SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS:GO-duoturnauksen ympärillä kuohuu – Hävisivätkö Jamppi ja allu koodaajille?
  • Juho
    "Pimmyjage"
    Salminen

CS:GO-duoturnauksen ympärillä kuohuu – Hävisivätkö Jamppi ja allu koodaajille?

julkaistu: 23.05.2020 22:56

Toukokuun puolivälissä alkoi uudenlainen 2v2 CS:GO-turnaus nimeltä Red Bull Flick. Turnaus pelattiin pareittain ja siihen ilmoittautui yhteensä peräti 1024 joukkuetta. Finaaliin tiensä löysi boss osuja -niminen duo, joka kohtasi täällä suomalaisen e-urheiluorganisaatio ENCEn kaksi CS:GO-tähtipelaajaa: Aleksi “allu” Jallin ja Elias “Jamppi” Olkkosen.

Finaalit pelattiin tänään ja boss osuja -duon onnistui kuin onnistuikin voittaa turnaus. Pian voiton jälkeen sosiaalinen media kuitenkin täyttyi päivityksistä, joissa voittajia syytettiin koodaamisesta.

Pitkin turnausta katsojat ottivat sen lähetyksistä klippejä, jotka paljastivat epäilyttävää toimintaa boss osuja -duon puolelta. Joissain klipeistä tuntui kuin pelaajilla ei olisi ollut seiniä lainkaan ja toisissa taas osumatarkkuus oli liiankin tarkka ja epäluontevan hyvä (vrt. aimlock). Voit katsoa ja luoda oman näkemyksesi klipeistä täältä.

Red Bull Flick -turnaus järjestettiin FACEIT-pelialustalla. Turnauksen selostajan Timo “Stimby” Pölkin mukaan siellä käytettävä huijauksenestojärjestelmä oli ollut päällä. Tästä huolimatta näyttäisi siltä, että boss osuja -duo olisi käyttänyt pelaamisessaan sitä hyödyttäviä laittomia apuohjelmia eli “koodeja”.

Toistaiseksi ei ole vielä tiedossa, saavatko turnauksen voittajakaksikko ansaitsemansa 3000€ arvoisen tuotepaketin ja jatkopaikan Euroopan karsinnoista. Kaksikon muilta steam-käyttäjätileiltä näyttäisi löytyvän aiempia huijaamisesta johtuvia porttikieltoja.