaNiin hänen pahismaineensa vuoksi. Eräs kommentoija lisäsi uskovansa, että todellisuudessa cadiaN varmasti kunnioittaa TheMongolZin suoritusta, kun miettii tanskalaispelaajan omaa kehityskaarta CS:GO:ssa.

Yksi kirjoittaja totesi suoraan, että ne herkkikset, jotka näkivät asiassa ongelman, voisivat saman tien painua Riotin järjestämien kisojen pariin, joissa noobiksi kutsuminen johtaa rangaistukseen. Osa oli samaa mieltä: e-urheilussa pärjääminen vaatii kovaa nahkaa.

CadiaN pyysi tekosiaan anteeksi ottelun jälkeen Twitterissä, mutta sävy oli melko sarkastinen.

Heroic voitti ottelusarjan 2-1, mutta TheMongolZ oli lähellä napata voiton useita kertoja Overpassin ja Infernon aikana. CadiaN johti joukkoja listien 67 vastustajaa kolmen kartan aikana ja päätyi HLTV:n pelaajataulukon kärkeen.

Tanskalaisjoukkue päihitti IEM Colognen ylemmässä lohkossa Monten selvittäen tiensä kohti lohkon finaalipeliä. TheMongolZ kohtasi eliminointiottelussa GamerLegionin, joka pelasi tällä kertaa paremmin.

Lähde: Dot Esports Kansikuva/Header: ESL