×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
NAVI on uusi CS:GO Major-voittaja – Kolmas kartta oli vain yhden klikkauksen päässä
  • Onni
    Koponen

julkaistu: 08.11.2021 10:49

Vuoden suurimman CS:GO-turnauksen, PGL Major Stockholm 2021:n loppuottelu pelattiin sunnuntai-iltana. Kyseessä oli ensimmäinen Major-turnaus yli kahteen vuoteen, ja palkintopotissa oli jaossa kaksi miljoonaa dollaria.

Turnauksen voitosta taistelivat venäläisjoukkue Natus Vincere ja eurooppalainen G2. Joukkueet kohtasivat viime kesänä IEM Cologne -turnauksen finaalissa, jolloin NAVI vei voiton luvuin 2-0.

G2 valitsi kartakseen karttapoolin uusimman lisäyksen Ancientin, NAVI puolestaan Nuken.  Kolmanneksi kartaksi valikoitui Mirage.

Ancient alkoi tasaisesti, ja ensimmäisen puoliskon jälkeen tilanne olikin 8-7 NAVI:lle, ja maailman paras pelaaja Aleksandr “s1mple” Kostyliev oli liekeissä.

G2 meni toisen puoliskon alussa nopeasti pieneen johtoon, jonka jälkeen eurooppalaiskokoonpanon alamäki alkoi. NAVI vei seuraavat viisi kierrosta, joihin sisältyi muun muassa vasta 18-vuotiaan tähtipelaajan Valeriy “B1T”  Vakhovskiyn 1v2 clutch.

NAVI voitti Ancientin lopulta luvuin 16-11. Kostyliev oli selvästi kartan paras pelaaja 32 tapolla ja 17 kuolemalla. Hän saavutti myös uskomattoman 1.68 ratingin.

Seuraavaksi mentiin Nukeen.

G2 aloitti kartan selkeästi paremmalla ilmeellä, ja tasapuolisesta alusta huolimatta joukkue johti peliä 10-5. Toisella puoliskolla G2 karkasi jo 14-7 johtoon, jolloin kolmas kartta vaikutti varmalta.

NAVI aloitti comebackin voittamalla kolme kierrosta, mutta nyt G2 johti jo 15-10. NAVI voitti seuraavat kaksi kierrosta, jolloin G2 joutui pelaamaan säästökierroksen. Kierros oli lopulta G2:n paras mahdollisuus voittaa kartta, mutta joukkueen tähtipelaaja Nikola “NiKo” Kovač epäonnistui painajaismaisesti.

G2:lla ei ollut yhtäkään aikalisää jäljellä, joten tilanne jäi varmasti kummittelemaan pelaajien mieleen. NAVI voitti kartan lopulta jatkoajalla luvuin 22-19.

Major-voitto oli jokaiselle NAVI:n pelaajalle ensimmäinen. Majorin arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Aleksandr “s1mple” Kostyliev jakoi voiton jälkeen koskettavan twiitin.

Natus Vincere teki turnauksessa historiaa, sillä joukkue ei hävinnyt yhtäkään karttaa koko Majorin aikana.