SEURAA MEITÄ:
×

CS:GO Major Tukholma

ETUSIVU / CS:GO Major Tukholma
ENCEn matka Tukholman Majorissa päättyi – Vastustaja käänsi mahdottoman tilanteen päälaelleen
  • Niko
    Nikkilä

julkaistu: 31.10.2021 20:51

CS:GOn kisakauden huipentava Tukholman Major-turnaus on parhaillaan käynnissä. Turnaukseen karsiutui mukaan 24 maailmanluokan huippujoukkuetta, jotka tavoittelevat osuuttaan sen kahden miljoonan dollarin palkintopotista.

Turnauksen ensimmäinen, New Legends -vaihe, päättyy ensi viikon tiistaina. Tässä vaiheessa osa joukkueista on jo joutunut karsintauhan alle ja jopa pudonnut ulos turnauksesta. Suomalainen ENCE otteli tänään omasta selviytymisestään, kun sitä vastaan asettui eurooppalainen MOUZ.

Ottelun ensimmäinen erä (Mirage) pelattiin pitkälti MOUZin hallinnassa. Se nousi erän alussa ENCEn ohitse 4-2-pistetilanteeseen, eikä suomalaisjoukkue kyennyt kovasta yrityksestään huolimatta karsimaan väliä kokonaan kiinni. Erätauolle mentiin 10-5-tilanteessa MOUZin hyväksi. Erän toisella puoliskolla ENCEn vastarinta hiipui liki kokonaan ja se päättyi MOUZin voittoon tuloksella 16-6.

Toisessa erässä (Vertigo) ENCEN peli oli kuitenkin aivan eri tasolla. Joukkue naputteli itselleen heti alkuun seitsemän pisteen johtoaseman, ja vaikka MOUZin onnistuikin kerätä pisteitä kiitettävästi, mentiin erätauolle 10-5-tilanteessa ENCEn hyväksi.

Tässä vaiheessa näytti hyvin todennäköiseltä, että ENCEn erävoitto venyttäisi ottelun kolmanteen ja ratkaisevaan erään. Tauon jälkeen MOUZ oli kuitenkin kuin aivan toinen joukkue: se ei antanut ENCEn netota itselleen enää ainuttakaan pistettä, vaan kiisi käsittämättömällä 11 pisteen voittoputkella erän ja samalla koko ottelun voittoon.

Tappionsa myötä ENCE putosi ulos turnauksesta. Joukkue palkittiin jaetusta 15.-16. sijastaan 17 500 dollarilla ja 105 ESL Pro Tour -pisteellä.

Lähde: HLTV Kuvalähde: ENCE