SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS:GO: Suomalaiset OttoNd ja zehN aloittavat Minor-taipaleensa viikon päästä – Näin seuraat otteluita suomeksi
 • Juho
  "Pimmyjage"
  Salminen

CS:GO: Suomalaiset OttoNd ja zehN aloittavat Minor-taipaleensa viikon päästä – Näin seuraat otteluita suomeksi

julkaistu: 10.07.2019 13:59

Starladderin järjestämä Euroopan Minor-turnaus alkaa ensi viikon viikon keskiviikkona. Mukana ovat kaksi suomalaisedustuksellista joukkuetta: CR4ZY sekä NoChance.

Otto “OttoNd” Sihvo edustaa turnauksessa joukkuettaan CR4ZY:a (ent. Valiance), johon tämä on kuulunut kohta lähes vuoden. Jesse “zehN” Linjala pelaa puolestaan NoChancen riveissä. Jesse liittyi kyseiseen kokoonpanoon tämän vuoden maaliskuussa. Kummatkin ovat entisiä suomalaisen HAVU Gamingin jäseniä.

Mikä on Minor-turnaus?

Minor-turnaus pelataan 17.-21. heinäkuuta välisenä aikana. Palkintopotissa on jaossa lähes 45 000€, josta suurinta siivua lähtee tavoittelemaan kahdeksan joukkuetta. Joukkueet on jaettu A- ja B-lohkoihin. Kumpikin suomalaisvahvisteisista joukkueista kuuluu A-lohkoon:

A-lohko:

 • Mousesports (Eurooppa)
 • CR4ZY (Eurooppa)
 • Sprout (Saksa)
 • NoChance (Eurooppa)

B-lohko:

 • North (Tanska)
 • Team Ancient (Ruotsi)
 • Fnatic (Ruotsi)
 • BIG (Saksa)

Rahapalkinto on joukkueille toissijainen tavoite. Kunkin joukkueen päätavoitteena on sijoittua turnauksessa kahden parhaan joukkoon. Tällöin joukkue varmistaisi itselleen paikan Starladder Berlin Major 2019 -turnauksesta.

Turnauksessa kolmanneksi sijoittunut joukkue saa vielä yhden mahdollisuuden Major-paikasta kisaamiseen. Tämä käydään muiden alueiden Minor-turnausten (Eurooppa, Amerikka, CIS, Aasia) kolmanneksi sijoittuneiden joukkueiden kanssa. Näistä joukkueista huonoin karsiutuu ja muut kolme jatkavat matkaansa Major-turnaukseen.

Ketkä ovat turnauksen ennakkosuosikkeja?

Euroopan Minor-turnaukseen osallistuvien joukkueiden taso on kova. Ehdottomana turnauksen ennakkosuosikkina toimii mousesports. Myös Fnaticin kokoonpanon odotetaan pärjäävän turnauksessa hyvin.

Mousesports vaihtoi kokoonpanoaan tämän vuoden maaliskuussa ja on parantanut virettään siitä asti päivä päivältä. Etenkin joukkueen nuorimmalta pelaajalta, vain 16-vuotiaalta slovakialaiselta David “frozen” Čerňanskýlta, odotetaan paljon turnauksen suhteen. Mousesports voitti Oton edustaman CR4ZYn toukokuussa pelatussa DreamHack Open Tours 2019 -turnauksen finaalissa luvuin 2-0.

Ruotsalaisen Fnaticin kokoonpano on myös herännyt eloon tämän vuoden keväänä. Organisaation CS:GO-joukkue kärsi pitkään kehnosta suoriutumisesta suurissa turnauksissa, mutta on vihdoin näyttänyt pelottavia elonmerkkejä päihittessään eräitä maailman parhaista joukkueista.  Mousesportsin tavoin myös Fnaticista tulee nostaa esille sen nuorin pelaaja, 17-vuotias Ludvig “Brollan” Brolin. Tämä  nuori lupaus tunnetaan parhaiten äärimmäisen hyvistä clutch-taidoistaan.

North on kärsinyt viimeaikoina hyvin epätasaisesta suoriutumisesta. Hyvän päivän tullen joukkue on kuitenkin äärimmäisen vaarallinen. Etenkin, jos sen keulakuva, Valdemar “valde” Bjørn Vangså, löytää huippuvireensä. Samaa voidaan sanoa BIGistä, jonka turkkilaista vahvistusta İsmailcan “XANTARES” Dörtkardeşia tulee pitää silmällä.

Ancient teki paluun pelikentille tämän vuoden toukokuussa täysin uudella kokoonpanollaan. Siitä asti joukkue on haastanut äärimmäisen hyvin kaikki vastuksensa ja onkin päihittänyt esimerkiksi CR4ZYn joukkueiden molemmissa edellisissä kohtaamisissa. Maailman parhaita joukkueita vastaan Ancient ei kuitenkaan ole vielä päässyt pelaamaan, joten turnauksessa pärjäämiselle on vaikea luoda ennakko-odotuksia.

Mitä suomalaisilta voidaan odottaa?

Oton edustama CR4ZY on osoittanut jo pitkään kuuluvansa maailman TOP20-joukkueisiin. Se on pelannut ja päihittänyt monia maailman kovimpia joukkueita satunnaisissa pelaamissaan otteluissa, mutta pitkään odotettua varsinaista debyyttiä ei ole vielä saavutettu.

Maaliskuussa CR4ZY poimi menestyksekkäästi United Masters -liigan ensimmäisen kauden voiton, mutta muita merkittäviä turnausvoittoja se ei ole vielä nimiinsä kirjannut. Minor-turnauksesta eteneminen Majoreille olisikin mahdollisuus joukkueelle vihdoin osoittaa kykenevyytensä.

Turnauksen ehdoton villikortti on viime vuonna perustettu  Jessen edustama NoChance. CR4ZYn tapaan joukkue on koottu eri Euroopan maista tulevista pelaajista. NoChance ei ole vielä niittänyt menestystä CS:GO-turnausrintamalla ja etenikin tähän turnaukseen suurimpana yllättäjänä.

Yhtenä syynä NoChancen menestykselle voidaan pitää Mousesportsista lainalla olevaa pelaajaa, Martin “STYKO” Stykia. 23-vuotias slovakialainen on niittänyt saavuttanut urallaan menestystä monissa suurissa turnauksissa ja on suoriutunut hyvin myös NoChancessa pelatessaan. Kokeneen pelaajan, kuten STYKOn, omaaminen on selvästi tuonut potkua joukkueen pelaamiseen.

Kaikki NoChancen menestys ei ole kuitenkaan levännyt slovakialaisen harteilla. Myös Jesse Linjala on näyttänyt olevansa yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista. Toivon mukaan Linjala löytää vireensä myös Minor-turnauksessa ja kykenee kantamaan joukkueensa mahdollisesti jopa Majoreille asti.

Mahdollisuus tehdä historiaa

Mikäli jompi kumpi suomalaisedustuksellisista joukkueista, CR4Zy tai NoChance, menestyy turnauksessa hyvin ja ansaitsee paikan elokuussa alkavasta Major-turnauksesta, tehdään suomalaista CS:GO-historiaa. Tällöin Major-turnauksessa nähtäisiin ennätysmäärä suomalaisia pelaajia.

Starladder Berlin Major 2019 -turnaus on toinen tämän vuoden Major-turnauksista. Majoreita pidetään merkittävimpinä CS:GO-turnauksina koko maailmassa. Suomalainen ENCE on jo paikkansa Berliinin Major-turnauksesta ansainnut sijoittuessaan tämän vuoden alussa pelatussa Katowice Major 2019 -turnauksessa toiseksi.

Jos CR4ZY ja NoChance molemmat karsiutuvat Major-turnaukseen, nähdään ensimmäistä kertaa koskaan huipputurnauksessa mahdollisesti jopa 7 suomalaista pelaajaa.

Miten seuraan otteluita?

Kaikki turnauksen ottelut lähetetään oman Twitch-kanavamme kautta. Tätä kautta pääset seuraamaan huippu-CS:ää suomeksi ja kannustamaan Oton sekä Jessen turnausmenestykseen.

Turnauksen aikataulut julkistetaan myöhemmin ja tulemme uutisoimaan siitä ennen tämän alkamista. Nyt sinulla on siis viikko aikaa viritellä itsesi sekä kannustushuutosi valmiiksi. Ensi viikon keskiviikkona otetaan vihdoin ensimmäiset askeleet kohti Majoreita.

Lähde: Liquipedia
Kuva: Starladder

 

Luetuimmat nyt