SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS:GO rikkoi kaikkien aikojen pelaajaennätyksen! – Mikä pelin suosiota selittää?
  • Toimitus

CS:GO rikkoi kaikkien aikojen pelaajaennätyksen! – Mikä pelin suosiota selittää?

julkaistu: 11.02.2023 18:00

Counter-Strike: Global Offensive on jo yli kymmenen vuotta vanha, mutta siitä huolimatta peli rikkoi kaikkien aikojen ennätyksensä samanaikaisten pelaajien suhteen – tällä viikolla!

Tänään, 11. helmikuuta, kynttää pelasi samanaikaisesti 1 320 219 pelaajaa, eli lähes puolitoista miljoonaa käyttäjää, kertoo pelien pelaajalukuja tutkiva SteamCharts. Aiempi ennätys oli kolmen vuoden takaa, jolloin peli sai paljon samanaikaisia käyttäjiä kiitos koronapandemian vuoksi koteihinsa sulkeutuneiden pelaajien.

CS:GO on yksi neljästä pelistä, jotka koskaan ovat rikkoneet yli miljoonan pelaajan rajan Steamin historiassa. Muut pelit ovat PUBG: Battlegrounds, Lost Ark ja Dota 2.

Miksi CS:GO nousi näin kovaan suosioon juuri nyt?

Peli on ollut iästään huolimatta tasaisen suosittu läpi vuosikymmenen, jonka se on ollut olemassa. Asiaa edesauttaa toki myös se, että Counter-Striken historia ulottuu sitäkin pidemmälle, vuosituhannen vaihteeseen.

Juuri tänään tulleen ennätyksen selittäviä tekijöitä voivat olla lisäksi muun muassa se, että peliin lisättiin tällä viikolla uusi Revolution-aselaatikko samaan aikaan, kun Puolassa pelataan suosittua, miljoonan dollarin arvoista IEM Katowice turnausta.

Oli niin tai näin, luvut kertovat siitä, että CS:GO:lla on edelleen tilaa kasvaa. Pelin tasaiset päivitykset, aktiivinen yhteisö sekä virkeä esports-skene voivat nostaa sen vielä yhä suurempaan suosioon tulevaisuudessa.

Kuva: Valve