CS:GO-päivitys onnistui – Näin paljon ylivoimaisen aseen suosio romahti
  • Kaapo
    Martinmäki

julkaistu: 03.12.2019 15:30

Sunnuntaina päättyneet ECS:n kahdeksannen kauden CS-finaalit olivat ensimmäinen iso turnaus, jossa oli käytössä uusin CS-päivitys. Turnauksen perusteella pelin osto-meta on muuttunut päivityksen myötä huomattavasti.

Pari viikkoa sitten julkaistun päivityksen merkittävin muutos CS:n kilpailulliseen puoleen oli terroristipuolen SG 553 -kiväärin, eli tuttavallisemmin Kriegin, hinnan nostaminen. Hintaa korotettiin tuolloin 250 dollarilla, 2 750 dollarista 3 000 dollariin. Ase on nyt siis 300 dollaria kalliimpi kuin AK-47 -kivääri.

Muutoksen vaikutus näkyi selvästi ECSn finaaleissa. HLTV:n tilastojen mukaan Krieg oli niukasti terroristipuolen käytetyin kivääri 22 prosentin osuudellaan. AK-47 -kivääriä sen sijaan ostettiin 20.98% ajasta, joten ero Kriegiin oli minimaalinen.

Marraskuun puolivälissä, ennen suurta päivitystä, pelattuun IEM Peking -turnaukseen ero on huomattava. Pekingissä Krieg ostettiin 32.83% ajasta, kun taas AK-47 vain 13.81%, joka oli historiallisen vähän.

Osa ammattipelaajista oli sitä mieltä, ettei Kriegiä heikennetty päivityksessä kuitenkaan tarpeeksi. Maailman parhaan CS:GO-joukkueen Astraliksen pelinsisäinen johtaja Lukas “gla1ve” Rossander totesi Dotesportsin haastattelussa ennen ECS:n finaaleja, ettei ole varma heikennettiinkö Kriegiä tarpeeksi, mutta suunta oli oikea.

Texasissa, Yhdysvalloissa, pelatut ECS:n kahdeksannen kauden finaalit päättyivät Astraliksen voittoon. Finaalissa kukistui Team Liquid lukemin 2-1.

Lähteet: Dotesports, HLTV
Kuva: ECS Twitter