SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Woxic
  • Perttu
    Leinonen

CS2:n major-turnauksen Elimination Stage -vaihe käynnistyy – Miten käy Aleksib:n ja Jimpphatin avausotteluissa?

julkaistu: 21.03.2024 09:59

PGL CS2 Major Copenhagen -turnaus on edennyt Elimination Stage -vaiheeseen. Opening Stagen kahdeksan parasta joukkuetta liittyvät nyt kahdeksan jo Elimination Stagella odotelleen joukkueen seuraan. Kuudestatoista joukkueesta kahdeksan parasta etenevät pudotuspeleihin.

Pudotuspelipaikkaan vaaditaan kolme voittoa. Kolmella tappiolla matka turnauksessa puolestaan päättyy.

Tänään pelataan turnauksen toisen vaiheen kaksi ensimmäistä kierrosta. Luvassa on päivän täydeltä BO1-otteluita, joista Pelaajatcom näyttää totuttuun tapaan puolet Twitch-kanavallaan.

Elisa näyttää omalla kanavallaan loput otteluista.

Katsojia tänään Pelaajatcomin kanavalla viihdyttävät Aleksi “oonraimo” Takkinen ja Olli “sLowi” Pitkänen.

Turnauksen ainoat suomalaispelaajat Natus Vinceren Aleksi “Aleksib” Virolainen ja MOUZ:n Jimi “Jimpphat” Salo nähdään myöskin vihdoin ja viimein tänään tositoimissa.

Päivän ottelut:

MOUZ-ECSTATIC 14:00

Avausvaiheesta yllättäen jatkoon edennyt tanskalainen ECSTATIC joutuu vasta nyt ensimmäiseen todelliseen testiinsä. Joukkue onnistui välttämään Opening Stage -vaiheessa kovimmat joukkueet, mutta enää se ei ole mahdollista ja avausottelussa se saakin vastaansa Jimpphatin MOUZ:n.

MOUZ on ottelun selvä ennakkosuosikki. Sillä ei kuitenkaan ole varaa aliarvioida itseluottamuksen huippuunsa virittänyttä tanskalaisjoukkuetta.

BO1-ottelun kartaksi valikoitunee joko Overpass tai Vertigo.

Arvio: MOUZ:n on joukkueista parempi kaikilla osa-alueilla. MOUZ voittoon.

Natus Vincere-TheMongolz 14:00

Samaan aikaan Jimpphatin kanssa servulle hyppää myös toinen suomalaisista eli Aleksib. Natus Vincere saa avausottelussaan vastaan Aasian ylpeyden TheMongolzin.

TheMongolz selvitti avausvaiheen komeasti huolimatta siitä, että se oli jo 0-2 saldolla turnauksen avauspäivän jälkeen.

Nyt Aasian ykkösjoukkue joutuu kuitenkin aivan eri kaliperin testiin, kun se saa vastaansa joukkueita aivan maailman terävimmältä huipulta.

NaVi on ottelun ennakkosuosikki.

BO1-otteluissa yllätyspotentiaalia on huomattavasti enemmän kuin BO3-otteluissa.Tästäkin huolimatta NaVin pitäisi selvitä avausottelustaan kuivin jaloin. Se on varsinkin taktisella puolella valovuoden vastustajaansa edellä.

Ottelun kartaksi on useampikin vaihtoehto, mutta todennäköisimmät lienevät Inferno ja Anubis.

Arvio: NaVi voittoon.

Vitality-Eternal Fire 15:00

Iltapäivän herkkupala, jossa turnauksen isoimpiin ennakkosuosikkeihin kuuluva Vitality saa vastaansa yhden kovimmista haastajistaan eli Eternal Firen.

Turkkilaisjoukkue Eternal Fire selvitti avausvaiheen rutiinilla. Vitalitylle ottelu on puolestaan turnauksen ensimmäinen.

Vitality on pelannut edellisen virallisen ottelunsa kuukausi sitten. Valmistautuminen on varmasti ollut priimaa major-turnaukseen, mutta onko koneisto vielä hieman kohmeessa avausottelussa?

Mikäli Vitalityn peli on yhtään hakemista avausottelussa, niin Eternal Fire on joukkue, joka pystyy kyllä rankaisemaan tästä.

Vitality on otteluun iso ennakkosuosikki, mutta Eternal Firea ei kannata aliarvioida.

Maailman paras AWP-pelaaja Mathieu “ZywOo” Herbaut on vaikea pideltävä ja turkkilaisten puolelta vaaditaankin nyt omalta AWP-pelaaja Özgür “woxic” Ekerilta venymistä tässä ottelussa.

Molempien karttaosaaminen on hyvällä tasolla. Kartaksi valikoitunee Mirage,Vertigo tai Anubis.

Arvio: BO1-ottelut ovat yllätysherkkiä. Eternal Firella on mielestäni kertoimia paremmat mahdollisuudet yllättää Vitality. Jos rohkeus riittää niin turkkilaisten kelkkaan voi hypätä hyvällä omalla tunnolla. Tiukka huippuottelu! EF voittoon!

Virtus.pro-Imperial 15:00

Turnauksen avausvaiheessa kovia päänahkoja (ENCE, Apeks, GamerLegion) napsinut Imperial saa vastaansa viheliäisen Virtus.pro:n, joka vihastuttaa ja ihastuttaa omintakeisella pelityylillään.

Kaksi hyvin erilaista joukkuetta. Vahvasti fiilispohjainen joukkue Imperial ja todella kurinalainen Virtus.pro tarjoilevat taatusti mielenkiintoisen ottelun iltapäivään.

Virtus.pro on selvä ennakkosuosikki otteluun.

Kokeneen IGL:n Ali “Jame” Dzhamin ja vasta IGL:n tehtäviä opettelevan Vinicius “VINI” Figueiredon välinen shakkiottelu.

Brassijoukkue pyrkii varmasti tekemään parhaansa, että Virtus.pro ei saisi hieroa ärsyttävän hidasta peliään, mutta riittääkö kokemattomamman Imperialin maltti?

Kartaksi valikoitunee joko Anubis tai Overpass.

Arvio: Virtus.pro voittoon.

FaZe Clan-Heroic 16:00

Suomalaisvalmentaja Eetu “sAw” Saha johdatti Heroicin puhtaalla pelillä jatkoon turnauksen avausvaiheesta. Heroic oli vakuuttava ja se taistelee tosissaan myös pudotuspelipaikasta tässä turnauksen toisessa vaiheessa.

Avauskierroksen vastustajaksi astelee kuitenkin rutinoitunut ja takuuvarma FaZe Clan, joka on turnauksen isoimpia voittajasuosikkeja.

Elimination Stagen avauspäivän yksi herkullisimmasta otteluista.

FaZe Clan on ennakkosuosikki, mutta Heroicilla on hyvät saumat yllättää nimenomaan tässä FaZe Clanin ensimmäisessä ottelussa Kööpenhaminassa.

Heroicin Guy “NertZ” Iluzilta vaaditaan jälleen superonnistumista. Israelilaistähti on ollut pelipäällä major-turnauksessa ja jos hyvä vire jatkuu voi FaZe Clan olla vaikeuksissa.

Arvio: Todella tiukka ottelu. FaZe Clan omaa kuitenkin vahvemman perustason, joten FaZe Clan voittoon.

Complexity-paiN Gaming 16:00

Opening Stagen isoin yllättäjä brasilialainen paiN Gaming löi kaikki ällikällä kaatamalla Apeksin, ENCEn ja SAW:n.

Tätä brassijoukkuetta ei parane enää kenenkään aliarvioida. Kokenut Rodrigo “biguzera” Bittencourt on saanut paiN:n pelaamaan mahtavasti ja IGL:n tontilla dominoiva pelimies on myös itse lyönyt tiskiin poskettomia numeroita.

Complexity on ottelun ennakkosuosikki. Sen otteet kuitenkin heilahtelevat isosti ja tasaisuus loistaa monen pelaajan otteista liian usein.

Jonathan “EliGE” Jablonowskilta vaaditaan jälleen parasta, jotta Complexity saisi turnaukselleen parhaan mahdollisen aloituksen.

Kartaksi valikoitunee Inferno tai Anubis, joihin molemmat joukkueet olisivat tyytyväisiä.

Arvio: Pain Gaming jatkaa yllätyksiään. Brassit voittoon!

Spirit-Cloud9 17:00

Vitalityn ja FaZe Clanin ohella turnauksen isoimpiin voittajasuosikkeihin kuuluva Spirit aloittaa matkansa Kööpenhaminassa ottelulla Cloud9:a vastaan.

Cloud9 marssi Opening Stagen läpi helposti tappioitta. Nyt se joutuu kuitenkin Elimination Stagen alkuun todelliseen puntariin.

Spirit on ottelun selvä ennakkosuosikki ja se on pelottavan vahva joukkue.

Joukkueesta löytyy myös pelottavan hyvä Danil “Donk” Kryshkovets, joka on tuhonnut vastustajiaan kerta toisensa jälkeen vuoden 2024 puolella.

Spiritilla on myös uskomattoman hyvä karttaosaaminen, mikä tekee sen voittamisesta entistäkin vaikeampaa.

Arvio: Spirit voittoon.

G2-FURIA 17:00

Kuilun partaalta avausvaiheen selvittänyt FURIA tulee elimination Stagelle täynnä itseluottamusta. Se nousi todella väkevällä tavalla 0-2 saldolta jatkoon saakka kaatamalla KOI:n, ENCE:n ja SAW:n.

G2:lle lähtökohdat otteluun eivät ole ihanteellisesti. Kyseessä on sen avausottelu ja vastaan asettuu juuri pelinsä uomiin saanut supertaitava FURIA.

G2:n kuitenkin edelleen ottelun ennakkosuosikki. Sen karttaosaaminen on paremmalla tasolla kuin brasilialaisilla ja siltä löytyy riveistään timanttiset Ilya “m0nesy” Osipov ja Nikola “NiKo” Kovac.

G2:n loppukolmikon pitää kuitenkin myös esittää nyt parastaan. Joukkue on ollut viime aikoina aivan liikaa M0nesyn ja NiKon suoritusten varassa.

Joka tapauksessa todella mielenkiintoinen ottelu, jonka kartaksi valikoitunee Nuke tai Vertigo.

Arvio: FURIA on kaivanut tiikerinhampaan esiin ja sitä ei enää laiteta piiloon. Turnauksen konttaamalla aloittanut brassijoukkue on nyt vaarallisimmillaan ja sillä on kaikki eväät lyödä G2:n tässä BO1-ottelussa. FURIA voittoon.

Kuva: PGL Lähde: HLTV