SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS2:n ranking: Ykkösnimi vaihtui, suomalaisjoukkue HAVU edelleen korkealla
  • Perttu
    Leinonen

CS2:n ranking: Ykkösnimi vaihtui, suomalaisjoukkue HAVU edelleen korkealla

julkaistu: 13.02.2024 12:09

Sunnuntaina huipentunut IEM Katowicen turnaus muokkasi HLTV:n joukkueiden rankinglistaa uuteen uskoon. Huipputurnauksen finaalissa Spiritin jyrän alle jäänyt FaZe Clan nousi takaisin rankingin ykkösjoukkueeksi ohi Vitalityn.

IEM Katowicen turnauksessa mestaruutta juhlinut Spirit ampaisi myös useita sijoja ylöspäin rankinglistalla. Se nousi peräti kolmanneksi heti FaZe Clanin ja Vitalityn kantaan komealla suorituksellaan Katowicessa. Kyseessä on Spiritin historian korkein rankingsijoitus. Se on aikaisemmin ollut parhaimmillaan sijalla viisi, puolitoista vuotta takaperin, kun se ylsi PGL Major Antwerp -turnauksen välieriin.

Jimi “Jimpphat” Salo ja MOUZ nousivat puolestaan yhden pykälän sijalle neljä, samoin kuin G2:n, jonka tuore sijoitus on viides.

Aleksi “Aleksib” Virolainen Natus Vincere putosivat kolme pykälää alaspäin sijalta kolme sijalle kuusi. NaVin matka IEM Katowicen turnauksessa päättyi jo alkulohkoon, kun se hävisi oman lohkonsa alakaavion finaalissa Falconsille.

Falcons löytyykin uudella rankinglistalla NaVin takaa heti sijalta 7. Se nousi kuusi pykälää yllettyään Katowicessa aina välieriin asti.

Suomalaisorganisaatio ENCE nosti omaa rankingiaan peräti kymmenen sijaa ylöspäin. Se menetti tukun rankingpisteitään, kun joukkueen ydin kolmikko Alvaro “SunPayus” Garcia, Marco “Snappi” Pfeiffer ja Pavle “Maden” Boskovic siirtyivät viime vuoden lopulla Falconsiin. ENCE on uudella listalla sijalla 13.

Suomalaisvalmentaja Eetu “sAw” Sahan johdattama Heroic teki myös nousua tuoreella rankinglistalla, kun se nousi viisi pykälää sijalta 20. sijalle 15:sta.

Suomalaisjoukkueista korkeimmalla on edelleen HAVU, joka säilytti listalla viime vuoden lopulla hankitun sijan 22. HAVU nousi rankinglistalla hurjasti, kun se onnistui selvittämään tiensä Elisa Masters Espoo -turnauksen välieriin joulukuussa.

Tämän vuoden puolella kovinta nousua on tehnyt puolalaisjoukkue Rebels, joka oli vielä tammikuun lopussa HLTV:n rankinglistalla sijalla 118. Valioliigajoukkue Manchester Unitedia edustavan huippu jalkapallomaalivahti David de Gean omistama organisaatio onnistui kuitenkin karsimaan itsensä IEM Katowicen Play-in-vaiheeseen, josta se eteni yllättäen aina pääturnaukseen, kun joukkue kaatoi Cloud9:n ja M80:n.

Pääturnauksessa ennakkoluulottomia otteita esittäneen Rebelsin matka kuitenkin tyssäsi FaZe Clania ja Falconsia vastaan tulleiden tappioiden myötä.

Rebelsin sijoitus uusimmalla listalla on peräti 25, joten nousua on tullut hyvin lyhyessä ajassa vaatimattomat 93 pykälää.

Kuva: BLAST Premier, Michal Konkol Lähde: HLTV