SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
ENCEn PGL Major-matka alkoi lupaavasti – Kahden voiton päässä jatkopaikasta
  • Onni
    K

ENCEn PGL Major-matka alkoi lupaavasti – Kahden voiton päässä jatkopaikasta

julkaistu: 27.10.2021 11:16

PGL Major, ensimmäinen CS:GO Major-turnaus yli kahteen vuoteen alkoi eilen. Major on myös palkintopotiltaan suurin koskaan, sillä palkintopotissa on tarjolla yhteensä kaksi miljoonaa dollaria.

ENCE kohtasi eilisessä Major-avausottelussaan GODSENTin.

Ottelut pelataan alkuvaiheessa paras yhdestä -formaatilla, joten ottelun ainoaksi kartaksi valikoitui Nuke.

Ottelu alkoi GODSENTin pienellä johtoasemalla, mutta ENCE voitti nopeasti jopa seitsemän kierrosta putkeen. Toiselle puoliskolle mentiin ENCEn 9-6 johtoasemassa, mutta GODSENT pääsi pelaamaan vahvempaa ct-puolta.

Brasilialaisjoukkue nousi heti puoliskon alussa tasoihin, mutta nyt ENCE karkasi 15-9 johtoasemaan. Ottelu päättyi lopulta 16-10, ja ENCEn turnaus alkoi voitolla.

Ottelun arvokkain pelaaja (MVP) oli hieman yllättäen ENCEn 31-vuotias kapteeni Marco “Snappi” Pfeiffer. Hän takoi kartassa tilastot 25-12, sekä 1.46 ratingin.

Seuraavaksi vastaan asettui yksi Challengers Stagen ennakkosuosikeista, FaZe Clan. Karttavalinta oli tällä kertaa Dust 2.

Ottelu alkoi tasaisesti, ja ENCE saikin heti alkuun pienen johtoasemaan. Asemat kuitenkin muuttuivat nopeasti, sillä FaZen veteraanipelaaja, norjalainen Håvard “rain” Nygaard clutchasi 1 vastaan 4 tilanteen. Videon clutchista voi katsoa alla olevasta twiitistä.

Rainin yksilösuorituksen jälkeen FaZen onnistui voittaa vielä neljä seuraavaa kierrosta. Tilanne oli toiselle puoliskolle mentäessä 8-7 FaZen hyväksi.

Myös turnauksen ainoa suomalainen, Joonas “doto” Forss pääsi näyttämään yksilötaitojaan. Hän vei ENCEn 12-10 johtoon voittamalla 1v2 clutchin.

Tilanteen jälkeen ENCE ei onnistunut voittamaan yhtäkään kierrosta, ja FaZe voitti ottelun luvuin 16-12. Ottelun MVP oli jälleen 31-vuotias kapteeni, mutta tällä kertaa FaZen kokoonpanosta. Finn “karrigan” Andersen iski ottelussa 28 tappoa, 18 kuolemaa ja 1.55 ratingin.

ENCE on tällä hetkellä turnauksessa varsin hyvässä tilanteessa. Jatkoon päästäkseen he tarvitsevat vielä kaksi voittoa, mutta myös Majorista putoaminen on kahden tappion päässä.

ENCE kohtaa seuraavaksi tänään kello 12:15 MOUZin.

PGL Major -turnauksen suomenkielisiä lähetyksiä voit katsoa Pelaajatcomin ja YLEn Twitch-kanavilta.

Kuvalähde: ENCE

Tuoreimmat uutiset: