SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
“CS:GO kiistämättä kuolee” – Striimaajatähti väittää pelin hiipuvan Pohjois-Amerikassa
  • Sauli
    Rautiainen

“CS:GO kiistämättä kuolee” – Striimaajatähti väittää pelin hiipuvan Pohjois-Amerikassa

julkaistu: 20.10.2020 13:00

Yksi maailman tunnetuimmista striimaajista ja CS:GO pelaajista, Michael “shroud” Grzesiek, otti kantaa yhdysvaltalaisen 100Thieves organisaation päätökseen luopua CS-joukkueestaan.

Shroud esittää monien uskovan Counter-Striken vetelevän viimeisiä henkäyksiään etenkin Pohjois-Amerikassa. Shroudin mukaan se ei varsinaisesti johdu muiden pelien aiheuttamasta pelaajien kadosta, vaan siitä, että 100Thievesin kaltaiset organisaatiot vetäytyvät pelin ääreltä. Tämä aiheuttaa vähemmän kilpailua ja siten vähemmän kehittymistä.

“On enää muutama pohjoisamerikkalainen joukkue jäljellä, eikä se ole alueena kovin suosittu. On Evil Geniuses ja Team Liquid. Siinä se, oikea kilpailu tapahtuu Euroopassa”, Shroud ilmaisi.

Shroud toi esille, että Pohjois-Amerikka on voittanut vain yhden Major turnauksen koko CS:GOn historiassa. Hän eritteli, että kyse voi olla asenteesta, harjoittelusta tai kilpailun puutteesta ja se taas aiheuttaa uusien pelaajien kiinnostuksen vähenemistä.

Aihe on etenkin maailmanlaajuisen koronatilanteen vuoksi ajankohtainen, sillä lähes jokainen pelattava turnaus järjestetään tällä hetkellä alueellisesti. Täten eri alueiden joukkueet eivät pääse mittaamaan taitoja keskenään.

Shroud sai aikoinaan suosiota ja menestystä pelatessaan vuosina 2013-2017 Cloud9 joukkueen riveissä. Parhaimmillaan he voittivat ESL Pro League Season 4:en ja osallistuivat seitsemään Major-turnaukseen. Sittemmin CS:GOn lopettanut pelaamisen ammattilainen on keskittynyt striimaamiseen.

Kuva: Shroud