SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS2:n major-karsinnoissa luvassa jälleen vilkas päivä – Jimpphatilla ja MOUZ:lla mahdollisuus varmistaa jatkopaikkansa jo tänään
  • Perttu
    Leinonen

CS2:n major-karsinnoissa luvassa jälleen vilkas päivä – Jimpphatilla ja MOUZ:lla mahdollisuus varmistaa jatkopaikkansa jo tänään

julkaistu: 20.02.2024 10:12

PGL Major Copenhagen -turnauksen viimeinen karsintavaihe Euroopan osalta aloiteltiin eilen. Jaossa on vielä kahdeksan paikkaa CS2:n ensimmäiseen major-turnaukseen maaliskuun puolivälissä.

Pelin henki on harvinaisen selvä. Kolmella voitolla lunastat paikkasi tulevasta major-turnauksesta ja kolmella tappiolla olet ulkona kisasta.

Euroopan RMR-karsintalohko B alkoi suomalaisittain loistavasti. Jimi “Jimpphat” Salon tähdittämä MOUZ nappasi nimittäin eilen kaksi voittoa ja pelaa jo tänään paikasta major-turnauksessa 2-0 saldolla olevien joukkueiden ottelussa. Vastaansa MOUZ saa Danil “donk” Kryshkovetsin edustaman Spiritin.

Suomalaisorganisaatio ENCE jäi eilen avausottelussaan juurikin Spiritin jyrän alle 13-0 lukemin. Joukkue toipui tästä kuitenkin nopeasti ja avasi voittotilinsä seuraavassa ottelussa kaatamalla Guild Eaglesin. ENCE kohtaa tämän päivän ottelussaan GamerLegionin 1-1 saldolla pelaavien kohtaamisessa.

Myös Eetu “sAw” Sahan valmentama Heroic pelaa tänään 1-1 saldolla olevien ottelunsa. Se saa vastaansa tutun kilpakumppaninsa Astraliksen.

Pelaajatcom näyttää jälleen puolet päivän otteluista Twitch-kanavallaan. Elisa näyttää loput ottelut omalla kanavallaan.

Päivän ottelut:

ECSTATIC-OG 13:00

Tanskalaisjoukkue ECSTATIC kaatoi eilen siipirikkoisen Monten, mutta taipui MOUZ:lle toisessa ottelussaan. OG hävisi puolestaan Apeksille, mutta kaatoi perään Preasyn.

ECSTATIC on otteluun lievä ennakkosuosikki. Se on ollut pidempään yhdessä ja lisäksi sillä on laajempi karttaosaaminen. Kyseessä on BO1-ottelu ja ECSTATIC pystyy todennäköisesti viemään karttavedon sille suotuisaan suuntaan, kuten Overpassiin.

Iso ottelu molemmille. Kumpikaan ei kuulu lohkon ennakkosuosikkeihin ja nyt tämän  ottelun voittaja nousee jo 2-1 saldolle, jolloin saa pelata kaksi BO3-ottelua major-paikasta.

Mielenkiintoinen vääntö, jossa paineet ovat kovat.

Arvio: ECSTATIC voittoon.

Apeks-Monte 13:00 (Pelaajatcom näyttää) (muokattu 11:43)

Monte jatkaa edelleen turnauksessa ilman Viktor “sdy” Orudzhevia, joka on sivussa sairastumisen takia. Tilalle nostettu akatemiapelaaja Jack “Gizmy” von Spreckelsen on selviytynyt omasta leiviskästään kunnialla tähän saakka.

Silti Sdy:n poissaolo näkyy isosti Monten tekemisessä. Ukrainalainen on kuitenkin ollut joukkueensa pelin sielu jo pitkään.

Sdy on tämän jutun julkaisun jälkeen palannut Monten kokoonpanoon. Monte tiedotti asiasta X:ssä jaetussa viestissä. Sdy:n paluu on luonnollisesti Montelle valtava asia ja nostaa sen osakkeita merkittävästi taistelussa major-paikasta.

Monte hävisi eilen avausottelussaan ECSTATIC:lle, mutta kaatoi päivän päätteeksi turnauksen heikoimman lenkin Nexuksen ja välttyi näin katastrofin käryiseltä aloitukselta.

Apeks kaatoi eilen puolestaan OG:n, mutta taipui Cloud9:lle.

Apeks on otteluun kertoimien valossa varsin selvä ennakkosuosikki. Sdy:n poissaolo on kääntänyt vaakakupin päälaelleen. Normaali kokoonpanollaan Monte olisi ennakkosuosikki tähän taistoon.

Kyseessä on BO1-ottelu ja kartaksi valikoitunee Ancientin, jota molemmat joukkueet tykkäävät pelaavat.

Jälleen valtavan iso ottelu molemmille.

Arvio: Apeks voittoon.

Astralis-Heroic 14:00

Iltapäivän herkkupala, jossa vuosia toisiaan vastaan taistelleet tanskalaisjoukkueet iskevät yhteen. Tästä ottelusta ei tule puuttumaan tunnetta.

Astralis kaatoi eilen avausottelussaan Nexuksen vaivatta, mutta kärsi toisessa ottelussa karvaan tappion Spiritille. Spirit-ottelussa Astralis oli kuitenkin kuskin paikalla aivan kalkkiviivoille saakka ja se pelasi paikoitellen häikäisevää CS:ää.

Heroic aloitti myös turnauksensa voitolla, kun se kaatoi tanskalaisen Preasyn. Se kohtasi toisessa ottelussaan kuitenkin Vitalityn, joka hakkasi Eetu “sAw” Sahan joukot maanrakoon Overpassissa 13-3.

Joukkueet kohtasivat toisensa IEM Katowicen turnauksen Play-In-vaiheessa vastaavanlaisessa BO1-ottelussa tammikuun lopussa. Tuolloin Heroic oli niukasti vahvempi Miragessa 13-11.

Astralis on ottelun ennakkosuosikki. Tällä kertaa uskoisin, että se ei salli Miragen nousta pelattavaksi kartaksi. Edellisessä kohtaamisessa Astralis poisti Vertigon, joka voisi nyt päätyä pelattavaksi kartaksi.

Astralis pelasi nimittäin eilen Spiritia vastaan juurikin Vertigossa loistavasti.

Arvio: Olipa kartta mikä sitten lopulta mikä tahansa niin Astralis ottaa revanssin Heroicista.

GamerLegion-ENCE 14:00 (Pelaajatcom näyttää)

GamerLegion ja ENCE kokivat molemmat turnauksen avausotteluissaan täystyrmäykset. ENCE jäi Spiritin jyrän alle 13-0 ja GamerLegion puolestaan Vitalityn jyrän alle 13-2.

Molemmat toipuivat kuitenkin shokkialuistaan ja nappasivat voitot eilisen päätteeksi. GamerLegion kaatoi PERA:n ja ENCE puolestaan Guild Eaglesin.

Suomalaisorganisaatio ENCE lähtee tähän BO1-otteluun ennakkosuosikkina.

Kartaksi valikoituu lähes varmasti Vertigo tai Nuke. Kummatkin kartat sopivat molemmille joukkueille.

Huippujännittävä ottelu luvassa, jossa uskon ENCEn olevan kuitenkin vahvempi Lukas “gla1ve” Rossanderin timanttisten pelikutsujen siivittämänä.

Arvio: Jatketaan ennakkosuosikkien kelkassa. ENCE voittoon ja kohti 2-1 saldolla pelaavien ottelua huomenna.

Vitality-Cloud9 15:00 

Ensimmäinen ottelu jossa ratkotaan paikkaa PGL Major Copenhagen -turnaukseen. Ottelu pelataan BO3-formaatilla.

Vitality oli tyrmäävä turnauksen avauspäivänä. Se antoi kahdessa ottelussa vastustajilleen yhteensä ainoastaan viisi kierrosvoittoa.

Ensiksi GamerLegion kaatui 13-2 ja perään Heroic 13-3. Mathieu “ZywOo” Herbaut oli molemmissa otteluissa täysin irti henkseleistä. Supertähti on totisesti tullut johdattamaan joukkonsa kohti major-turnausta.

Cloud9 oli myös vakuuttava avauspäivänä. Se ei joutunut toisaalta yhtä kovaan testiin, kun voitot irtosivat PERA:sta ja Apeksista.

Vitality on selvä ennakkosuosikki tähänkin otteluun. Se saa myöskin etua karttavedosta.

Cloud9 on pakotettu poistamaan Vertigo, jota se ei pelaa ollenkaan. Näin ollen Vitality pääsee valitsemaan Anubiksen, jossa sen voittoprosentti on täydet 100 viimeiseltä kolmelta kuukaudelta.

Vitality poistaa puolestaan Ancientin, joten Cloud9:n valinta voisi osua Overpass-Mirage akselille. Päätös ei ole helppo, sillä Vitality on loistava jokaisessa kartassa.

Cloud9:n ei saa siis vastustajaansa nähden etua oikeastaan yhtään, valitsi se omaksi kartakseen sitten minkä tahansa.

Lisäksi AWP-pelaajan puuttuminen on iso miinus sille näin kovaa joukkuetta vastaan.

Arvio: Vitality 2-0.

Guild Eagles-Nexus 15:00 (Pelaajatcom näyttää)

Iltapäivällä pelataan myös turnauksessa elossa pysymisestä. Ensimmäinen putoaja ratkeaa tässä Guild Eaglesin ja Nexuksen välisessä BO3-ottelussa.

Guild Eagles oli todella lähellä aloittaa turnauksen yllätysvoitolla MOUZ:sta. Joukkue johti Ancientissa pelattua ottelua ensimmäisen puoliskon jälkeen jo peräti 9-3.

Sillä oli myös neljä karttapalloa omalla CT-puolellaan 12-8 tilanteessa. MOUZ kuitenkin pakotti ottelun jatkoajalle ja oli siellä lopulta vahvempi murskaten Guild Eaglesin haaveet unelma startista turnaukseen.

Guild Eagles hävisi vielä seuraavan ottelunsa ENCEä vastaan ja näin kosovolaisjoukkue on nyt pelaamassa selkäseinää vasten jo turnauksen toisena päivänä.

Nexus lähti puolestaan turnaukseen lohkon selkeästi  heikoimpana joukkueena. Sensaatiomaisesti avoimet ja suljetut karsinnat selvittäneeltä romanialaisjoukkueelta ei odotettukaan ihmeitä enää tässä vaiheessa.

Se kärsi eilen tappiot sekä Astralista, että Montea vastaan.

Guild Eagles on ennakkosuosikki. Se ei ole kuitenkaan parhaimmillaan otteluissa, joissa se on nimenomaan itse ennakkosuosikin asemassa.

LAN-ympäristössä kovia päänahkoja aikaisemmin napsinut joukkue elää vahvasti tunteella pelissä. Eilinen romahdus MOUZ-ottelussa saattaa vieläkin hiertää tunteella elävien pelaajien takaraivoissa.

Guild Eagles pääsee valitsemaan omaksi kartakseen Miragen tai Anubiksen, sillä Nexus voi poistaa näistä halutessaan ainoastaan toisen. Nexuksen oma valinta kohdistunee puolestaan Vertigoon, joka on sen paras kartta.

Guild Eagles ei varmasti odottanut löytävänsä itseään heti 0-2 saldolla pelaavien ottelusta, joten paineet ovat valtaisat. Nexuksen puolella tilanne on hieman helpompi, sillä joukkueen odotukset tuskin olivat pilvissä edes sillä itsellään.

Arvio: Kolme karttaa. Nexus yllättää.

Spirit-MOUZ 18:00 (Pelaajatcom näyttää)

Jimi “Jimpphat” Salo ja MOUZ saavat vastaansa tällä hetkellä CS2:n kuumimman joukkueen Spiritin, sekä kuumimman nimen Danil “donk” Kryshkovetsin.

Superesityksiä pöytään oikealta ja vasemmalta hakannut Donk osoitti eilen Spiritin päivän toisessa ottelussa Astralista vastaan olevansa kuitenkin ainoastaan tavallinen kuolevainen. Turhautunut nuorukainen oli kaukana parhaastaan, mutta muu joukkue astui esiin ja Astralis kaatui lopulta tiukan väännön päätteeksi.

Spirit voitti avauspäivänä Astraliksen lisäksi siis ENCEn, kuten aikaisemmin on jo todettu.

MOUZ osoitti todellista sitkeyttä ja luonteenlujuutta avausottelussaan Guild Eaglesia vastaan. Komean comebackin päätteeksi voitto. Eilisen toisessa ottelussa kaatui ECSTATIC.

Spirit on ottelun ennakkosuosikki varsin selvästi. Mielestäni ei kuitenkaan niin iso ennakkosuosikki kuin kertoimet osoittavat.

Isojen panosten peli. Voittaja etenee major-turnaukseen, joten pelaajien henkistä kanttia mitataan jälleen.

MOUZ pääsee halutessaan valitsemaan omaksi kartakseen Vertigon, jossa Spirit oli eilen voitosta huolimatta vaikeuksissa. Tässä voikin olla MOUZ:n sauma viritellä yllätystä.

Spiritin valinta on sen paras kartta Mirage, jossa sen voittoprosentti on täydet 100.

Jos Kamil “siuhy” Szkaradek on saanut juonittua jotain Donkin kurissa pitämiseksi on MOUZ:lla mahdollisuudet. Spirit ei kuitenkaan ole täysin Donkin varassa, siitä saatiin muistutus eilen.

Ludvig “Brollan” Brolin on esittänyt loistavia otteita servulla yhdessä Jimpphatin kanssa. Tältä duolta vaaditaan jälleen paljon tässä ottelussa.

Arvio: Kolme karttaa. MOUZ yllättää.

PERA-Preasy 18:00

PERA ja Preasy ratkovat päivän päätteeksi toisen turnauksesta 0-3 saldolla ulos tippuvan joukkueen.

PERA oli avauspäivänä vaisu. Se on yksinkertaisesti aivan liian kovassa seurassa omaan tasoonsa nähden. Cloud9 nuiji ensin sen 13-3 ja perään GamerLegion oli vahvempi 13-6.

Preasy taipui puolestaan eilen Heroicille, sekä OG:lle. Varsinkin tappio OG:ta vastaan oli varmasti todella iso pettymys tanskalaisjoukkueelle.

Peter “dupreeh” Rasmussenin tähdittämä Preasy lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Oikeastaan kaikki seikat puoltavat sen voittoa, myöskin karttaveto.

Kiitos osallistumisestasi PERA ja onnea tulevaan.

Preasy jatkaa taisteluaan turnauksessa.

Arvio: Preasy 2-0

Kuva: Helena Kristiansson, ESL Lähde: HLTV