SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS:GO saamassa suurimman päivityksensä vuosiin – Source 2 päivitys kesään mennessä
  • Sauli
    Rautiainen

CS:GO saamassa suurimman päivityksensä vuosiin – Source 2 päivitys kesään mennessä

julkaistu: 29.03.2020 14:12

Vaikuttaa siltä, että CS:GO päivitetään Source 2 -pelimoottorille jo seuraavien kahden kuukauden aikana. Olettamus perustuu vuotoon Tyler McVickeriltä, joka on Valve News Network -uutissivuston ylläpitäjä. Source 2 on kehittyneempi versio ja seuraaja Valven vuonna 2004 julkaisemalle Source-pelimoottorille, jolla muun muassa Counter-Strike pyörii.

Striimatessaan uutta Half-Life: Alyx -peliä McVicker vastasi chatin esittämiin kysymyksiin. Yksi katsojista kysyi McVickeriltä, milloin tämä uskoo Valven julkaisevan Source 2 -pelimoottorilla toimivan CS:GO -version.

“CS:GO Source 2:n pitäisi olla ulkona seuraavien kahden kuukauden aikana”, McViker vastasi.

Voit katsoa klipin tästä:

Vahvistusta väitteelle tuo osaltaan CS:GO-vaikuttaja Nors3 twiitillään, jossa hän toteaa huhujen olevan tosia lähteidensä perusteella. Hän kuitenkin muistuttaa, etteivät Valven päivämäärät ole kiveenhakattuja.

Kaiken kaikkiaan tämä on hyvä uutinen CS-yhteisölle, joka on odottanut vuonna 2015 julkaistun Source 2-pelimoottorin päivittämistä peliin. Vaikka peli toimii varsin hyvin ja siihen ollaan pääosin tyytyväisiä, voi syy pelimoottorin lisäykseen juuri nyt olla uudet haastajat.

Muunmuassa Riot Games julkaisee oman FPS-pelinsä Valorantin myöhemmin tänä vuonna, ja Fortnite sekä Overwatch ovat edelleen suosittuja. Ei siis ole yllätys, että Valve haluaa pitää Counter-Striken mahdollisimman tuoreen tuntuisena kilpailijoihin nähden.

Julkaisun ei odoteta tapahtuvan kerralla, vaan vuotojen perusteella Source 2:n lisääminen peliin toteutetaan vähitellen vuoden pituisella beta-ajanjaksolla. Tällä tavoin vältetään mahdollisten isojen bugien aiheuttamat ongelmat.

Kaiken kaikkiaan 2020 vaikuttaa olevan hyvä vuosi Counter-Strikelle. Pelaajamäärät ovat kasvaneet viime marraskuusta asti saavuttaen vastikää uuden ennätyksen 1.1 miljoonalla samanaikaisella pelaajalla. Ja nyt spekulaatioiden pyöriessä uuden pelimoottorin lisäyksen ympärillä, ei aika voisi olla kolmatta vuosikymmenettään porskuttavalle CS:lle ruusuisempi.

Lähde: AFKGAMING

Kuva: eTeknix