SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS:GO-legendan uusi urasuunnitelma julki – Tyrmistyi BBC:n oletuksesta
  • Niko
    Nikkilä

CS:GO-legendan uusi urasuunnitelma julki – Tyrmistyi BBC:n oletuksesta

julkaistu: 18.01.2021 10:00

30-vuotias CS:GO-legenda Christopher “GeT_RiGhT” Alesund on ilmoittanut jättävänsä kilpapelaajan uran taaksensa. Alesund pelasi viimeksi Dignitaksessa, ja ehti sitä ennen pelaamaan esimerkiksi Ninjas in Pyjamasin, SK Gamingin ja Fnaticin riveissä.

Alesundin saavutuksiin kuuluu useita suurturnausvoittoja, esimerkiksi IEM Masters Oakland (2016 & 2017), ESL One (Cologne 2014 & Katowice 2015) sekä Blast Pro Series: Copenhagen vuonna 2018. Kaiken kaikkiaan hänen CS-uransa kesti noin 14 vuotta.

Alesund ansaitsi uransa aikana noin 600 000 dollaria palkintorahoja. Viime ajat ovat kuitenkin olleet varsin hiljaisia, sillä hänet siirrettiin ulos Dignitaksen aktiivikokoonpanosta syyskuussa 2020 ja uuden kappaleen aloittaminen tuntuukin siten varsin luonnolliselta. Alesund ei kuitenkaan ole valmis tekemään lopullista päätöstä pelaajauran lopettamisesta, vaan aikoo pitää oven auki mahdollista paluuta varten.

“En aio sanoa jääväni eläkkeelle, sillä koskaan ei tiedä, jos satun joku päivä tuntemaan tarvetta ja paloa palata kilpailemaan”, Alesund sanoi HLTV:lle.

Alesundin tulevaisuudensuunnitelmia nostettiin esille jo aiemmin viime viikolla, kun tätä tituleerattiin BBC:n haastattelussa virheellisesti VALORANT-pelaajaksi, mikä aiheutti Alesundissa silminnähtävän reaktion. Spekulaatiota VALORANTIn kelkkaan hyppäämisestä on käyty jo jonkin aikaa, joten siten BBC:n lipsautus ei tullut täysin puskista. Jatkossa Alesund tulee kuitenkin työskentelemään Dignitakselle striimaajan ja sisällöntuottajan roolissa, johon siirtymistä hän on miettinyt jo pitkään. Kyseessä on mahdollisuus kehittää Alesundin omaa brändiä ja tehdä jotain uutta.

Osaltaan uranvaihtoon vaikuttivat myös Alesundin terveysongelmat, tämä sairastaa Crohnin tautia, ja on sen lisäksi kärsinyt esimerkiksi paniikkikohtauksista. Alesund kertoikin julkistuksessaan, että hän keskittyy nyt enemmän terveyteensä ja uskoo uuden uran olevan myös sen kannalta parempi vaihtoehto. Tämän puheesta välittyy selkeä innostus ja kunnianhimo uutta urapolkua kohtaan.

HLTV:n haastattelu ja historiikki Alesundin urasta on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

Lähde: HLTV, Dignitas Kuvalähde: ValorantNews/BBC