SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS:GO-pelaajien liitto pyytää muutosta turnausjärjestelyihin – Taukoja saatava pidemmiksi
  • Niko
    Nikkilä

CS:GO-pelaajien liitto pyytää muutosta turnausjärjestelyihin – Taukoja saatava pidemmiksi

julkaistu: 27.06.2020 17:00

Counter-Strike: Global Offensiven ammattipelaajia edustava liitto, Counter-Strike Professional Players’ Association (CSPPA) on tällä viikolla on ottanut kantaa turnausten käytäntöihin ja pelaajien jaksamiseen. Liitto ilmaisi tukensa c0ntact Gamingin kapteenille ja Otto “OttoNd” Sihvon joukkuetoverille Marco “Snappi” Pfeifferille, kun tämä kertoi kokemuksistaan cs_summit 6 online -turnauksessa.

Pfeiffer piti epäoikeudenmukaisena sitä, että c0ntactin piti aloittaa tiistain toinen ottelunsa vain 10 minuuttia yli neljätuntiseksi venyneen ensimmäisen ottelun jälkeen.

“Meidät pakotettiin pelaamaan, vaikka yksi pelaajistamme oli sairaana”, Pfeiffer kertoi.

CSPPA huomautti, että se on omissa standardeissaan vaatinut joukkeille vähintään kolmen tunnin taukoa samana päivänä pelattavien paras kolmesta -otteluiden välillä. Osa turnausjärjestäjistä noudattaa jo liiton minimstandardeja, mutta se kehotti muitakin ottamaan ne tästä eteenpäin käyttöön.

Pelaajien terveys, jaksaminen ja burnout ovat tunnettuja ongelmia e-urheilualalla. CSPPA:n kanta onkin otettu ymmärrettävästi vastaan, mutta samalla on kyseenalaistettu, miten järjestely onnistuisi turnausten aikatauluja ajatellen. On hyvä myös muistaa, ettei liitolla ole merkittävää neuvotteluasemaa turnausjärjestäjien kanssa, vaan se toimii enemmänkin asiantuntija-asemassa.

Lähde: Afkgaming Kuvalähde: DreamHack